Jr Elite: Vi strålte i kapp med været!

Bærum Jr Elite- Nordstrand Jr Elite 6-2 (2-1)

Da prøver vi på nytt. Denne gang med kretsens gode ide om en Oslo Ekstra serie! Som inneholder lag fra…gjett en gang- Oslo Fotballkrets.
Første kamp var revansjeoppgjøret mot Nordstrand (tapte 2-3 for noen uker siden i IK).

Frisk åpning!

Vi er best i innledningen og produserer et par halvsjanser før det har gått 10 minutter. Kanskje for mange ble vel offensive, for etter 10 minutter så kontrer Nordstrand inn 1-0. En godt utført kontring der vi har tellefeil med antall spillere og hvor de står, mot hvor de faktisk burde stå. 0-1 er et faktum.

Vi lar ikke det vippe oss av pinnen. Det er vi som har mest ball, men nå klarer Nordstrand å demme mer opp for vårt offensive spill. Så kampen går inn i en fase med få muligheter.

Det skal vise seg at de mulighetene det skåres på nå er kontringer. I det 26 minutt er det vår tur til å kontre på godt vis. Sistemann på den er Jakob W S, ro og orden er gjenopprettet på «Kadda».

Neste store sjanse er også på en kontring, nå er vi kun to skostørrelser unna på bakerste stolpe ifra å skåre. Fortsatt 1-1…

…som kun står seg ett minutt til. For i det 31 minutt så skårer Thomas C S på vår tredje overgang for dagen. Vår kaptein med nr 10 er vel ikke kjent for store sko, men når ferdighetene er store så blir mål et faktum. 2-1.

Minuttet etterpå er gjestene fra beste side av østkanten på farlig visitt. De får skutt fra 7meters hold, men Joakim L J er raskt nede i hjørnet og redder.

Kun minutter etter det igjen så er vi som burde skåret. Thomas C S blir spilt fint frem alene med keeper, men mister noe balanse når han runder keeper og skuddet havner i nettveggen.

Når vi går inn i klubbhuset på ledelsen 2-1, så er det fortjent. Det kunne vært mer, spesielt så skaper vi farligheter på kontringer. Defensivt så er det også på kontring (imot) vi har mest trøbbel. I grunn er det fair å si at kontringer er dagens nøkkelord da de sto for de aller fleste sjansene når vi går til pause.

Gutta stråle i 2.omgang!

Sola går tidlig ned om dagen. For tidlig. Heldigvis så strålte gutta opp hele området fra klubbhuset til stupetårnet i hele 2.omgang. Skribenten vet ikke hva som ble sagt og gjort, men Trond og Thomas sa/gjorde i alle fall de rette tingene!

Makan til morsom omgang! Dette var Superbowl, Ryder Cup og 3.runde i NM i fjor- på en og samme gang!

Skal sies at i innledningen var Nordstrand med på notene. Det var enkel G-nøkkel og falsk A a la Edith Piaf. Jaggu så er gjestene ikke snauere enn at de utligner også. Et skudd som Joakim L J redder, men Nordstrand er først på returen som settes i mål.

Der og da kjentes kampen åpen. Lite visste vi der og da at gutta skulle by opp til ordentlig fotball-dans i 3/4 takt.

Umiddelbart etter at de blå/hvite hadde utlignet, så slår vi tilbake. 3-2 er nok en kontring, og siste mann er nok en gang Jakob W S! Fra nå ser vi oss ikke tilbake. For vi eier ballen, både juridisk sett, så vel som i kampen.

Nordstrand har en ok sjanse etter 60 minutter og et frispark etter 68 minutter som kun ødela ozonlagets ytre fase. Sett bort fra de, så er det bedre kontroll i våre bakre rekker.

Ballen går over Joakim L J

Når 4-2 kommer i det 68.minutt så er vi vitne til en kandidat til årets mål på hjemmebane. Ikke bare for Jr Elite, men for alle lag. Skribenten ser for mange kamper her nede, og kan si at Thomas C S sitt 4-2 mål i alle fall leder så langt!

Jeg kan prøve å beskrive det. For gjennomspillet er både vakkert og smart, og Thomas C S løfter blikket og lobber ballen i elegant bue over keeper i motsatt hjørnet. Nei, jeg klarer ikke å yte målet rettferdighet. Det jeg kan gjøre er å oppfordre dere til å komme på neste hjemmekamp:

Onsdag 30 sep kl 1830 mot Asker (nok en revansjekamp)

Dog er vi ikke ferdig med dagens kamp. For etter 4-2 og tjue minutter igjen på klokka, så er det mer moro å skrive om.

Vi skaper sjanser på rekke og rad. Da skjer det som «må» skje etter hvert. Vi punkterer kampen med 5-2 ca 10 minutter før slutt. Først blir Fredrik H slakta i en takling på midten, men dommeren gir fordel når han ser vi er to mot en.

Som slettes ikke er feigt, bare dårlig forsvar. Adrian S er sistemann på kula fra litt skrå vinkel. I kampens siste minutt så pynter vi på resultatet med 6-2. Noe som var Oskar I sitt første mål i den vakre Gule trøya!

Summa Summarum:

Vi spiller en god kamp, der 1.omgang er bra, mens 2.omgang er veldig bra! De første 45 er jevne, og begge lag skårer på kontringer. Vi klarer i de siste 45 minuttene å tette mer igjen defensivt, samtidig som vi spiller god overgangsfotball. Målt ut i fra spill, sjanser, skudd og sentringer så vinner helt fortjent, og Cola smaker godt når den er velfortjent!

Fornøyd Arve!