JR Elite: Tap i seriepremieren

Bærum Jr Elite- Sarpsborg 08  1-4  (0-1)

Det ble ikke den sesongåpningen Bærums unggutter hadde håpet på ikveld. Fjorårets sølvgutter, Sarpsborg 08, tok turen over fjorden. Et lag vi visste var sterke, med ungdomslandslagspillere og spillere med innhopp i Tippeligaen i startoppstillingen. Hvis resultattavla på Kadda hadde fungert ikveld ville den tilslutt vist 1-4. Et resultat som gir et sjeldent dårlig bilde av kampen.

Dette bildet er like dårlig som matchbildet på 1-4

Dette bildet er like dårlig som matchbildet på 1-4

Kampen starter uten de helt store sjansene, men med et stort ballinnehav for de gule og svarte. På juniornivå er det sjelden vi ser et lag som i så stor grad legger seg dypt for å forsvare seg. Med et par hurtige spillere på topp er de selvsagt en trussel på overganger, spesielt når vi kampen gjennom slurver litt i offensiv markering og kontradekning. Etter 22 minutter slås en lang ball fra keeper uten at noen av våre spillere går inn i duellen, og S08 kommer alene gjennom. Vi får delvis klarert, men ballen ender i beina på en S08-spiller på 16 meter som dundrer ballen via en Bærumspiller og i mål til 0-1. Ledelse bidrar ikke til at særpingene byr på noe mer offensivt enn kontringer, og Bærum fortsetter å styre, men den siste lille presisjonen mangler.

Bærum starter 2. omgang med å valse over sine motstandere, men kommer ikke nærmere enn Didriks rakett i aluminiumen fra langt hold. Etter drøye 60 minutter skal det endelig lykkes for hjemmelaget. Håkon Ø og Jon kombinerer fint på høyresiden før sistnevnte slår et presist innlegg til Theo. Han henger både høyt og lenge og header inn utligningen i en fin bue over en sjanseløs keeper.

Jon med assist i dag. Her en tur ut pga en smell

Jon med assist i dag. Her en tur ut pga en smell

Etter utligningen mister vi litt av momentumet vi hadde skapt. Spillet bølger litt mer, selv om S08 fremdeles setter presset godt inn på sin egen halvdel. For vår del blir det mye nesten, og det virker litt urettferdig når Sarpsborgs nr 10 får dratt seg inn i banen og banket ballen ned i hjørnet etter 78 minutter. Luften blir da slått litt ut av Bærum-ballongen, og vi klarer ikke etablere det store presset og jaget etter nok en utligning. En ny lang ball blir uforstyrret stusset videre etter 87 minutter og kampen punkteres når Sarpsborgs spiss får en enkel jobb alene med Daniel. Når samme mann snapper opp en feilpasning på overtid får vi nok en unødvendig scoring imot.

Mye foregikk på midten i dag!

Mye foregikk på midten i dag!

Fullstendig subjektivt synes jeg Bærum styrer denne kampen i veldig stor grad mot en sterk motstander. Unøyaktighet og udyktighet på siste tredjedel gjør at vi ikke får med oss noe mot et lag som kom til Sandvika stadion med en tydelig plan om å ligge lavt og satse på lange baller mot hurtige spisser. Det er irriterende at vi slipper inn tre enkle mål, men det får vi ta med oss som god læring videre i en lang sesong. Vi kjører igjen mot nyopprykkede Sprint Jeløy neste fredag!

De tørre fakta:

Tilskuere:  Ca 50 stk som frøs, mens 10 andre varmet seg med varmt drikke/spisbart fra kiosken

Alltid en frisk bris på Kadda!

Alltid en frisk bris på Kadda!

Bærums lag: Daniel Mitchell Moe – Luke Whittington, Espen Lindøe, Håkon Wik Heltne (k), Simen Lyngbø – Mathias Moldskred Belli, Didrik Fredriksen, Håkon Øverby, Erik Tønnesen – Theo Refsum Pencic, Jon Rønning

Kampfakta:
22 min. 0-1
62 min. 1-1 Pencic
78 min. 1-2
87 min. 1-3
90+ min. 1-4