Jr Elite: Spillet varmet ikke i høstmørket

Bærum Jr Elite-Asker Jr Elite 2-1 (1-0)

Vi hadde før denne kampen sikret oss spill i neste års interkrets, mens Asker hadde i teorien alt å spille for. Hvis de vant tilstrekkelig, mens FFK tapte (noe de gjorde) så kunne de holde plassen. Men de hadde gitt opp alt før kampen tok til. De kjørte ikke toppet, noe undertegnende stusset på. Skal gi de rett at håpet var marginalt, men noe håp er bedre enn ikke håp!

Spesielt merkelig blir det når de sort-hvitte noen kilometere fra oss til stadighet bemerker i sine kampreferater (som dagens) at de ofte har marginer i mot, og således fortjener så mye bedre betalt for jobben de legger ned. Hva da med å faktisk stille til jobb i stedet for å syte på nettet i ettertid?

Jeg skal ikke skrive om stolpe ut, skylde på dommer eller mangel på marginer. Om de vil fremstå som Rodong Sinmun så er det deres rett. Her i Bærum er vi direkte, ærlige og åpne om opp-, så vel som, nedturer.

Så la det være sagt med en gang. Dette var slettes ingen god kamp av oss. Tidvis så vi noe, men sett under ett var det en dårlig prestasjon av oss.

Vi stiller tilnærmet toppet, og vi hadde flere som spilte sin siste obligatoriske kamp for oss etter lang og tro tjeneste. Lindqvist, Dauda,Hasle, Tin, Bødtker, David og solstrålen Walstad (ute med skade). Veteranene kommer ok ut av det, ingen har sin beste kamp. Det skal dog sies at det gjelder ikke kun de. Det er noe halvveis over oss denne kvelden. Vi gjør det vi må, men ikke noe av det vi burde. Halvhjertet og halvveis er stikkordene sett fra tribunen.

Flere tette dueller kampen igjennom

Flere tette dueller kampen igjennom (merk vi ikke klager over trøyeholding)

Rett nok tar vi ledelsen etter at vi slår en stikker igjennom til Theo, som har satt mål i sine tre siste kamper. Til tross for bra keeperspill av Asker sin sisteskanse, så klarer Theo å få en lang tå på ballen. Dermed 1-0 til oss. Det kunne i grunn stått 0-1 og 1-1 på denne tiden.

Et godt bilde av Theo sitt mål  (Takk til Knut Omholt-Jensen)

Et godt bilde av Theo sitt mål (Takk til Knut Omholt-Jensen)

For Asker skaper også muligheter. Hovedgrunnen til at vi holder «smultringen» til pause er Bødtker, som er god på å lese spillet og trygg i det han foretar seg som sisteskanse.

Bødtker: En av de få gode i dag.

Bødtker: En av de få gode i dag.

Det kan virke som vi drakk urtete i pausen, for om 1 omgang var halvveis, så ble det på ingen måter noe bedre i 2,omgang. Vi virket søvnige og i grunn klare for at hele sesongen skulle havne i historiebøkene. Asker tar over mer, og er farlig frempå noen ganger. At de ikke utligner kommer av at avslutningene ikke står i samme stil som forarbeidet.

Dog skal disse ordene gjøres til skamme når måltjuven Mathias Belli regelrett limer ballen i krysset fra ca 20 meter. Vi er sånn cirka halvspilt, men det var tydelig at denne godbiten allerede da var kampens beste øyeblikk. Dermed utligner Asker fortjent til 1-1, og kampen er omtrent i en stillingskrig a la Kasparov mot Topalov sin VM-kamp i sjakk fra 1999.

Ingen av lagene er overvettes aggressive, men noen muligheter blir det begge veier. Det kunne bikket begge veier, men det oss Gule denne gangen som stikker av med seieren når verdens største kjernekar, Håkon Heltne Wik, plukker nedfallsfrukt fra en corner og med ballen fra kort hold kan banke inn 2-1 med kun minutter å spille.

Matchvinner (og en fremtidig vinner av Nobels Fredspris?): Håkon Heltne Wik

Matchvinner (og en fremtidig vinner av Nobels Fredspris?): Håkon Heltne Wik

Asker er nære ved å utligne rett etterpå da Belli igjen er frempå med silkefoten. Denne gang går skuddet i stolpen og ut, og ved neste balltouch blåser dommeren av.

Dermed 2-1 på en dårlig dag. Prestasjonen vår var like dårlig som lyset på stadion. Jo lengre ut i kampen, jo mindre lyste det (av oss). Det skinte ikke slik vi håpet på i naboduellen mot Asker.

Men for å være klar, vi bruker ikke billige unnskyldninger og bilselgertriks i referatene. Det er KUN oss det var noe feil med. Lag som er ærlige i motgang og kan innrømme at ting er for dårlig har lettere for å gjøre noe med det.

Det er kanskje derfor vi tross alt spiller interkrets neste år, mens Asker sin drømmeboble sprakk og dermed fører til at de rykker ned til breddenivå?