Jr Elite: Sesongens siste spark avgjorde

Follo Jr Elite-Bærum Jr Elite 1-1 (0-1)

Så var det klart for sesongens siste kamp, og den viktigste. Vi måtte vinne for å ha realistisk håp om å overleve i ypperste selskap som Interkrets A utgjør. Forutsetningen var jo enkel, oppgaven derimot tøffere. Follo er formlag fremfor noen, og nede i «Tusenfryd-land» er det alt annet enn en fornøyelig oppgave å ta med seg tre poeng.

Klare for kamp (Foto:Knut Omholt-Jensen)

Kampen er i gang. Nervene lå tjukt utpå alle. Spillere, så vel som tilskuere. Kanskje også i kiosken fordi de ikke klarte å håndtere fysiske kontanter. Om det var pga skjelvende hender eller frykt for ran er uvisst. Dog var det sikkert at samtlige tilstede- og de var det mange av- trengte noe for å roe nervene.

Follo åpnet best. I alle fall får de ha mest ball. Derimot så skaper de lite farligheter. Våre bakre firer er solide i inngripen. Dog føles alt som farlig, samtidig som vi skaper for lite selv i innledningen.

Det forandrer seg 180 grader når vi får frispark fra 18meter, fra litt skrått hold. I seg selv en farlighet, men vi treffer muren. Dog så treffer den en utstrakt hånd, og denne er av hjelpende sort for oss.

Hands….straffe…og i diskusjonen i etterkant så etterligner en av Follo sine spillere Trump eget diplomatiske håndverk. Så ren sjikane og ubegrunna påstander om korrupsjoner blir belønnet med direkte rødt kort. USA har robert Mueller, mens i Norge har vi resolutte dommere.

Så Elvar går frem. «Followers» forsøker å psyke han ut, men Elvar har stått standhaftig i islandsak ruskevær og hamrer ballen resolutt i mål. Da har vi et mål mer, en mann mer og 65 minutter igjen å spille.

Elvar er sikker som Islandsk bank før 2008 (Foto:Knut Omholt-Jensen)

Jubel!
(Foto:Knut Omholt-Jensen)

Vi tar mer over, uten at det utvikler seg til noen sjansebonanza. Vi håper og drømmer om 2-0 før pause. Det skjer ikke. Heldigvis så skårer i alle fall ikke Follo heller. Så det står 1-0 til pause, noe vi kan leve med. Vi har fått kampen i vårt spor.

 

                                                              I `ve seen fire and I`ve seen rain

 

Vi er 45 minutter unna trygg plass, og vi har overtaket. Så troen vi absolutt til stede når Follo starter med ballen i sesongen siste 45 minutter. Dog så liker vi ikke helt utviklingen. For den er for lik 1.omgang. Det blir et veldig fokus på å holde resultatet, og rett nok:  Follo kommer sjelden til noe. Dessverre så er vi ikke så mye vassere selv. Dog er vi nærmere enn vertene.

Vi kunne avgjort på kontringer i 2.omgang
(Foto:Knut Omholt-Jensen)

En overgang blir reddet av forsvarsspiller på den berømte streken. Altså to meter fra målet, men allikevel nære.

Videre så har vi så avgjort sjanser som nok ville punktert Follo. Det som ikke vil seg er avslutningen.

De som ikke er punktert er supportergjengen «Followers». Gjengen skal ha ros for å stå på for klubben. Antagelig gir de sine helter ekstra energi, samtidig som vi blir (vel) defensive? For på slutten så etterlater de seg store rom, en vi verken klarer eller vil ta vare på de.

Da skjer det som «kun» skjer i  C-film fra Hollywood. En drømme/marerittavslutning avhengig av hvilket farge på skjerfet som holdt deg varm denne sure kvelden.

For 3 minutter på overtid kommer Follo langs høyresiden. De får lagt inn. For første gang i kampen (føles det som) så klarer vi ikke å være først på ballen. Da snapper Håkon Valeur Rasch ballen og med lang tå så sniker han ballen ned i stolperota. 1-1, jubel, sorg, tårer av glede og av sorg.

For vår del blir det en jævlig bitter avslutning på sesongen! Det kunne ikke være skripta på verre vis. I sesongens siste angrep, på siste spark, så sendes vi ut av Interkrets A.

For undertegnende er det ekstra bittert fordi vi har vært spillemessig bedre i år enn i fjor (da vi også så vidt holdt oss). En god prestasjon i NM, og 13 av 14 jevne kamper i Interkrets er ikke nok når tallenes tale skal gjelde.

 

                                                                        Håp for fremtiden!

 

Så da bærer det ned. Det er et faktum. Nå gjelder det å akseptere vår skjebne, komme med null unnskyldninger, lære av feil og stå samlet.

Det er oppskriften for å stå best mulig rustet tidligst mulig til neste års utfordring som Interkrets B utgjør. For la det ikke være noe tvil: Det er et rotterace for å rykke opp igjen.

Dagen derpå når dette skrives føles fortsatt tung, og undertegnede skal ikke legge skjul på at det kan komme en tåre eller to.

Samtidig så skjer det verre ting ute i verden: Bl.a så forsøker den republikanske kandidaten til Guvenør (Brian Kemp) å redusere antall stemmeberettigede i kraft av nåværende verv som valgansvarlig i staten han selv er på valg i!  Det for å forhindre at demokratenes kandidat Stacey Abrams skal øke antall afro-amerikanere som registrerte velgere (de går hennes vei 90-10).

 

                                                                    Hedersmann Hanche takker av!

 

Det er flere som neste år er for gamle for juniorfotball, og samtlige fortjener omtale. Allikevel tar jeg meg journalistisk frihet til å starte med Christian Hanche-Olsen. Gutten har vært i Bærum i alle år. Alltid positiv, med hjerte utpå drakta og med positiv holdning til lagkamerater, dugnad og bredde!

Det har vært en sann fornøyelse å ha deg i klubben, og alt godt ønskes deg fremover! Så er du selvsagt invitert på bredde-tur til Uganda/Rwanda i sommer 2019

Takk for alt Hanche!!  (Foto:Knut Omholt-Jensen)

Takk også til Lasse, Elvar, Haakon, Andreas og Tobias som alle «går av med pensjon».

 

Vi gratulerer Follo med at de holdt plassen, applauderer «Followers» for GOD support av juniorgutta sine og takk til våre egne foreldre som også bidro!

 

Helt avslutningsvis kan det være fristende for en halvlærd røver å sitere noe tullball på gammelengelsk eller latin for å runde av sesongen. Men jeg tar det heller på godt norsk:

Det gikk ikke veien, med minst mulige margin. Allikevel så er jeg som Gul stolt av samtlige som la hjertet utpå drakta denne kvelden! Jeg vil bidra med mitt fremover og håper dere blir å se i Gul trøye også neste år!