Jr Elite: Rotete seier mot Oppsal

Bærum Jr Elite- Oppsal Jr Elite  3-2  (2-0)

Spent åpning

Vi har hatt en tøff start på årets interkretsserie, der poengfangsten har vært mager. Men om vi er tynne på poeng, så sto dagens motstander -Oppsal- for en ren hungersnød hva poeng angår. Men skal ha drevet med økonomisk rot over lang tid for å ha færre poeng enn våre blåkledde motstandere fra andre siden av Oslo.

Så hovedmålet i dag var enkelt og greit at vi skulle vinne. Fortrinnsvis med et eget spill, men om det skulle bli dårlig, så fikk det heller være. 3 poeng, og intet annet var det som telte i dag.

Tin forsøker å holde ball i laget

Tin forsøker å holde ball i laget

Vi starter kampen oppløftende, og skaper to-tre fine muligheter de første 10 minuttene. Dessverre er fotballstøvlene kun ladet med løskrutt, så avslutningene skaper ikke noe smell.

Spillet derimot er oppløftende, og vinden begynner og merkes på tribunen. Men det er slettes ingen sur trekk, det er et optimistisk drag i lufta.

 Forløsende skåring

Etter 12 spilte så får vi vårt første mål. Det er på ingen måte noe kunstverk, i så fall heter kunstneren Aune Sand. Vakkert er det i alle fall ikke. Men både 11 spillere, benken, støtteapparatet og vi supportere er ikke bortskjemt, så vi takker hjerteligst. Et innlegg blir verken klarert eller tatt imot, men etter å ha spilt «flipper» innenfor 5meteren, så kommer høyreslegga til Mads Hasle frem og skårer bak Julian i Oppsalmålet.

1-0, 12 min spilt.  Godt, og det varmer. Vi fortsetter å være det bedre laget, og står for en ok underholdning.

Etter nesten halvtimen spilt, så får vi nok en tellende kasse. Denne gang er det vår serbiske hærfører Theo som står frem omtrent som serbiske Knez Lazar fra «Huset» Karadordevic på 1300-tallet (beklager obskur historiereferanse, men alle moderne serbere som er involvert i militæret har vært stein gale og av den usmakelige sorten).

Skåringen er ganske lik den først, men 2-0 er bra og fortjent.

Mange spillere, mye rot.

Mange spillere, mye rot.

Så falt vi i prestasjonene

Den siste halvdel av 1 omg blir gradvis dårligere fra vår side. Vi har et visst trykk, men vi gjør flere personlige feil og på slutten av omgangen er vi heldige + en god Daniel bakerst som hindrer redusering.

Til pause med 2-0 ledelse

Vi gjør noen bytter i pausen, og bl.a en meget opplagt Erik «Tønna» Tønnessen kommer inn. Det merkes kjapt i 2 omg, for nevnte spiss skårer på sin første mulighet når det kommer en overgang. Den skåringen visste seg å bli både en velsignelse og en forbannelse.

Forbannelse fordi ALT som skjer etter at vi går opp til 3-0, kan kun gå i kategorien «søppel, skitt, lort og elendig». Det nærmeste det kan sammenlignes med er om undertegnede skal forsøke å lage annen mat enn pølse og lompe.

Et sorgens kapitel

De siste 40 minuttene er noe av det dårligste jeg har sett på en fotballbane. Forsøker ikke å overdrive, men kun landslaget vårt kan matche det vi (ikke) presterer utpå en strøken kunstgresslette.

Vi stopper helt med å ta løp, pasningene er på nivå med «first price» cola og det er i det hele tatt ikke noe som vil seg lengre. Men det er kun vår egen feil, og heldigvis for oss så er ikke Oppsal så farlige når de kommer til avslutning. Headinger går over, skudd «shankes» til siden og de taper ballen på områder som kunne skapt farlige overganger for oss om vi hadde hatt en snev av pasningskvalitet i det vi foretok oss.

Med kun knappe 10 minutter så får Oppsal sin første skåring. Det tenner en gnist, evnt frykt, for hva som kan skje i innspurten.

Det er enveiskjøring nå, kun ispedd en og annen overgangsmulighet for oss. Det er de blå som triller ball, og legger inn og forsøker etter beste evne. Det er småfarlig, men ikke mer. Riktignok kommer mål nummer 2 for de, men den skrives på konto for selvmål. Pasningen fra Simen er ikke bra, Espen tar imot, men hans pasning er enda verre. Da ballen når Daniel i mål så er han satt i en vanskelig situasjon. Han rekker knapt «touche» ballen før det er et Oppsal-bein på den og dramaet er et fatum. 3-2, og når vi titter nervøst på klokka viser den 3 minutter + tillegg (som viste seg å bli 4 minutter).

Det ble mye feil vei siste 15 minuttene

Det ble mye feil vei siste 15 minuttene

Ufortjent seier

På slutten er det drama, og Oppsal har to muligheter som absolutt kunne bli satt i mål Men for oss Gule er de heldigvis mindre treffsikre enn hva Emil Hegle Svendsen er om dagen, og når Oppsal etter undertegnedes mening skulle hatt et soleklart straffespark, men ikke får det, så kan vi puste ut og tross en bekmørk 2 omgang fylle på poengkontoen med 3 poeng.

Oppsummert

Vi er gode så lenge vi behøver, men ikke et sekund lengre. Det holder til en 3-2 seier, men mot et bedre lag så hadde vi blitt straffet hardere. Allikevel star vi med oss en positiv 1omgang, så får vi se 2 omgang på video å lære av alle de feilene vi gjorde det. Det tar fort hele helgen, men vi håper det blir gjort til søndag kl 20. For da venter nyopprykkede Lyn borte mot Kringsjå