Jr Elite: Flere nye spillere viste vei!

Bærum Jr Elite- Ullern Jr Elite 4-2 (2-2)

Årets lokaloppgjør del 1 er et faktum. Dette er et lokaloppgjør av flere grunner. En ting er at det er nærmest i luftlinje, men også fordi Ullern er Interkrets B svar på Golden State Warriors. Med flere ex-Bærum spillere og fortsatt klassekamerater så lå det til tøff rivalisering og med skryterettigheter på spill dagen derpå, være seg skola eller på russebussen.

For skryte kan Ullern junior med rette gjøre. De kom fra en imponerende kamp i NM der de slo Stabæk på hodet ut i 1.runde.

Så vidt mai, allikevel en smørbrødliste med skader

Vi har en god og bred junioravdeling i klubben (sammen med KFUM eneste klubb med fire juniorlag), så vi trengte ikke lete etter Amelia Earhart for å stille lag. Men på papiret ble det svakere enn antatt. Dog var dette det mest gledelig med kampen, for de som til nå har vært reserver slo virkelig full blomst som løvetannen selv!

1.omgang er spillemessig ikke så mye å skryte av, men vi viser at selv på en dårlig omgang at vi kan være med å spille fotball i dette selskapet. Vi slipper inn enkle mål, for gjestende tar ledelsen 0-1 etter kun 4 minutter.

Vi slår tilbake i det 12 minutt når Torkel Holm Åsnes viser vei, før vi faller «ned i hullet» igjen minutter senere når Ullern utnytter at vi blir vel passive og tavla viser 1-2.

Moro at Suarez tok turen til Sandvika Stadion 😉 Sjelden vi har slikt storbesøk!
Foto: Knut Omholt-Jensen

Resten av omgangen er jevn, uten at det er så veldig spennende det som skjer. Vel drama er det jo, men mest for oss med frynsete nerver. Selve spillet er ikke verdt blekk til å skrive med. Så siste oppdatering for 1.omgang som er verdt å bruke tid på blir jo at vi utligner rett før pause. Denne gang ved Thomas Chaisee Storødegård.

2-2 rett før pause!
Foto: Knut Omholt-Jensen

Vi tar kontrollen og gjennomfører en solid 2.omgang

Om 1.omgang var svak fra vår side, så var til gjengjeld 2.omgang solid. Som en god kopp med varm buljong. Vi er rett ut av startblokkene og fester grepet om ball, og derav kampen.

Kun tre minutter er spilt da kampens vakreste angrep skapes! På høyre side kommer vi som Shinkansen selv, skjærer inn og Ullerns keeper gjør en god redning. Heldigvis er vi som veps på syltetøy på returen og den settes kontrollert inn til 3-2! Gledelig at Oscar Brøtmet setter sin første for året!

Vi tar ikke foten av pedalen og det skapes mer nå. Spesielt med Thomas C S og bror Frederic! Nevnte tvillingpar er arkitekt og byggherre når vi øker til 4-2. Nå er vi i rute med å sette opp (for) en hjemmeseier!

Defensivt så har vi god kontroll. Alt fra Espen i mål, til bakre firer og leddene foran det igjen. Som en romersk legion en sur maikveld.

Selv om det er gode 30 minutter igjen, så virker de hvite og rød fra beste vestkant noe resignert. Ofte når lag tar ledelsen så trekker de seg tilbake, i kveld så skjedde ikke det. For vi har i grunn like stor kontroll her som Rørvik hadde mot RBK de første 55 minuttene.

Helt på slutten så kommer det en bris, både i form av vindkast og fra Ullern. De pumper opp noen lange og truer oss i bakrom. Når klokka har passert 90 minutter så blir en hurtig spiss felt innenfor 16meteren og det betyr straffe. Så om den settes så er det håp om poengdeling for Ullern.

Straffe til Ullern på overtid.
Foto: Knut Omholt-Jensen

Dog blir det håpet, ikke ulikt håpet om å finne en minnelig løsning på Brexit, knust når Espen Omholt-Jensen gjør en god redning ned mot hjørnet.

Som Espen Omholt-Jensen redder!
Foto: Knut Omholt-Jensen

Oppsummeringens time

Vi vinner fortjent på en dag med en dårlig og en god omgang. Mest gledelig skjer det med at vi gjør det med mange som frem til nå ikke har spilt så mye. Så det lover bra med tanke på en lang sesong! Petter Birkelund får sin debut og gjør sine saker solid, mens Odin Berre spiller sin første kamp siden Dovre falt!

Petter Birkelund fikk sin seriedebut! Foto: Knut Omholt-Jensen

Defensivt slipper vi Ullern for lett til i 1.omgang, men vi tetter bra igjen i 2.omgang.

Offensivt har vi flere farlige spillere. Thomas og Frederic kjenner vi jo til, men Oscar B, Torkel og en offensiv back i Petter Dyrkorn er blant de som melder seg på!

I midtbaneleddet er Erik Frøysa som Tom Brady og strør baller med kirurgisk presisjon. Han ble også banens beste og det kan vi si oss enig i!

Banens beste: Erik Ansok Frøysa!
Foto: Knut Omholt-Jensen