Jr Elite: God 1.omgang, så tryller vi i 2 omgang.

Bærum jr Elite – Sarpsborg 08 4-0 (0-0)

Overskriften forteller mye, og mer skal komme i linjene nedenfor. Dette fortjener mange ord, og man må være Hemingway for å yte gutta rettferdighet. Dessverre så må dere ta til takke med en halvblind analfabet fra skogkledde Hedemarken.

Etter den gode lagkampen mot Kameratene fra Hamar, så ventet det sterk motstand i denne fremskutte Interkretskampen. Nemlig blåkledde juniorer fra Sarpsborg. De var så vidt plassert bak oss på tabellen, og vi vet fra tidligere møter at de er et godt ballbesittende lag. Dermed var det dukket for en jevn batalje i solskinnet på Sandvika Stadion.

Dueller på midten

Dueller på midten

1.omgang starter avventende fra begge lag. Frykten for å gjøre feil er større enn ønsket om å ta sjanser. Det blir ofte slik mellom jevngode lag, og verken vi eller de blå fra Sarpsborg skaper noe spesielt det første kvarteret. Sakte, men sikkert, så fester vi litt grep på kampen. Dog mangler vi den siste geniale touchen når vi nærmer oss offensiv 16meter. Pasningene og skuddene blir blokkert eller brutt, og når Sarpsborg kommer på overgang så gjør vi det like vanskelig for dem. Dermed skriver 1.omgang seg inn i historiebøkene som en omgang med lite muligheter, men med god defensiv organisering.

Tin på jakt etter ball

Tin på jakt etter ball

Etter påfyll av næring, så vel som sukker, i kiosken, så visste vi lite at når vi satt oss ned på de gule plastsetene at vi nå skulle se på det som hittil er årets beste omgang av juniorene våre. Her kan jeg i grunn la adjektivene regne som monsunregn i Malaysia, men jeg skal etter beste evne forsøke å skildre kampen som jeg ville lest ett Haiku.

Vår første scoring kommer tidlig ved at Lamin er sterk som en okse på venstre siden og drar seg forbi flere før han legger inn til Lindqvist som har tatt seg hele veien opp fra sin backplass. Vår svenske toppskårer tar seg god tid og triller ballen inn fra ca. 5 meter.

Det tar omtrent et kvarter før vi setter kasse nr.2. Den kommer på en corner som blir slått inn på bakerste. Så kan dere gjette hvem som står der?

Toppskårer Frederik Lindqvist, i dag med 2 mål.

Toppskårer Frederik Lindqvist, i dag med 2 mål.

Riktig svar staves: Frederik Lindqvist. Altså, les dette: vår høyre back er toppskårer hittil med imponerende 6 mål!

På midten er vi best i det meste vi foretar oss. Alle er gode, men det må nevnes at Ola Scheele Moe er kampens gigant! Han er som Aleksander den Store, og leder gutta på samme vis som nevnte makedonske feltherre for drøye 2300 år siden. Rett nok da er at vårt tredje nettsus i dag kommer av at Ola «den Store» har et soloraid, og like før han får avsluttet blir han felt. Dommeren dømmer straffe, og selv om keeperen er etter den, så er den så godt plassert at kampen blir punktert med 3-0.
Balleleganten Ola Scheele Moe.  Dagens store spiller

Balleleganten Ola Scheele Moe.
Dagens store spiller

Det som var et lite minus ved forrige kamp (mot Ham-Kam) var at vi falt i prestasjonen når vi avgjorde kampen. Det skjedde ikke i dag, så det tyder på at Luke og Trond har tatt riktige grep i siste treningsuke!
Vi skaper angrep, og vi rekker å skåre en til før full tid. Denne gang blir ballen spilt til Mads Hasle i bakrom, og han løper fordi alt av motstand. Rett før keeper rekker å klarere ballen, så er foten til Mads der, og han drar ballen forbi keeper. Da er målet åpent, og en fin soloprestasjon blir belønnet med 4-0 til oss Gule.
Mål nr 4, ved Mads Hasle

Mål nr 4, ved Mads Hasle

Dette er alt i alt en veldig god kamp av oss. En solid kamp defensivt, der vi har stort sett kontroll. Men de virkelig store ordene må brukes om midtbanen og det offensive spillet. Ledet av Ola som lagets hjerne og ballfordeler, så skaper vi nok angrep til å vinne kampen fullt fortjent!
Nå er det viktig for oss alle å følge den legendariske basketballtreneren John Wooden sine ord om «at å vinne krever talent, men det å gjenta prestasjonen bak det krever karakterstyrke! «