JR Elite: En treningsleir som lover godt!

Fra onsdag 26 februar til tirsdag 04 mars, så reiste 23 juniorgutter og 3 trenere over til de britiske øyer, nærmere bestemt Leeds, nord i England. Vi bodde fint, spiste bra og hadde gode forhold nær treningsanlegget. Det var avtalt tre kamper, og disse kommer jeg tilbake til utover i oppsummeringen.

Onsdag: Så på første dag hadde vi en rolig økt, der vi skulle riste av oss reisebeina og slitne hoder etter en tidlig flight. Utover samme kveld, så snakker vi om forventingene og målsettningene vi har til guttene. Både på denne treningsleiren og i den kommende sesongen i Interkrets.

4-4 i fullt trøkk

4-4 i fullt trøkk

Torsdag er vår første hele dag, og en lang busstur i Postmann Pat landskap venter på oss. Fra Leeds til Stoke tar det drøye 2 timer, og heldigvis er vi fremme i god tid, slik at vi rekker å innstille oss på forholdene. Her er det gode gamle knotter som gjelder under skoa, mens i hodet skal det ligge god og sunn steinhard arbeidsmoral. Motstanderne våre fra Stoke starter kampen best, og er bedre enn oss den første halve timen. Men fra der av, så tar vi gradvis over kampen, og klarer å tilpasse oss en våt og tung bane. Så når Lamin skårer 1-0 til oss, så er det fortjent ut i fra hvordan kampbildet utviklet seg. Resten av kampen har vi god kontroll defensivt, og vi vinner 1-0 mot Stoke U18.

Foran kampen mot Stoke

Foran kampen mot Stoke

Fredag så kjører vi en tøffere økt, der vi har en intensiv 4-4 økt den siste halvdelen. Det er en tøff, men fair stemning under treninga, og vi leverer bra i duskregnet på Universitets flotte kunstgressanlegg. På kvelden snakker vi om dødballer, arbeidsfordeling og hva guttene ønsker med årets sesong.

Kvelden tilbringes med fotball på tv i hotellobbyen, og guttene er overraskende tidlig i seng etter en tøff økt, og dertil teori.

Lørdag: Spente som kraftledningene over Vestlandet tar vi en kort busstur til Yorkshire, og til universitetsanlegget der. Det er flotte forhold på og utenfor banen, og været sto ikke tilbake for noe. Sola skinte, gradestokken viste 13 grader og humøret var på topp når vi begynte oppvarmingen mot Leeds U21.

De fleste av oss Gule får seg derimot en solid trøkk tidlig i kampen. Leeds spiller ball-i-hatt med oss, og skårer fortjent både 1 og 2-0 før de første 20 minuttene er spilt. Derimot er det som skjer fra 20 minutter og ut til siste fløyte går noe av det mest imponerende jeg har sett et samlet lag gjennomføre. Her er det ikke snakk om enkeltspillere, men en kollektiv heving og et spill der laget sammen presterer på et veldig høyt nivå. Kaptein Larsen er lederskikkelsen, og under han tar samtlige krafttak for å fungere best mulig som Bærum SK. Vi tar over kampen helt, og når den gode engelske dommeren blåser av for full tid så vise tavla (det var ingen tavle der, men dere tar metaforen) 8-3 til oss Gule. Her under en liten bildeoppsummering av Ola Moe sitt frisparkmål. En perle som selv den beste skotske whiskey ikke kan matche

Ola Moe lader go`foten

Ola Moe lader go`foten

 

Rett i nota, overlegent!

Rett i nota, overlegent!

 

 

Søndag: En rolig dag tas vel imot blant gutta. Vi har en restitusjonsøkt på morgenkvisten, og på tidlig ettermiddag setter vi samlet kursen for Manchester. Mitt ubetingede håp er at alle skal gjøre sitt fornødne på «Old Trafford», men til tross for at vi har en befriende overvekt av Liverpoolfans på laget, så ville selv «Poolfansen» sette kursen for nærmeste shoppingsenter. Jeg får bare saktens håpe at vi neste år, tar samme tur over og da lar «Old Trafford» få hva den lekegrinda fortjener.

Mandag: Den siste sportslige biten gjensto, og det var antagelig den største utfordringen som ventet oss. Kamp på gressborte mot gutta fra industribyen Sheffield. Her sto ikke eksos, kulos og annet kjemisk avfall borte for hva Beijing kan tilby en frisk sommerdag i juni. Så når vi går av bussen, så er det ikke vårfrisk luft vi puster inn. Min teori er vel snarere at man må røyke som en skorstein i 40 år, før man kan naturlig fungere i denne byen.

Kampen står ikke tilbake for byen, og Sheffield spiller knalltøft. Det er uvant å få denne form for motstand, men veldig verdifullt. Så da uret har passert første halvtimer, så føler nok gutta at de er i ringen mot Cecilia Brækhus, mer enn at de møter et spillende fotballag.

For oss på benken er det nok en gang gledelig, sågar rørende, at gutta bretter opp armene og fighter seg steg for steg tilbake i kampen. Vi både reduserer, utligner og går opp i ledelsen mot juniorene fra Sheffield. De tar over igjen på slutten, men vi haler i land en fortjent 4-3 seier.

På kvelden så tar vi i trenerteamet en oppsummering, og alt hadde vel ikke gått gjennom sensuren på NRK på 70-tallet, men totalt opplevde vi dette som en uke det var vel verdt å bruke på å jobbe med guttene. For det er nettopp det, de er interessert i å jobbe hardt, de ønsker feedback fra oss etter trening, kamp og på møter.

Så kort oppsummert fordi som ikke har lest alt som står ovenfor: 3 seiere, og av de så var det 3 lagseiere! Det lover godt foran Asker kampen i serieåpninga neste torsdag.

Og når vi gjør noe som ikke holder nivået vi vil være på, så har vi gjensidig i løpet av denne treningsuka lært oss at vi kan jobbe med det, og levere enda sterkere ved neste anledning!

 

Gul hilsen

Luke, Trond og Massimo