Jr Elite: Årsbeste… enkelt og greit!

Stabæk Jr Elite-Bærum Jr Elite 0-1 (0-1)

I nest siste serierunde i årets ypperste Interkretsselskap så sto mye på spill for begge lag. I vår sin ende, men det var tydelig for alle Gule og Blaa at dette var en kamp ingen ønsket eller hadde råd til å tape! Skribenten selv er for opptatt med Ryder Cup til å kunne bivåne kampen, men om folk godtar Gamle Testamentet ennå som kun i beste fall ble nedskrevet via sekundærkilder etter over 2400 år, så kan jeg saktens hoste opp et referat med hjelp av video og gjenfortelling fra både Bærum og Stabæk-folk.

Slik startet vi!

Vi har ganske god «track record» mot våre Blaa venner fra distriktet som Bekkestua utgjør. Vi ankom uten å kjøre på verken ulv eller «ælj». Forberedelsene ble unnagjort og gutta starter kampen lovende. I rak motsetning til hva Europa gjorde under fourballen under dag 1 i Ryder Cup.

Innledningen er jevn, noe vi lever greit med. Begge lag skaper sjanser, men ingen setter noe. Defensivt så har vi i grunn god kontroll, det som kommer er mest innlegg fra kant eller dødball. Espen hadde tilsvarende utfordring i A-lags kampen mot Grorud, og ordner opp like bra mot Stabæk som mot Grorud. Selv har vi noe mer langs bakken, men ballen vil ikke inn.

Espen Omholt-Jensen trygg som alltid (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Da er det som i matchspill i golf. Eller hvorvidt Brett Kavanaugh vil bli godkjent eller ikke av Senatet:

Det er det uventa som skaper resultater– På Le Golf National var det Rory McIlroy sitt andre slag på hull 13 i tjukkeste rough som skapte forandring når ballen havna kun meter fra hullet. I Senatet så står det og faller på sen. Jeff Flake.

Her på Nadderud denne kalde høstkvelden var det Lasse sin volley!

Spilletiden viser ca 37 minutter da Lasse får en ball klarert i brystet. Som så dempes på foten, heretter kalt «go`foten» for det er årets mål! Vi må nok lengst ut i Star Wars-galaksen for å finne en keeper i denne galaksen som hadde reddet den raketten.

Blinkskudd fra fotograf Knut Omholt-Jensen av Lasse sitt mål!

Skåringen kommer på et beleilig tidspunkt og vi klarer å holde ledelsen til pause.

 

                                                  Årsbeste over hele fjøla!

 

Jeg har i tidligere referat hyllet lagånden. I dag kan jeg bare konstatere at jeg fikk rett. For melodien i 2.omgang er at Stabæk triller mest ball, mens vi løper som vi skulle hatt en hær av Uruk-Hai bak oss.

Om ikke tårer, så legges det ned bøttevis med blod og svette av samtlige Gule! Så vi klarer å hindre de store sjansene til tross for at Stabæk triller, sentrer og forsøker etter beste evne å utligne. Klokka går, troen øker og i takt med den:  troen på seier!

På slutten så presser Stabæk på, og det gir rom for oss offensivt. Som kunne/burde skapt nok sjanser til at vi kan punktere kampen. Det klarer vi ikke, og på overtid så skårer Stabæk!

Her skårer Stabæk…tror alle i noen arme sekunder (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Dog ikke på den godkjente måten. Assistentdommer er oppe med flagget etter at en retur på corner blir headet inn. Visstnok offside.

Så det ender med vår andre 1-0 seier mot Stabæk i årets seriekamper (så en vinterkamp der vi ikke nevner sifrene i vår disfavør)

Tre viktige poeng er plukket og uavhengig av resultatet i Follo-Ham/Kam så kan vi avgjøre vår skjebne i siste kamp i en ren nedrykksfinale (kan det kalles for det?) mot Follo. En cola og to burgere senere finner jeg ut at Follo vant mot «Kamma», og vi må:

enten slå Follo

eller få uavgjort mot Follo, samtidig som Ham/Kam taper mot Sarpsborg. 

Vi gamle sjeler husker jo nervedramaet mot Fredrikstad i fjor. Om litt i underkant av to uker er det klart for et nytt ett!

Det som gjør meg sterk i troen er utviklingen i spillet, men mest av alt den sinnsvake lagånden vi har for hverandre. Med den kan vi bygge Roma på en dag, for så å knuse Follo som dessert på kvelden!

Vår egne gladiatorer etter kampen! Nå blir det «Last man standing» mot Follo om 2 uker (Foto: Knut Omholt-Jensen)

Bærums beste ble Lasse Hauge Norderud som vant en helaften på landskamp for to!  Flott premie for en flott kamp