Jr Elite: Alt skinte denne vakre høstkvelden

Bærum-Stabæk

 

Jeg kunne satt på «La forza del destino»-Overturen av Verdi og latt den tale for kampen! Nydelig inngang, kraftigere midtparti og en rørende avslutning.

Dog skal jeg gjøre jobben for de som ikke er bevandret i operaens vidunderlige verden, ved å skrible ned noen velvalgte gloser her. Det er en sann fornøyelse!

Kampen starter helt jevnt, der begge lag har noe ball. Men det er vi Gule som står for de første sjansene. Klokka har ikke tikket mange rundene rundt tallskiva før 1-års junior Jon Rønning viser seg frem foran et tallrikt publikum. Det hele starter med en ball fra en annen 1-års gutt, Didrik som har opphav fra pølsebyen Hønefoss. Pasningen har kirurgisk presisjon og Jon løper igjennom og får ballen på sin silkefot. Det står en forsvarer i veien, men Jon tar en skuddfinte og da havner forsvareren nede på bakenden, så setter Jon 1-0 kontrollert i hjørnet for Simen i Stabækmålet.

Tribunen er todelt, da begge leire har møtt opp i stort monn. Men det er venstresiden (av tribunen vel og merke) som utypisk nok i Bærum som har grunn til å feire.

Gul jubel!

Gul jubel!

Nå har vi fått i oss en solid dose av selvtillit, og vi følger kampplanen til punkt og prikke. Vi lar Stabæk trille ball, mens vi er mer direkte i spillestilen. Vi stråler som Alfredo Germont i «La Traviata», og løpene er lange og tallrike. På et slikt løp kommer Luke W og slår skrått oppover til Theo. De to forhenværende Ullern-gutta har kjemi som det oser av, og sistnevnte kan fra kort hold legge ballen ned ved stolperota til 2-0.

Da er drøye halvtimen spilt. Hva hadde vi i vente nå?  2-0 mot de Blaa fra bygden Bekkestua var virkelig til å leve med. Jeg trekker inn mot kiosken i håp om pausekø og at spillet vil bli rolig de siste 10 minuttene. Men jeg blir fort for fristet til å trekke ut igjen av kiosken, når jeg hører Gul jubel atter en gang.

Da er visst Jon frempå igjen, og i øyekroken rekker jeg å se Tin sin gjennombruddspasning som blir farlig når Jon «timer» løpet perfekt, og er plutselig like alene med keeper som undertegnede var på dansegulvet i ungdomstiden. Forskjellen på Jon og meg, er at han har bedre bevegelser (i alle fall på banen), og med perfekt teknikk så legges ballen iskaldt ned i hjørnet for 3-0 noen minutter før pause.

Det kommer røyk fra kiosken nå!  Var det håpet til Stabæk som gikk opp i luften?  I alle fall ble de vaflene jeg forlot i «pressa» rimelig brente. Nå så det svart ut for både vaffelsalg og Stabæk!

Alt legges til rette for seier!

Alt legges til rette for seier!

Pausepraten gikk ut på å være smarte og spille kontrollert. Ikke gjøre noe dumdristig, bare legge oss bak på «cruisekontroll».

Dette blir i betydelig grad fulgt fra første spark på ballen i 2.omgang. Guttene lar Stabæk ha ball, for så å snøre igjen sekken når de Blaa nærmet seg vår 16meter. Det skapes riktignok en og annen mulighet, og mest av Stabæk. De gangene vi glipper i bakre ledd, så er Joakim 100% med på notene! Som den reneste Seiji Ozawa dirigerer han alt foran seg, og de gangene det skjer et lite feiltrinn, så er han der selv og retter opp skaden!

Det er varmt, klokka tikker av sted og vi Gule kan med god samvittighet spise en (ekstra) vaffel med visshet at vi har kontroll på denne kampen! Det skjer ikke noe av større verdi det siste kvarteret, og vi ror i land en overbevisende 3-0 seier mot topplaget Stabæk i denne 18 runden av årets interkrets!

Det er et samlet Bærumlag som viser seg frem i dag. Så alle fortjener ros og en klapp på skulderen neste gang dere ser våre Gule helter.

IMG_0297

Tillat meg allikevel å få nevne noe som gjør meg optimistisk mtp fremtiden:

Didrik er ny og 1-års junior. Han har kommet inn siden i vår og tar nye steg. I går var han en gigant, og spillet sto i stil med hårmanken! Man blir nesten Arsenal-fan av slikt

Jon R. er også 1-års junior, og har en veldig positiv utvikling. I går er du ikke bare god fordi du skårer 2 mål, men du tar stadig flere riktige spillervalg, som igjen resulterer i at du kommer til flere muligheter (gevinsten «cashet» du inn i går).

Simen er trygg og har funnet seg naturlig til rette etter 1 år på laget. Dette er nok en 98gutt.

Nevnte herremenn over, sammen med de nyankomne 97-ere (Luke, Theo og Håkon) har løftet laget, og nå ser vi at guttene virkelig jobber på samme lag. (Sam-)spillet begynner å sitte!

Er nok flere grunner til punktet nevnt over, men jeg er trygg på at hovedgrunnen er at de blir coachet og ledet på godt vis av Luke T og kaptein Tin. Sistnevnte er en glimrende ledertype, og din positive holdning gjør andre trygge og bedre spillere. Ikke minst, via slike som deg Tin, så bygger vi lag!  Et fantastisk lag som utgjør Bærum Jr Elite