Jr Elite: 30 mil ga 3 poeng!

Ham/Ham Jr Elite- Bærum Jr Elite 0-4 (0-3)

Årets lengste tur ventet oss. Sånn cirkus 15 mil hver vei for å besøke slektningene til Oskar H…og ja, så var det en kamp da. Mot kameratene fra Hamar. Akkurat kamerat er viktig å få frem i med vi reiser fra blått til rødt fylke.

Bærumsbussene unngikk å havere så vi ankom Innlandets hovedstad i god tid. Det er kjekt med reiseledere som har full kontroll. Anlegget til Ham/Kam er veldig flott og det nærmer seg jo Eliteserie-spill her.

Skal sies det er kunstgress nå

Påskrudd fra 1.minutt

Gutta er som klegg en sval sommerkveld. Sett bort fra at nå er det høsten og ganske så surt. Planen er å gå offensivt ut og stresse de grønn-hvite til feil. Den planen er «Helmax» også i praksis. Vi skaffer oss gang på gang ball høyt i banen og allerede etter 9.minutter blir Ihlen felt innenfor 16-meteren og dommerveteran Frydenlund peker på krittmerket (Frydenlund dømte også når skribenten også var bosatt på Hedemarken).

Ihlen setter den til venstre, noe som er populært på disse trakter. 0-1 til oss som er gjester.

Nå er det godt å se at gutta slettes ikke er mette. Det høye presset står seg og det er Max Myrmo som bryter en pasning og den spretter til Ihlen som selv sier etter kampen » den satt jeg rolig i hjørnet«. Så da får vi stole på det. Det som er sikkert er at vi etter et kvarter har skåra to fortjente mål ut i fra en god kampplan!

Oskar Ihlen med to nettsus.- Rask kar fra sted med raske biler

Så kommer hjemmelaget noe mer inn i kampen, men vi står godt (organisert) defensivt. Vertene sin oppskrift blir å slå langt og det klarer vi å demre opp for. Så det er ikke så fryktelig dramatisk her.

Da var det nok mer nervøst i Ol-Amfien der Storhamar lå under 1-3 mot Ringerike i GET-ligaen.

Rett før pause så knuser vi det «Kamma» skulle ha igjen av håp. For Leander Trondstad ser Ihlen, men innlegget går fordi. Heldigvis så «skøyter» Max seg på bakerste og får en fot på den! 3-1 og nå kan vi nyte ledelse og flotte garderober!

Kontroll defensivt gleder oss herfra til Kadda

Tempoet er ikke all verden. Vi spiller med «Operasjon Kontroll» og det finner vel i grunn ikke hamarsingene noe ut av. De forsøker for all del, men det blir som oftest med hederlige forsøk.

Tilbake til hockeyen 3 km unna på Storhamar, så har hjemmelaget der klart å skape spenning. De kriger seg til uavgjort og overtidsspill.

Slikt ble det ikke på Briskeby. Rett nok en heading i stolpen, men det blir ingen storm å ri av. Derimot er det surt å sitte på benken, selv om de kjører flott italiensk stil på stolene!

Når 0-4 kommer ca halvveis ut i 2.omgang, så kunne vi like gjerne fått en tjuvstart på hjemturen. Reglene vil seg dog ikke slik. Alle som er i området derimot bruker resten av tida på kjøpesenteret som ligger rett ved anlegget.

4-0 krediteres Simon Klevberg som nesten gjorde dette:

Vel, helt som Ahlsen ovenfor var det ikke. Men i og med det ikke finnes bevis på det motsatte så lar vi (nesten) være å fortelle det var litt kortere avstand og at ballen gikk via en motstander.

4-0 er uansett kontroll og fir-toms spiker i kista!

Tap ble det også på OL-amfien der Storhamar tapte etter forlegningen. Ikke så lett å være fra Hamar i dag, men de kan i alle fall ta med seg at de har fått kulturministeren.

Nok en spiller fikk sin debut!

Lukas Faltin Ørbeck ble med opp til Hamar og fikk sin Elitedebut på junior! Gutten er 05 og fra det kullet har flere fått muligheten og tatt vare på den i år! Det er som is til brownisen det!

Lukas Faltin Ørbeck er nok en 05-er som kom godt fra det i Junior Elite-debut!

Summa Summarum

Ja, vi er effektive. Dog så kommer sjansene våre fra en god kampplan. Når vi i tillegg setter en høy prosentandel av sjansene så skaper vi en kontroll på kampen. Denne kontrollen gir vi aldri fra oss takket være god defensiv organisering og jobbing. Med tre poeng her klatret vi fra siste og opp til 5.plass (av 7).

Nå venter Stabæk om to uker- vi er klare for nabooppgjør og glad for at vi da slipper unna risikoen å kjøre på elg mellom Sandvika-Bekkestua!