Jr C: Fortjent tap mot nok et førstelag

Bærum Jr C – Lommedalen Jr A 1-3 (1-0)

Når premissene vor flyttingen var at vi ikke kunne pga russetid, så forklarer det også mye om selve inngangen og selve kampen.


Vi har knapt trening og oppvarming, men spiller for moro. I vår divisjon møter vi en rekke (mindre) klubber som stiller med sine 1.lag. For ordens skyld: Vi er lag 3 fra Bærum SK.
Så da er det moro at vi er med og kjemper, for det var også tilfellet i dag. Selv om det endte med fortjent tap.


Ballbesittende Lommedøler tar kontroll


I regn og generelt ufyselig forhold så gjør vi oss klare for vårens siste hjemmekamp. Attpåtil på stadion, og med kampstart tidlig en fredag kveld, så rekker i alle fall halve laget som ikke måtte på vors kampen.
Lommedalen er godt i gang med tøy og bøy når vi nærmer oss benken 15 minutter før avspark.


De er også best i gang når kampen blåses i gang. Tydeligvis har de en kampplan, for det virker innøvd hva de gjør. Vi må bruke mest krefter på å jage i starten og da er utgangspunktet vært mer skjevt enn halve Pride, enn her ute på vårt flotte kunstgress.


Så har vi en solid keeper og forsvar, så til tross for spilleovertak, så blir Lommedalen slik sørstatene var selv tidlig i borgerkrigen. Et visst initiativ ja, men de vant aldri noen avgjørende slag (selv om Tuscaloosa og Fredricksburg kanskje kan diskuteres som det).


Når vi nærmer oss pause så er det vi som skårer omgangens eneste mål. Bærumlegende Kristian B T setter inn etter soloraid, og fra «Pride»-vinkel så settes den inn slik det har blitt gjort mot Rosenborg, Kristiansund og Molde.


Nå betaler treningene seg- for Lommedalen


Alt etter 20 sekunder så man et ivrig og velspillende bortelag. Mulig de hadde blitt trua med å miste odelsrett, hest og kjerring. Eller kanskje de ble trua med Mattis Eriksen eller Sefre Jacobsen?

I alle fall spilte de veldig bra fotball, så fra sidelinja så vi tidlig at det selv ikke styrtregn var det vi frykta mest.
Så sant….kun minutter ut i omgangen er 1-1 et faktum. Fortjent er fornavnet.


Når de fikk den, så vil de gjerne ha mer. Lommedalen kjører på og skaper sjanse på sjanse. En meget god yngstemann på banen, Jesper, redder alt mulig og umulig. Så det står seg med hver sin pinne halvveis ut i omgangen.


Så vi har håp om noe, og vi har også våre sjanser. Færre enn de, men nok til å kunne skårt. Vår største er etter 70 minutter, men fra litt skrå vinkel så får ballen samme skjebne som hele gofrunden til Hovland i går (dag 2). Hull ut og + 7777 ender det ikke her, men når Lommedalen tar ledelsen på en corner like etterpå så blir det tungt.
Med 10 minutter igjen lever vi med samme håp som Jehovas Vitner om at noe kan skjer, men forskjellen er at vi ikke ønsker dommedag og fortapelse. Om vi så skulle tape kampen, så er det breddefotball og det er ikke så viktig.


Kvelden er tross alt ung og mye moro kan skje utover.


På tampen har vi noen sporadiske forsøk, men det er like sporadiske som å finne folk som ikke stemmer SP «oppe i Dar`n». For når de skårer 3-1 på overtid, så vinner de kampen og kan dra lykkelig hjem til melking av kyr, statssubsidier og gleden av å stå opp kl 5 for å ordne de to førstnevnte.


For vår del så slenger vi noen burgere på grillen, åpner «noe» og rister av oss dette, for lag 3 skal jo tape mot førstelag.
Life goes on! Det er viktigere ting, som bl.a. et viktig parlamentsvalg i Frankrike i nær fremtid.


Summa Summarum:

Vi taper fortjent 3-1, der 2.omgang er avgjørende. Her ser man forskjell på de som spiller for gøy og de som …..satser? 2.div junior er en merkelig serie sånn sett. Sats-lag burde spille høyere opp, men nå er det en gang slik.

Kampens tre stjerner:
*** Jesper. Nok en meget god kamp. Hindret ett større tap
** Bernt. Klubblegenden med 1 seriekamp, men 24 aldersbestemte landskamper

*Til alle som kom i regnværet!