JR Bredde: Tøft, intenst og glimt av sol mot Haslum

Haslum Jr 2-Bærum Jr Bredde  2-4 (0-3)

 

Nei, overskriften indikerer ikke værvarselet for i morgen. Det er slik kampen(e) mot Haslum alltid er. Det er slike kamper vi husker, trener opp imot (hvis vi gidder å trene) og husker tilbake til når vi sitter på aldershjemmet og mimrer tilbake til når vi har passert de 70.

Vi starter kampen aldeles glimrende. Som mot Snarøya for noen uker siden, så er vi det dominerende laget det første kvarteret! Tidlig i kampen så kommer vi til to store muligheter langs høyrekanten. Både Bo og Espen har sine muligheter, men har ryggsekk som er altfor tung. Dermed er alt bra, bortsett fra avslutningene som skaper sprekker i ozonlaget. Heldigvis for oss Gule supportere så fortsetter vi med å skape sjanser, selv om Haslum melder seg mer på utover kampen. For det skal nevnes at også de røde har noen sjanser til å ta ledelsen.

Nesten på høyrekanten i starten

Nesten på høyrekanten i starten

Det skal stå ca 25 spilte på klokka før vi setter vår første goal. Sohaib står for en fin enkeltmannsprestasjon fra midten av. Vender av 2-3 spillere, og forserer i fin stil mot mål. Der setter han skuddet hardt på mål. Plasseringen er ikke all verden, men dette hadde vi snakket om på forhånd. På breddenivå er det enklere å score, enkelt og greit fordi det er på keeperplassen man som oftest ser at det er breddefotball. Så prinsippet er: skyt mye og hardt. Det gjør han i dette tilfelle (og flere før og etter). Uansett, så har vi fått den befriende ledergoalen.

Etter den gållen så ser det ut til at samtlige Gule har vært på besøk hos en «Tour De France»-lege. Vi er proppfulle med energi i alle fall. Nå spiller vi på godt nivå. Flere initiativ og angrep senere står det 3-0. Noe som også er pauseresultatet. 2-0 ved Sohaib, og vårt tredje mål sto Espen for.

I pausen snakker jeg om at vi skal og må holde fokuset på ballen. Viktigheten av å gjøre enkle valg, og da spesielt på egen halvdel. Vi trenger ikke spille på risiko nå som vi leder med 3-0.

 

Dessverre for gutta har nok Haslum en mer kompetent trener enn undertegnede, for de har virkelig gjort gode grep etter pause. De er klart bedre enn oss de første femten. For det er nettopp passert 15 minutter, når de kjapt reduserer både en og to ganger. Vi rakner som enhver valgkamp drevet av Martha Coackley

Ekspert på å gi ifra seg klare ledelser:  Martha Coackley

Ekspert på å gi ifra seg klare ledelser: Martha Coackley

Mål kan komme ut av så mangt i fotball. Men begge disse skåringene er unødvendig av oss, og de kommer primært av våre feilvalg. Vi blir faktisk tatt på kontring på det ene målet, og man skulle tro det var like unødvendig å bli kontret på som det er å drikke 3 liter maling. Feilen er et faktum, og nå er det nerve i kampen på stillingen 3-2 til oss med 20 minutter igjen.

Det er da vi opplever et «Moses-øyeblikk». Skal ikke predike (over-)tro her, men vi får oppleve en åpenbaring og et mirakel når vi rett etter Haslum sine andre skåring, klarer å dempe opp iveren dems med å sette inn vårt fjerde for kvelden. Også dette målet kommer av ingenting, er en ball som lobbes til Espen som fra ca.16meter lobber ballen i en nydelig bue over keeper som kommer møtende. Haslums gode midtstopper løper mot mål, men ballen er for elegant plassert til at han kan stoppe den.

Nå etter denne goalen, så dør initiativet Haslum hadde ut. Våre egne gutter tør nok ikke bli for ivrige offensivt, da de ser at jeg «kvesser øksa på linja» og aldri har jeg vært mer lik William Wallace enn da! Så med defensivt fokus på siste 20, så ebber en tett kamp ut i en 4-2 seier for oss.

De siste 20 er spillet mer jevnt og tett. Det meste foregår på midten uten farligheter.

De siste 20 er spillet mer jevnt og tett. Det meste foregår på midten uten farligheter.

 

Haslumkampene lever sine egne liv, og denne kunne absolutt fått et annet utfall. Det avgjørende for oss er at vi starter bra, og klarer midtveis å være effektive. Så når Haslum er nære ved å utligne, så klarer vi å sette inn en 4-2 goal utifra ingenting.

Nå er vi en seier unna at jeg skal hoppe i fallskjerm, så er trygg på at gutta er motiverte som aldri før. Fortsettelse på hvorvidt jeg må hoppe eller ei kommer om 5 dager (mandag)