Jr Bredde: Solid nok, men med rom for forbedring

Jardar Jr- Bærum Jr Bredde    0-5  (0-2)

Vår viktigste oppgave i dag var å ta tre poeng, som gjør at vi kom a poeng med konkurrent Ullern! Fortrinnsvis med fint spill og gode løsninger, men om vi skulle krige og jobbe for det «so be it». Slik sett så er det tydelig av overskriften at vi klarte jobben, samtidig er det en historie eller to å fortelle om «reisen til 3 poeng».

Regnet har heldigvis gjort sitt før vi kommer til Jardar sitt fine anlegg. Sola skinner ikke, men gutta er i godt humør og skinner av seg selv. Vi stiller sterkt fra topp til tå, men er litt spent på den offensive midtbanerollen vår. Der går Balder inn (så lenge han orket) og løser det solid nok. Når han må ut, så tar «sjefsdommer» Vetle over.

 

                                                             Endelig så starter vi en kamp bra!

 

De første 15 minuttene er kanskje våre beste i kampen. Da er vi meget gode på å holde ballen, være tålmodige og finner hverandre oftere enn ikke. Så flere av Jardar sine spillere blir tungpustet og må bytte tidlig. Samtidig så har Jardar to trenere, og i samspann så finner de ut av problemet vi skaper for de. De korrigerer og kommer etter det mer inn i kampen.

Vi eide ballen i innledningen!

Vi skårer 1-0 med Emil på typisk «Tesla-vis». Stille, men hurtig så skjærer han igjennom og kommer alene med keeper. Da er det full spiker og ballen kontant bak en forfjamsa sisteskanse. 1-0. Litt ro i nervene mine.

Tidvis så klarer vi å vinne ballen høyt på banen, og med et nettopp et slikt brudd så sier vi «tusen hjertelig takk» og dobler ledelsen. Nok en gang Emil som står bak målet, men forarbeidet er mest hjemmelagets fortjeneste!

I siste del av 1.omgang så er det jevnere, men Jardar skaper sjelden noe. De får en stor mulighet, men Andre i målet er offensiv og skaper en for vanskelig vinkel for angriperen. Det betyr en kvalifisert redning og vi har fortsatt kontroll på kampen!

Som står seg til pause. Da deles noe ros, men ikke noe ris ut. Samtidig tar vi noen grep for å løfte oss på samme nivå som de første 15 minuttene.

 

                                                                Ny omgang, samme historie!

 

Når jeg skriver om 2.omgang så kunne jeg nesten «copy, paste» på hva som står ovenfor om 1.omgang. For det er mye likt, med unntak av slutten av kampen.

Vi avgjør matchen tidlig med å sette vår tredje for kvelden (mot deres smultring). Nå er det Balder som sentrer inn et frispark. Det er verken veldig hardt eller plassert i noen vinkel, men allikevel godt nok til å gå bak keeper. Til tross for dette så gir ikke Jardar opp og det skal de ha ros for!  De forsøker, og delvis klarer å få til spill+ noen sjanser.

Samtidig er vi det laget med færrest innslupne mål av en grunn, og vår mur bak der er uten sprekker og hull! Så når stillingen i kampen er som den er, og Jardar naturlig nok må gamble offensivt som en full sjømann på permisjon, så skaper det mange muligheter i bakrom for oss.

Vi var aldri lenge nede for telling (her ved Kasper)

Vi er riktignok ikke helt Tarik Elyounoussi i valgene og utførselen, for det skal jammen meg godt gjøres. Samtidig er vi ikke gode nok, ofte nok. Så flere mål lar vente på seg.

I mellomtiden preges kampen av et spill som man ikke kan ta inngangspenger for. Kanskje derfor var det godt og vel over 20 tilskuere. Må vel være nesten ny rekord i antall tilskuere for vår del i år!

 

                                                           Lite tid og enda mindre krefter

 

På slutten så er det så lite tid og krefter igjen blant de heroiske Jardarspillerne at vi tar dem på kondis og vilje.

Vi rekker både 4-0 ved Vegard og 5-0 ved kaptein (og tidvis Superhelt) Kaptein CLU! Den gutten vet å bruke hodet!

Superhelt og egenutnevnt målgarantist: Christian Lie Ulfsrud

Så når vi nå har oppsummeringens time, så skal det skrives at det totalt sett var godkjent fra oss. Vi starter begge omgangene klart best og får til vårt spill. Pasninger i laget, gjerne via Sander i midten. Utover hver omgang faller vi noe i prestasjonene, men aldri slik at vi er truet av et hardt kjempende hjemmelag.

Med 5-0 så er vi akkurat likt med Ullern i antall poeng og måldifferanse (+38). Det eneste som skiller er at de har 46-8 mot våres 45-7. Som dere ser blir det close race helt inn til siste spark på ballen i år.

Siste utfordring før sommerferie og Kina er borte mot Asker kommende søndag!  Tør vi håpe på 21 tilskuere (eller flere?)