Jr Bredde: Serieåpning, målfest og ulovlig tissepause

Vollen Jr- Bærum Jr Bredde  2-13 (2-5)

To ting om dagen gleder gutta på jr bredde: Serieåpning og russetid. I hvilken rekkefølge er uvisst. Vi har i år, som i fjor, spilt en rekke treningskamper mot antatt bedre motstand (høyere opp i divisjonssystemet), og vi har, som i fjor, vunnet alt. Så vi følte oss komfortable på hvor vi står per nå når kalenderen viser april, til tross for at brøytekantene fortsatt er høye.

Gledelig for starten av året er at samtlige er presise til oppmøte. Når man blir så gammel som meg, så tar man de gleder man kan få her i livet. Så vi har god tid til å legge grunnlaget. Vi har flere nye for året: Birk, Torjus, Henrik m.fl. Dessuten har 2000-Tobias ikke bare spilt seg inn i troppen, men i startelleveren!

Da er det klart for årets serie! Klarer vi tre seriemesterskap på rad?

 

                                                Ikke fra første spark på ballen

De som husker første setning har sett resultatet. Så alt var da fryd og en dose gammen? På ingen måte! Kampen er faktisk jevn de første 20 minuttene. Vollen tar initiativ, mens vi sakte jobber oss inn i kampen. Det skal dog sies at kampen er jevn, fordi begge lag spiller svakt. Man ser klare tegn på rust. Og da ikke bare på rånebilene som freser forbi ærverdige Arnestad Kunstgress. Vi snakker om selve spillet.

 

                                                Massimos mantra slår til igjen!

Det er ikke mye fotball vår lett korpulente trener kan (eget utsagn), men et av to mantraer er:  Skyt ofte på breddekeepere!

Det gjør Marius Aalvik etter ca 20 min spilt, og på et skudd som er litt mer enn lompe, så går ballen i mål! 1-0 og gult overtak!

Derimot er vi ikke lenge i Paradis. Vi finner fort ut at vi er på Vollen. For de utligner på en corner der vi glipper i markeringen. Fra kort avstand, så er kampen «remi» igjen.

Da er det gledelig at en av de tingene som varmer mest i dag, er hvor kjapt vi slår tilbake. Vi er som Israel så fort palestinere begynner med en demonstrasjon. Hurtig, effektivt og presist slår man tilbake. 2-1 kommer 30 sekunder etterpå ved at Sander gjør det samme som Marius. Eller Israel. Altså skyter på det som rører seg.  2-1 på nok en oppgradert lompe!

 

                                                  Så ser vi oss ikke tilbake!

Neste mål kommer på dødball. Nysigneringen Torjus T støter inn på hodet. Så følger Henrik D opp, og skårer på samme vis og resultattavla viser 4-1 etter ca 35 spilt.

Birk foran, og Henrik bak, kom begge veldig godt fra debuten!

Vollen får en redusering etter en pasningsfeil hos oss, men vi blåkopierer det vi gjorde når de grønnkledde vertene skårte for første gang. Nemlig å gå rett i angrep for å knuse en eventuell drøm om comeback. 5-2 som også ble pauseresultatet er signert Marius A.

Beskjedene i pausen er korte. To ting blir forsøkt formidla: 1) Fokus defensivt. 2) Mer spill i midten. Ikke bare langt baller.

 

                                  Ny omgang, en annen kamp og så må man på do

 

De to beskjeden blir fint fulgt opp av samtlige. Vi har stort sett kontroll bak der, samtidig som vi blir bedre på å knytte opp vår midtbane med pasninger. Som de så strør videre langs kant eller i rett linje offensivt. Om ikke til laud, så står det til høflig applaus! Som et resultat av det, så kommer målene på løpende bånd også:

6-2 Torjus. Der Marius A serverer langt kanten.

Så kommer det som fort vil ende som årets enkeltbegivenhet:

Kristian varmer opp langs sidelinja, så kaller naturen. Det er ikke en sjel i nærheten og gutten later vannet. Da kommer dommeren springende. Med det røde kortet oppe av lomma. Ingen skjønner noe, men alle ler. Det er god stemning, mens Kristian står der lamslått. Så før han rekker å få komme inn, så er det rett ut!

Sander er viktig på midten. Han og Torjus gjorde sine saker bra

 

                               Så åpenbarer Jesus seg….eller er det Tobias. Er det noe forskjell?

 

Jeg har alt nevnt Tobias. Kom fra G17, men spilt seg inn i Jr99. Nå kommer det fire -4- mål på kort tid og ulikt vis signert denne lynvingen. 7-2 fordi han presser høyt og snapper en pasning. Runder keeper og åpent mål. 8-2 på en pasning som han sklir inn fra kort hold.

To minutter etter så fullføres har-tricket når han løper igjennom og ballen blir sendt over forsvarerne. Alene med keeper, litt slalåm og en finte senere så står det 9-2.

Tobias- med blikk mot målet!

Fra nå mister jeg litt fokus, fordi forsvaret vil vite hvordan Stabæk ligger an. Så jeg blir seende mer og mer ned i skjermen. Men Tobias skårer likegodt 10-2, før bl.a Torjus også får sitt hat-trick!

13-2, game, set and match. Oppsummert så er vi ok i 1.omgang, mens vi er gode i 2.omgang. Hvordan målene ble skåret gjenspeiler forskjellene mellom omgangene. I første var det mer individuelt og på dødball, mens i andre omgang så var det fine angrep!

 

Så til kampens gledelig og skuffende:

Gledelige:  Vi hever spillet selv når vi vet vi vinner. Kampen for vår del blir bedre jo lengre kampen skrider frem.

Videre så tegner mange nye seg på skåringslista. Tobias 4, Torjus 3, Aalvik 2 og Dahlmann 1

Skuffende:   Svake på markering på defensive dødball.  Så er det muligens ikke helt ok å «blotte» seg Kristian?

Nytt for året er å kåre kampens tre stjerner:

***   Tobias. Flest mål betyr flest stjerner.

**  Torjus.  Hat-trick, men god på å fordele ball og god arbeidskapasitet. I tøffere kamper ser vi en matchvinner her

* Marius A. To mål og to assist. God på å forstyrre og jage motstander når de har ball