Jr Bredde: Fra himmel til helvete, og (nesten) tilbake igjen

Lindeberg Jr 2- Bærum Jr Bredde 5-5 (2-2)

Det kunne vært nedtegnet fabler, doktorgrader og regnestykker om denne kampen. Som resultatet indikerer var denne kampen stappet med høydepunkter, drama og underholdning. Man må nesten tilbake til Hotel Cæsar på 90-tallet for å finne lignende underholdning skapt av amatører.

Så la oss komme i gang med eventyret fra «Wonderland of football»

Vi er ikke så mange til kamp, men fordi troppen er stor, så er vi solide 14 stk som leter desperat etter Haugerud kunstgress der dagens motstander Lindeberg ventet. Etter intens googling, gps-søk og den gamle (men tydeligvis beste) måten ved å rulle ned vinduet å spørre folk på, fant vi frem i rimelig tid.

En godkjent matte ventet på oss, så når sola gir seg, så er vi på bredde klar for oppvarming!

Litt sene pga kjørerot så ankommer vi Lindeberg sin hjemmebane

Litt sene pga kjørerot så ankommer vi Lindeberg sin hjemmebane

I en uvant 4-2-3-1 forsøker vi å trille ball, men vi blir totalt overrumpla av et teknisk godt Lindeberg. Jeg skal være den første til å innrømme at de spilte «ball-i-hatt» med oss det første kvarteret. Vi er heldig som slipper unna uten å slippe inn mål.

En av de tinga som er sjarmerende med vårt lag og breddefotball, er at vi faktisk tar motstander på «kondissen». Skal ikke påstå om vi er godt trent, eller motstandere er dårlig trent, men er slik det pleier å være uavhengig av årsak.

Det slo seg til ro også i denne kampen. Vi tar over noe av spillet, og vi skårer både 1-0 og 2-0 med effektiv fotball. En stoisk ro la seg over oss på sidelinja. Men som de gamle greske Stoikerne, så tok skeptikerne over.

Ingen av spillerne lignet nevneverdig på Pyrrho av Elis, men de beviste vel at Hegel i alle fall har delvis rett i sin dialektikk. Noe overtar for noe annet. Først Lindeberg, så oss, og til slutt hjemmelaget igjen.

De skårer to kjappe, og til pause vil jeg si vi er heldige som kan ha uavgjort og 2-2 på resultattavla.

Uvant formasjon skapte trøbbel. Så 4-2-3-1 ble til 4-4-2 i pausen

Uvant formasjon skapte trøbbel. Så 4-2-3-1 ble til 4-4-2 i pausen

Vi snakker sammen, blir enige om å legge om til velkjente 4-4-2, men mest alt. Vi kan tape, spille uavgjort og kanskje, bare kanskje, vinne. Det som gjaldt var å vise at vi ville mest.

Jeg ba om «passion» og jeg fikk svar på tiltale. De Gule gløda som om Edison skulle vært i området. Vi gir mer i duellene, og vi vinner flere andreballer. Allikevel er livet herlig uforutsigbart når Lindeberg skårer og tar ledelsen 3-2.

Men som Foreman mot Ali i 1974, så svingte kampen frem og tilbake. Nå var det vår tur, og en «høyrehook» av et skudd sørget for 3-3 og Gul optimisme.

Kortvarig, skulle det vise seg! For veien ned til det Nihilistiske helvete var kort. Noen minutter senere så leser vi om Zarathustra skulle man tro, for vi er apatiske bak der. Nok en gang måtte vi finne oss i å jobbe i motbakke.

Men i motsetning til Jørgen Brink, så hadde vi masse krefter igjen. Vi skaper store muligheter, men skuddene er ikke like treffsikre som en israelsk skarpskytter. Det er som om Lindeberg har en «Iron Dome» satt opp foran målet. Skuddene våre preller av.

Til det står igjen 10 minutter. Da starter innspurten. Vi kommer langs kant, og løpene er mange og gode. Det bakerste blir belønnet med en skåring. 4-4

Som nevnt tidlig, så pleier vi å ta motstandere på kondisjon. Det gjør vi nå, men Lindeberg skal ha ros for innsats. Når de først fikk ballen i 2-omgang, så brukte de den godt. Fine kombinasjoner og deres 5-4 mål er kanskje dagens fineste angrep.

Vi vant flere en-mot-en dueller i 2.omgang

Vi vant flere en-mot-en dueller i 2.omgang

Det er spilt 89 minutter. Benken reiser seg, og maner frem til «det siste angrep». Vi er som Custer ved «Little Big Horn». Ja, vi er til og med i undertall, da vi fikk en korrekt utvisning like før.

Skulle «laget om Linderud» tapes?

Avsparket tas. Ballen blir slått bakover, og Søbye slår sin 541 treffsikre pasning i dag. Denne er et kremmerhus, og vi får ballen høyt oppe. Etter litt frem og tilbake på Lindeberg sin halvdel, så har 2 minutter passert. Det er slutt når som helst. Da kommer innlegget fra Mikkel Asdøl.

En gammel ringrev skuffer ikke, og ballen heades i mål til sirkussifrene 5-5!

Rett etter avspark blåser dommeren, og uavgjort er et ok resultat sett ut ifra spill. Samtidig føler vi at vi er det laget med de største mulighetene.

Det endte 5-5, etter at begge lag hadde hver sin omgang.

Det endte 5-5, etter at begge lag hadde hver sin omgang.

Det dere skal ta med dere først og fremst er at vi ikke endte ikke opp som general Custer og hans hær. Det ble ingen slakt selv om vi lå ann til å tape.

Vi slo tilbake, og som om vi var Ali mot Foreman så viser vi fightervilje og slår kraftig tilbake. Det ble ingen knockout-seier på oss, men vi beholdt i alle fall verdigheten. Det i motsetning til hvordan Nietzsche endte sine dager med syfilis og galskap.