Jr Bredde: Er trening oppskryt?

Bærum Jr Bredde- Vollen Jr  4-2   (2-1)

Så har vi kommet til høstsesongen. Tidligere enn de fleste sats-lag så sparka vi i kveld i gang sesongen på naturperlen Kalvøya. Øya som er kjent for strender, både for barn og for nudister. Festivaler med og uten dop og som ryktene skal ha det til at David Bowie ville kjøpe på 70-tallet. Det Kalvøya derimot ikke er kjent for er ideelle forhold for fotball. Spesielt ikke når undertegnede merker banen på lørdagskvelden. Linjene er skeivere enn julebord på London Pub med Jan Thomas som allsanger.
Allikevel, eller til tross for, så var det dukket for høstens første kamp. Motstander var Vollen, et lag vi spilte bedre enn når vi møtte de på våren, men fikk kun betalt i et poeng da (3-3).

Vegard har vært stabilt god i hele år. I dag hostet han opp ett og annet triks!

Det viser seg tidlig at ingen av lagene har (fått) trent noe særlig. Mest sannsynlig har det gått i treningsleir, men uten vekt på ordet trening. Bare leir, eller sydentur om du vil. Leir for bartendere.
Vegard på vårt lag viser i alle fall tegn på det. Med en hoste som kun damer som røyker rød Petterøs Mix og er over 70 år har, så forsøker han etter beste evne å bidra. Og det skal sies, det gjør han, til tross for at minst en lunge ble hostet opp i løpet av kampen.
Heldigvis så sto det ikke bedre til på andre halvdelen av banen. Den eneste fordelen de hadde var å slippe sola i øynene!
Vi fester et tidlig grep og spiller så fint som det lar seg gjøre i «tjukk-roughen» på Kalvøya.
Men som på vårkampen, så mangler vi litt på å sette sjansene. Det er bra frem til avslutning. Så en viss nerve er det i kampen, og selv om vi tar ledelsen 1-0 etter litt rot i feltet, så utligner Vollen på sitt første (og eneste) skudd i 1.omgang. Dermed er nervene tilbake.
For vi kan ikke tape kampen, knapt poeng. For vi ligger likt med Ullern, og vi fikk nylig vite at lagets hovedsponsor (er lett å være hovedsponsor når man er den eneste) vil sende alle på fotballtur i vinter om seriegull havner i pokalhylla på Kadettangen.
Det er 1-1, og det er spilt 35 minutter. Hvis noe av det som skjer nede på hovedfeltet på Kalvøya defineres som underholdning, så er det vi Gule som står for det. Hvis man ikke har en sær fetisj for dødballer slått av keeper da. Det var Vollens eneste medisin og taktikk. Omtrent som å kurere pesten ved å be til Gud, slik de gjorde i middelalderen.

SMOKK oppover!

Heldigvis så viser vi mental styrke ved å ikke la oss stresse mentalt. Det er greit med kalddusj på sommeren, men ikke på Kalvøya når man kan ta en dukkert ved å gå 200 meter (eller 350 for å komme til nudiststranda på østsiden).
Vi tar ledelsen for andre gang. Slik står det seg til pause. Resultatet er litt misvisende, for vi fortjente mer. Men høyt gress, at vi antagelig har røyket noe av det i sommer og dermed er vi ikke gode nok i avslutningsfasen. Dermed står det 2-1 til pause, og kampen kan fortsatt bikke begge veier.
Vi spiser frukt, drikker vår saft og snakker rolig. For det er ikke noe behov for å korrigere så mye. Vi gjør det meste riktig. Så det vi kan gjøre er å fylle på med væske og energi.

Vi sto ikke med lua i hånda (her Torkel fra Kina)

Vollen får starte med ballen, men vi har sola i ryggen. Så (langsiktig) fordel oss. Den benytter vi oss av også, for vi er på vårt beste i starten av 2.omgang. Vi setter et bra press og skaper mye. Symptomatisk nok så klarer vi ikke å sette sjansene.
Så nok en gang så klarer Vollen å kjempe seg tilbake til uavgjort 2-2. «Morsomt» nok ikke på dødball, men på en lang ball som lurer oss i midtforsvaret. Alene med keeper og trygt bak.
Vi viser god moral, og lar oss knapt affisere av at det står 2-2 og tiden begynner å bli knapp. Vi er trygge på våre ferdigheter og vi maler på som en polakk som er på sommerjobb-ferie i Norge.
Da er det gledelig at vi også til slutt får rikelig betalt. 3-2 og 4-2 kommer på løpende bånd, og vi er nærmere 5-6-7 og 8 enn hva Vollen er å skape noe spenning. De er effektive i dag med å skåre på 2 av 3 muligheter, mens vi bommer mer enn norske skiskyttere på liggende skyting.
Det ebber ut i en 4-2 seier og vi tar med det viktige 3 poeng. Vi ligger a poeng med Ullern (23), men de har bedre målforskjell. Da skal det nevnes at de har møtt begge bånnlagene to ganger, og det har ikke vi.
Vi tar med oss at flere debutanter kommer fint fra premieren, og at gamle ringrever holder nivå. Med og uten kikhoste fra en annen verden!
Videre så har vi forhåpentligvis flere enn den ene stjernesigneringen vi fikk i dag. Fra vårt eget jr 1 lag.
Den andre signeringen er snakk om at vi får en tidligere landslagsspiller med 15 landskamper fra start på G16,G17 og G18 nivå! Mer om dette senere i uka!
Så la det ikke være noe tvil, vi går for seriegull og ut på fotballtur i Europa (TBD)!