JR 4: Pizzabakeren leverer!

Holmen JR 2-Bærum JR 4   0-5 (0-1)

Slik så vi kampen fra sidelinja

Slik så vi kampen fra sidelinja

Vi har hatt treninger i flere uker, og skulle egentlig pusse formen og finesser mot Vålerenga Damer forrige helg. De planene forandret seg da de ga hovedtrener støvelen og sikkert en minimal fallskjerm med seg på veien ut av Valle.

Så det betød at vi var plent nødt å møte opp rustne, upolerte og småspente mot det vi fra våren viste var et taktisk bra Holmenlag. Jeg vet ikke hva de rød vertene har gjort i sommer, men de fremsto solide fra tidlig i kampen. Det er faktisk helt fair å si de styrte spillet, vår redningsplanke ble ikke Angela Merkel (skjønt det er en vakker fantasi), men vårt pottetette forsvar+ keeper som knapt gjorde en feil. Den ene gangen vi får hjertet i halsen er når vi har en svak pasning der bak, og Søbye forsøker å demme opp med å tofots-knotte en motspiller. Det ble frispark (som de ikke fikk noe ut av), gult kort og man kan diskutere om det skulle vært rødt. Antagelig ikke, men ja. Med de dommerne vi normalt har i våre kamper så er alt annet enn justismord enn overraskelse. I dag har vi en meget dyktig og løpssterk kampleder som har full kontroll og er tett i situasjonene!  Virtuell kudos sendes herfra til dommer Karwan

 

Tette dueller og svak fotografering i 1.omgang

Tette dueller og svak fotografering i 1.omgang

 

Tilbake til selve kampen. Det er Holmen som fører, men skaper lite. Vi er tålmodige, men det er tydelig selv for en halvblind diabetiker av en trener at midtbanen ikke fungerer. Spiss Iversen kommer lett joggende bort til benken med samme beskjed midtveis i omgangen.

Grunnen er enkel. Vi mangler Mats Hellan. Guds gave til gaming, russejenter og breddefotballen! Han er kreativ, har silkefot og vi andre blir som bønder i forhold til han på en god dag. Men når det er bredde, så må man ofte vike fotball for plikter, og han brant nok en eller to pizzaer på slutten for å rekke noe av kampen.

Det lukter ikke småbrent, og han har ingen fartsbot (påstår han selv) når han kommer midtveis i 1.omgangen. Vi lar han få tid til en «breddeoppvarming spesial». Det vil si, to korte og en lang spurt før kondisen dreper en.

Så gjør vi byttet! Så forandrer kampen karakter. Hadde livet vært så enkelt som dette, så hadde jeg bodd i Orange County og spist burgere lagd av import-elg fra Alaska hver dag.

Nå er det vår tur til å ta kontroll. Ikke på noe dominerende vis, men nok til at vi ikke må kun forsvare oss.

Litt ut av ingenting så tar vi ledelsen 1-0 like etterpå. Det er et mantra jeg har «skyt ofte i breddefotball, for keeperne er ofte ræva». Det er sjelden jeg faktisk har rett i noe jeg mener, men akkurat i dette (og at The Donald er uvalgbar) er to ting som står til laud!

Som alltid for oss, god og skuddkåt:: Martinius lagde 1-0 (o assist på flere andre mål)

Som alltid for oss, god og skuddkåt:: Martinius lagde 1-0 (o assist på flere andre mål)

Det holder seg til pause, og vi kan puste ut etter at vi innledningsvis ble presset hardt tilbake. Diskusjonene er få, for vi er enige i hva som funker og ikke funker. Det blir ingen diskusjon a la «om justice Ginsburg skal trekke seg fra Høyesterett om Hillary vinner eller ikke, med de strategiske fordeler det vil gi for et demokratisk overtak i Høyesterett»

Øyvind var energisk i dag. Var det i Russland du ferierte?

Øyvind var energisk i dag. Var det i Russland du ferierte?

Nye krefter settes inn, formasjon bevares. Sinnsroen likeså. Det er vår beste del i dag, for vi er flinke til å bevare roen under press.

Fra første spark i 2.omgang, så er det ett lag på banen. De er ikledd vakre gule drakter, og det stråler i mørket på Holmen Arena (lyset på ikke skrudd på før sent, uvisst av hvilken grunn).

Vi har fine angrep, og de som har fulgt oss (noe vi vet er tusenvis av Bærumbelibere), kjenner langt inn i leddgikta at vi da vil skåre.

Så også denne mørke høstkvelden. Begge kantene er farlige frempå, Hellan i sentral rolle og Iversen (ikke han med alkoholproblemer, men vår egen) er alle sterkt bidragende til at vi skaper og etter hvert skårer.

1-0 var ved langskudd fra Martinius, 2-0 kommer på en godt slått corner fra Martinus. Det en høy, og med snø på, så faller den via en uheldig Holmen spiller på bakerste stolpe og i mål.

3-0 kommer omtrent på samme vis, men nå er det vår egen United-fan Kristian Berg Finland som kriger inn skåringen som punkterte kampen. Det som er sikkert er at det er mål og at vi har for mange United-fans (red.am «svin») på laget!

Nå kjører vi overgang på overgang, og man skulle tro vi hadde vært på treningsleir i Russland før OL for å kunne forklare energien vår. Det, eller at vi raidet pilleskrinet til O`store Prince i Minnesota.

4-0 kommer ved Mats. Han kan mer enn å bake snus, han jobber nemlig på Pizzabakeren. Nærmest som alltid så skårer han når han spiller. På et raid løper han fra alle på «Bolt-vis», ser hvor keeper står og plasserer ballen via stolperota og inn.

Vi rekker en goal til slik at man kan bruke alle fingrene på hånda for å telle med (med unntak om man har stjålet noe i Saudi-Arabia). Vårt siste mål er ved vår ferskeste signering: Thomas Berntsen. Velkommen til laget Thomas!

Fornøyd benk etter hvert. Vi mangla bare pizza. . .

Fornøyd benk etter hvert. Vi mangla bare pizza. . .

Alt i alt, så gjør vi det bedre enn hva Norge presterte under OL. Vi startet slow, men vi beholdt roen og da kom rytme og dansefoten slik at ingen av de 12 tilskuerne på Holmen Arena kan fortelle sine nysgjerrige naboer at det var noe ufortjent at vi vant!

Nå har vi 11 strake, spillet sitter og stemningen er god. Nå gjelder det å unngå å få gutta til å drikke på fredagen, slik at vi faktisk kan møte opp til neste kamp (hjemme på fredag kl 1930 Sandvika Stadion)

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/tabell/?fiksId=179550