Jr 4: Klubbens beste ungdomsspiller var forskjellen

Bærum Jr 4- KFUM Jr 3    9-2  (3-2)

For å være klar på det:  Ja jeg vet forskjellen mellom lag og klubb. Allikevel så er jeg helt trygg i min påstand om at Martin Westrum er klubbens beste ungdomsspiller!  Heldigvis for oss så har han slått seg til ro i pensjonisttilværelse på jr 4.

Nå har han 18 mål på 4 kamper.

Så til kampen:   Vi møtte den sympatiske gjengen fra KFUM på vei til Øya. Vi slo av prat og jeg vil si KFUM driver bra i sin breddeavdeling. 3 juniorlag lar seg så absolutt høre.

Vi har fire og tjener på det. Spesielt i disse eksamenstider. Så med lån av 3 fra nivået over, så kunne vi sågar bytte litt underveis. I starten av kampen så det ikke ut til å være nødvendig med nye krefter. For vi går opp til 1-0 med….ja, Martin så klart.

Som blir 2-0 på langskudd, før vi kort tid etter øker til 3-0. De fleste på Kalvøya trudde nok kampen var over før den hadde begynt. «Kåffa-gutta» derimot hadde andre planer, og med herlig innstilling så kjemper de seg inn i kampen igjen med 1-3, som blir til 2-3 rett før pause. Som amerikanerne sier «GAME ON».

Kampen jevnet seg ut jo mer vi spilte

 

                                                                  Korrigering, frukt og en slurk saft’

 

Vi får ha tidenes korteste pause, uvisst av hvilken grunn. Nå har jeg sjelden noe fornuftig å si uansett, men jeg rakk knapt kutte opp melonen. Så en formaning:  Spill enkelt, avslutt ofte.

 

                                                                  Fotball er rart og sjarmerende

 

Når noen regndråper begynner å falle så frykter vi det er et omen for hva som skal skje. I alle fall de av gutta som vet hva omen betyr…Er nok ikke mange som leser Hamsun lengre. Men frykten for å tape er til stede, kanskje spesielt fordi vi brenner en gigasjanse umiddelbart etter avspark.

For KFUM skaper så absolutt sjanser. Det gjør for så vidt vi og…En annen ting vi har til felles er at ingen setter det man skaper. Klokka tikker av sted, det nærmer seg bare 15 minutter igjen.

Da viser Martin seg frem for alvor. Han sto for 1-0 og 3-0, nå er det så definitivt nerve i kampen. Som blir kraftig redusert uten medikamenter! For han er høyere enn alle med over en meter når han header inn 4-2.

For hvert minutt nå så skårer han på bestilling. 5-2, 6-2, 7-2 8-2 på syv minutter. Før Markus får «æren» til å sette inn 9-2 på siste spark på ballen. Er helt hinsides, dette er mer enn ketsjup-effekt. Vi snakker om Tsjernobyl. Alle sluser åpnet seg, dog uten å gjøre verre enn at KFUM ble sendt hjem med et litt vel ufortjent tap/resultat. De rød-hvite fortjente mye bedre enn å få 9-2 i sekken.

Dagens tre stjerner:

*** Martin W. Er det noe vits å argumentere for?  Høyest, raskest, best teknikk, 6 mål.

**   Thomas Seim. Gutten svinger seg til rytme være seg marimba eller fotball. Helt sjef i forsvar. Er også herlig å se offensive raid.

* Thomas Stoltz.  Kriger-k-r-i-g-e-r. Lagets sjel.