Jr 4: Kampen som hadde alt… nesten!

Bærum Jr 4- Ullern Jr 4      5-5  (2-2)

Bærum og Ullern har en del til felles. Fokus på både sats og bredde. Ivrige lesere husker jo at Jr3 og Ullern Jr3 kjempet om seriegull i fjor, i en kamp vi vant noe ufortjent. Nå var det klart for nye breddelag (yngre årgang) og ny batalje.

Klart for serieåpning i Jr 4 div. (Ullern og Bærum + ØHIL eneste klubber med 4 jr lag i kretsen)

Eller krig skulle det vise seg. For tidligere har vi hatt gleden av å møte Ullern gang på gang. Velspilte og hyggelige oppgjør. Denne tåkete mandagskvelden så gjorde jeg meg en annen erfaring. For allerede i 2minutt var det tydelig at gutta fra Ullern ville provosere med særs mye verbal sjikane. Det ble nærmest parodisk når backene står på midten og skriker «du mister den keeper» …gang på gang. Vi snakker breddefotball her. Ikke River Plate mot Boca Juniors.

Når ballen ble spilt, så var Ullern bedre enn oss de første 20 minuttene. De pressa høyt, og som nevnt, gjorde alle forsøk på å vinne ball og dueller. Så det smalt, og vi fikk i løpet av kampen to skadde, som ble sjekket opp av lege.

Noe mot spillets gang, men etter et vakkert angrep så skårer Wilhelm på et flott skudd. 1-0 oss.

De hvitkledde gjestene utligner like etterpå. På et skudd ned i hjørnet. Så tar de også ledelsen 1-2 på noe som det skulle vise seg er vår akilleshæl. Defensiv markering, eller mangel på.

Vi slår tilbake og utligner ved kampens vakreste angrep. Fra midten, ut på kant, så i kassa! Der dunkes ballen knallhardt i mål. Det står seg til pause.

 

Noen ganger så prater jeg ikke mye i pausen. Jeg blir mest en glorifisert saftblander. Men i dag så er det en del å ta tak i. Samtidig er det en god del å rose gutta for!  For vi skal ha komplimenter for at vi ikke er med på den barnslige leken til Ullern-guttene. Samtidig får vi til en del godt spill utover i omgangen. På slutten blir vi det førende laget.

Akkurat det er hva jeg forsøker å formidle til gutta…mens jeg blander og deler ut saft!

 

                                                   Gettysburg….153 år senere

 

2.omgang skifter en del karakter på spillfronten. Vi fortsetter å ta initiativ. Det belønnes med ledelse 3-2, før Ullern utligner like etterpå til 3-3. Fra der av og til 80 minutt så er vi klart best. Nå spilles det så fin fotball som breddefotball kan spilles! Samtidig så blir jobben enklere når Ullern blir redusert til 10 mann.

4-3 på straffe, før vi tilsynelatende avgjør kampen med 5-3 på et vakkert hodestøt. Man kjente i vinden et snev av sats-fotball på den!

For å følge opp metaforen i overskriften, så falt vi igjennom på slutten lik sørstatene ledet av general Lee. Historisk sett et fall bra for menneskeheten, mens i kveld så er dette vår svakeste periode og noe vi ikke kan leve med.

For rett etter at vi øker til 5-3, så kommer de opp i angrep og får et korrekt idømt straffespark. Settes i mål, og dramaet er fornyet med 10 minutter!

Vi gjør ingen grep fra benken, men vi blir spilt baktunge. Like før slutt så kommer utligningen. På hva spør du? Gjett en gang!   Defensiv dødball.

5-5, 9 kort og to skader senere så blåser dommeren av. Om ikke utenfor Appomattox, så på Kadda.

Det er mye positivt å ta med fra denne kampen. For mange var det første kamp på lenge med stor bane. Forsvaret med Dag, Seim, Tom og Mads er solide, mens det er godt å ha krigeren Stoltz og ballfordeler PP tilbake! Vi får håpe at Haugerud ikke kjøper Stoltz før overgangsvinduet stenger. Ryktene vil ha det til at 4 kebab er stående bud!

Offensivt er Kristoff og Tobias alltid farlige, og når Bjoland og Kugan viser dribleferdigheter på kant, så kan det bli mye moro fremover!

 

Dagens 3 stjerner:

***   Tobias. kom fra jobb og kun en kjapp oppvarming senere, så er han i gang med i sin favoritthobby. Ikke Fortnight, men å skåre mål

**  Dag. Knapt en feil, Når han i tillegg skårer så vanker det ros og ære fra journalisten

* Resten av laget!  Solid stått sammen og mange perioder med godt spill.