JR 4: Gianni viser hele verden fingeren! Bellissimo!!

Bærum JR4-Nesøya JR 1   3-2  (2-0)

Toppoppgjør, der vi er nummer 1 mot Nesøya sin 2.plass. Under glimrende forhold, der vi sågar hadde speakertjeneste og bestemannspremie på 500 kr!

Med «football is coming home» dundrende på høyttaleranlegget så var det dukket for en festaften. Det var et dekket bord vi kom til, nå var det kun opp til oss.

Fra første spark så viser de mørkeblå fra Nesøya at de ville være å regne med. De triller ball, frem og tilbake. På kryss og tvers. Det som manglet, og som skulle vise seg å være gjennomgangsmelodien i kampen, var den avgjørende pasningen som førte til sjanser. De var et hakk bedre med å spille ball og finne hverandre.

Øyvind holder ballen i laget!

Øyvind holder ballen i laget!

Vi er tålmodige, og sakte, men sikkert, så kommer vi inn i kampen. Vi bryter og kjører kontra. Da går det hurtig. Vi har overtak på hver kant mot deres backer, og det er vi som står for farlighetene denne svale sommerkvelden. Det har kun passert 10 minutter før vi tar ledelsen. Mats har ballen på venstre side av boksen, Gianni løper igjennom forsvaret og får stikkeren fra Mats og plasserer med venstre fot i stang inn i venstre hjørne. 1-0. Moro for ungene!

Nå er det 45-55 fordel Nesøya i banespill, men vi er som Tyskland før 1942. Angrepsvillige og farlige. I fotball er det til syvende og sist det å skape og skåre på de som teller. I denne fasen av spillet er vi best kampen igjennom.

De holder kula, vi bryter. Slik er melodien, og det kan virke som Jahn Teigen sine låter i Eurovision. Det samme om og om igjen. Vi lever med det. For det blir ingen «mil etter mil»-fiasko på oss. Vi har masse poeng fra før, og kjemper hardt i kampen for å få alle tre også i denne kampen.

Nå kjære lesere. Sett dere godt tilbake i stolen, fin frem saft/vin og en muffin. For nå skal skåring to beskrives. For ja, vi øker til 2-0 ca halvspilt.

En ball fra høyre kant havner hos Gianni. Han demper den på brystet så pusten nærmest blir slått ut, ballen faller i en fin bue og vår italienske «Fratelli» banker den knallhardt i krysset fra 12-13 meter. Det er så kontrollert, hardt og velplassert så hatten min ble kastet av gårde og jubelen på benken er som en Miley Cyrus konsert. Skrik, skrål og stemning fra en annen verden. Vil våge påstanden at dette er og blir stående som DET vakreste målet på Kadda i år!

Gul jubel etter 2-0!

Gul jubel etter 2-0!

Resten av omgangen er som før 2-0. Sett bort ifra at vi gjør en sjelden feil i egen boks på overtid i 1.omgang. Balltap der bak er sjeldent, og vi blir bokstavelig talt hardt straffet for det. For ja, de får straffe, og kan skape håp foran 2.omgang. Spiller nr 10 på Nesøya gjør seg klar. Som oftest er strafe mål, i alle fall er de PÅ mål.

Denne var ingen av delene. Ballen går ad Dundas og treffer treverket som er bortetribunen på «Kadda». Vi kan trekke et lettelsens sukk og spise bananer med 2-0 til pause.

Pauseprat brukes til å bytte spillere, men lite ellers. Kanskje vi kunne presset høyere, men jeg føler vi har brukbar kontroll bak der. Så jeg er ikke nevneverdig bekymret for at de har ballen omtrent som en Tamagochi-leke. Den får muligens pleie, men ikke noe mat (mål).

Bortelaget tar avspark, men det er vi som starter oppløftende. Vi satser på litt mer fart i midtbaneleddet, og vi er mer bevegelige. I alle fall i starten av 2.omgang funket dette fint! Vi kan punktere kampen tidlig med de store mulighetene vi skaper. Dessverre så er vi for upresise i avslutningene. Så ballen havner i Arktis, på månen og en er vel fortsatt mellom noen torner og kratt på Kalvøya.

Vi demret opp bakover

Vi demret opp bakover

Tiden tikker, og vi har i grunnen kontroll. I alle fall på egen defensiv 1/3 del. Det virker som vi skal ro dette like kontrollert i land som mot Asker fire dager tidligere. Men om noe, så er fotballen lunefull, og vi skal få en eksplosiv og dramatisk siste 15 minutter på gode gamle «Kadda».

Litt ut av ingenting, så klarer en Nesøya-spiller å komme seg løs og avslutter på det Semb ville kalt «høy klasse». Ballen i bue, over keeper og inn i motsatt hjørne. Det gjenstår 15 min, de løper og henter ballen. Nå har de fått blod på tann, på benken gjør vi klart et defensivt bytte.

nesøyakampen17

Slik blir det ikke. For rett fra avspark spiller vi til Gianni som er raskere enn samtlige fra Nesøya. Han kommer alene med keeper….keeper går ut… Gianni løfter blikket, vender av keeper, ….målet er åpent!!   Bak han kommer en Nesøya-spiller i full galopp. Hvem vil bli først på ballen?

Det blir Gianni! Sjelden har en enkel bredside-touch vært mer riktig og kjentes så deilig. 3-1, hat-trick og vi nærmer oss full tid. Dette skulle vel holde inn nå?

Si ikke det!!  For Nesøya kommer på et nytt angrep, det er under et minutt igjen av vanlig tid. Vi gjør en personlig feil inne i 16-meteren, og mister ballen. Vondt blir til mye verre. For vi feller Nesøya sin spiller og dommeren dømmer korrekt straffespark. Denne gangen settes ballen utakbart i mål, og det er ny spenning!

Klokka har passert ordinær tid, men jeg føler som gammal dommer at det burde være 3, kanskje 4 minutter tillagt tid pga bytter og baller som forsvinner som dansker på påskefjellet i april.

Til alles overraskelse, så velger dommeren å blåse av etter kun 20 sekunder på overtid. Det er feil, og vi er heldige her. Mulig vi uansett hadde holdt unna, men om Argentina hadde hjelp av «Guds hånd», så fikk vi hjelp av «Guds klokke» her.

3-2. Gul jubel. Serieledelse MED luke nedover. Det smaker bra!  Det er i og for seg fortjent, men Nesøya ga oss virkelig kamp om poengene.

Til slutt kan vi juble for seier og 3 poeng som gir oss en luke nedover!

Til slutt kan vi juble for seier og 3 poeng som gir oss en luke nedover! Men Hui: Hvorfor så sur?

En lokal jury hadde en enkel jobb når de skulle finne dagens bestemann som skulle får 500 kr i gavekort fra Circle K(tidligere Statoil).

Gianni kan fylle tanken på bilen og fylle på med karbohydrater med en duggfrisk cola etter å ha dominert i dagens kamp. VIS VERDEN FINGEREN!

Gianni kan tilbys A-lags kontrakt nå!

Gianni kan tilbys A-lags kontrakt nå!