Jr 4: De Gule heltene rir igjen!

Bærum Jr 4- Holmen Jr 3 6-1 (1-0)

Snakker om kontraster før kampen: Vi var knapt 11 mann når kampstart nærmet seg, mens Holmen hadde fullført oppvarmingen med sine 15 gutter. På en dag med såpass varme på åpen gresslette, så hadde de rød-sorte et solid overtak allerede før kampen startet. Men det er ikke alltid at antallet har noe å si, ref min stadige referanse til slaget i Alamo for 180 år siden.

I dag var vi amerikanere der Holmen ble de mexicanske statistene: Dette er fortellingen om når vi sto imot overmakten og tok gradvis over kampen.

Viljestyrke! Her ved Nadderuds helt Rasmus Ussvær!

Vanskelig utgangspunkt ble snudd til noe godt

Som nevnt var vi sent ute til kamp, vi var få (vi hadde noen ute med den sjeldne sykdommen «skink i nakken» ) og viljen til oppvarming sto ikke i stil til motstanders organisering. Humøret derimot var på topp, nå som sola var til stede og en altfor lang sommerferie var kun timer unna.

Så litt «hæpp» med ball så var vi klare med 10 mann (!). Men hvor var dommeren?

Etter litt leting og bruk av moderne teknologi så fant vi ut av det mysteriet. Det ble ingen ny Harold Holt – Wikipedia . Han ville være der 30 minutter for sent. Så i motsetning til statsminister Holt «down under», så fikk vi kastet til oss en redningsbøye da jernmann Erik A E også ville rekke kampstart rett fra skoletur.

Som på Valler antagelig betød teknisk museum eller botanisk hage.

En klassisk versjon av: «Jeg-Jeg-Jeg-Jeg-Jeg og Jeg har`n » ??

Så endelig til kampen, for de av dere som vil lese om det.

Holmen er ett ballbesittende lag og løser gressmatte her ute på en god måte. Fra sidelinja trekker jeg en bekymra mine, da vi etter 5 minutter knapt har fått låne vår egen ball. Det verste med å ikke ha innbytter er i tillegg bli spilt rundt og måtte løpe etter. Er som å være JA-til EU i Norge utafor ring 3 det.

Nå så det mørkere ut for kampen enn hva skylaget over oss indikerte.

Kanskje vi bare trengte tiden til oppvarming? For vi kommer gradvis in i kampen og det jevner seg mer ut enn underlaget.

0-0 står seg lenge, men nå har vi de største sjansene. En del små, noen store. Så i harmoni med skylaget er det nå håp om sol så vel som seier! Men det er ennå tidlig i kampen. Ca 30 minutter er spilt.

Dog når vi tar ledelsen 1-0 så kan vi spille valglåta til Roosevelt i 32 «Happy Days are Here Again!» (Ben Selvin and the Crooners, 1930) – YouTube

På slutten av omgangen tar Holmen over igjen og vi har fortsatt ikke sett noe til våre innbyttere som skulle komme rett fra jobb. Dog får de ingen skåring, men vi alle får pause på 1-0 til oss.

Innbyttere og bøtter av flott spill betød seier!

Så som Gandalf selv i «The Battle of Helms Deep» …

…så dukker både Shkar og Nico G opp i toppen av bakken – ROHIRRIM!

Nå kan noen få hvile og vi kan kjøre rotasjon utover 2.omgang. Man kan bli frelst av langt mindre. For min del var jeg kun en flaska Oscar Sylte Pærebrus unna

Spillet i 2.omgang kunne blitt en Nrk-serie under «minutt-for-minutt» For det starter jevnt, men så gjør vi som Max Verstappen og kjører i fra i ja, nettopp minutt-for-minutt.

Nå er det mye flott spill fra oss, og selv om det tar litt tid før vi får målene, så kommer de virkelig på rekke når de først gjør det. 2-0, 3-0 og 4-0 sitter på praktfullt vis. Spesielt det 4-0 målet er fint, antagelig er det mer sjeldent enn hva som helst av fugler, fugleegg eller hva annet dyrevenner mener er verneverdig her ut på Kalvøya!

Målet inneholdt bevegelse, mange trekk og samspill ikke ulikt Berliner-filharmonikerene.

Nå som vi har avgjort kampen og det snakkes løst og ledig om sommerplaner, teite lærere som satte feil karakter og det hintes lite diskre om planer for inntak av væske senere på kvelden.

De på banen derimot har ikke tatt ferie ennå. Vi spiller noe nært årsbeste jo lengre ut i 2.omgang vi kommer! Det er mye samspill på utfordrende underlag, men vi er like gode gress som Snoop Dog er med gress!

Så det sier i grunn det meste og hvis det finnes noen skygge av tvil, så setter vi to mål til på slutten. Så nå snakker vi Casper Ruud sifre her med 6-0.

På tampen ryker vår defensive smultring. Leit, for Tobias som stilte opp som keeper og var El Gigante! Men ikke hans feil, eller noen andres for den saks skyld. Slikt skjer.

6-1, 2.plass på tabellen og NÅ er det ferie!

Keeperhelten nyter noen pølser etter kampen!

Summa Summarum.

Tillater meg å oppsummere halvåret her, i stedefor kun denne kampen. Når jeg tenker etter, så er i grunnen denne kampen en fin metafor på vårt halvår. FOR:

Vi startet med få spillere, flere har kommet til og vi begynner virkelig å finne flyten her ute. I tillegg har gutta det gøy som en gjeng, så jeg ser veldig optimistisk på høsten! Et par nye til, så er vi i perfekt forhold for mye fotballmoro gjennom høstmånedene. Som heldigvis er ett stykke unna…nå er det straks sol, sommer og saftis!

Vi har taklet noen kjipe måneder tidlig på året, men stått samla og nå begynner vi å få til ting på og utenfor banen! Så blir turen til USA desserten på sesongen!

Mange piler peker framover for oss nå!

Kampens tre stjerner:

*** Vasshus: 3 assist og 1 mål er verdig en telefonsamtale fra …..noen i PostNord som liker pølse i vaffel?

** Tobias. Flott innstilling og innsats som keeper. Har en ting til felles med Sepp Blatter og gjengen 😉

*Alle andre på vårt lag + dommeren: MYE flott og årets beste dommer!