Jr 3: Solid referanse for fremtiden

Bærum Jr 3 (05)- Holmen Jr 2 1-4 (1-1)

05-gutta spiller som dere er godt kjent med jr 2 div i år. Det er hovedsakelig for å få smake på fysikk og tempo. På dagens meny var det sistnevnte som ble servert av et godt spillende Holmen 2.

Frem og tilbake…

…er visstnok like langt, er noe som mange skriftlærde og folk som har sittet noe for lenge på filosofistudier i en krok på Eilert Sundts hus vil hevde. Så jeg som halvstudert røver skal ikke revolusjonere etablert (a priori) viten.

Derimot så vil jeg få frem at det gikk fort denne kampen. Fra den ene siden av banen til den andre. Begge lag har «lyn» og benytter disse som det skulle vært Mario Kart og man ligger bak i løypa.

Først ute med mål er bortelaget som så vidt befinner seg i Asker kommune. Ut på kant og presist innlegg er oppskriften for kampens første mål. Heldigvis for oss Gule så slår vi kjapt tilbake når vi er på «visitas» og utligner kun minutter etterpå.

Begge lag kunne/burde skåret mer i 1.omgang. Dog er det mye i livet man kunne/burde gjøre. Som oftest har vi mennesker en tendens til å la være. I alle fall så burde jeg slått plenen hjemme.

Uansett, en godt besøkt tribune ser det står 1-1 når gutta går til respektive benker for vann og kloke ord.

Filosofisk disputas?

Forskjellen lå i avslutningene

2.omgang er i grunn lik de første 45 minuttene som ble spilt. De skumleste sjansene kommer på overganger og nok en gang har begge lag et «koldtbord» av sjanser. Vi brenner som det skulle vært St.Hans og Midsommar (selvsagt med grønt vaksinekort over svenskegrensa).

Holmen derimot takker og bukker for godt vertskap av oss og er Warholm der vi er Cheruiyot. Ingen ting å skamme seg over med sølv, men de er hakket raskere og mer presise i sine angrep enn oss. Så når det blir 1-3 og 1-4 midtveis i 2.omgang så er kampen i realiteten over.

  • og da åpner jeg ikke for en filosofisk debatt av Kuhn, Wittgenstein og Heidegger om hva som er premisset for realitet.

For uavhengig om vi er produkt av vår tid og vår væren, eller om alt er er sett i perspektiv av at vi farges av våre erfaringer og den situasjon som oppstår når vi gjør nye erfaringer, så er fotballens filosofi mindre frustrerende:

Med 1-4 og 23 minutter igjen så er en lang fjelltur a la K2 (første basecamp) å bestige i jakten på poeng. De som vet litt (eller mye) om K2 vet at det er vanskelig å bestige, så selv om gutta skal ha all ære i sitt forsøk så ender det slik som de fleste fjellekspedisjoner opp dit gjør: i et hederlig, men ikke fullført forsøk.

Det nærmer seg høstmørket.

Summa Summarum:

En jevn første omgang med høyt tempo begge veier gir 1-1 til pause. Så er 2.omgang ganske så lik, men med forskjellen at Holmen skårer oftere enn oss. Da trenger man ingen ph.d i Heidegger for å konkludere med at de rød og sorte tar med seg 3 poeng på sin 10 minutter lange hjemtur i kveld.

Vi tar med oss flere svar og erfaringer på veien videre!