Jr 3: Mål, gigantisk vannmelon og så litt om Texas…

Jardar Jr 2- Bærum Jr 3      1-16 (0-5)

Det er varmt om dagen.Følelsen er at det kjennes mer som vi er i Saudi-Arabia enn i eget land. En følelse som forsvinner selv på den korte bilturen fra Kadda til Bjørnegård når vi passerer kvinner som kjører bil.

Ikke faster vi heller, så vi som vanlig stakk innom søndagsåpen butikk og kjøpte det som må være vannmelon på steroider:

3.5 kg vannmelon. Nok til å dekke en katolsk familie!

Samtidig så hadde vi heldigvis nok spillere til å dekke benken på kryss og tvers. Som er kjekt i denne «Saudi-varmen».

Så til kampen. Vi taper myntkastet og må starte med ball. Som betyr sola i øya for keeperen vår. En ulempe på nivå med å være spillegal i Vegas.

Heldigvis så finnes det pengespill der ferdigheter er en vesentlig faktor, og hadde noen veddet på kampen så burde minimum være at de sjekket tabellen på forhånd. Den viste sitt, og man trenger da ikke være noen Snåsagubbe for å vite at kampen ble slik tabellen «forutså».

Så referatet fra selve kampen blir kortere enn vanlig, for det er ikke så mye å hente fra kampen. Jardar skal ha skryt for innstilling, humør og innsats! Det tok tid før vi skårte, og enda mer tid før vi virkelig flyttet gule kuler på kuleramma (jeg er gammeldags, så jeg forklarer hva det er: En kuleramme ser slik ut, og man må fysisk flytte kulene). Så her hjelper det ikke med Ipad, pod eller annet teknologisk tullball.

16 gule mot 1 blå ble flyttet totalt

Det sto 2-0 etter 35 min, som ble 5-0 før pause.

En pause som er lengre enn vanlig pga varmen. Så begge lag fikk melon og frukt av undertegnede som sjonglerer mellom oppgaver som trener/skribent og fruktskjærer.

 

                                                                               Et lite øyeblikks glipp

 

Eneste oppfordring er at vi må fortsette holde fokus. Noe vi gjør i 89 av 90 minutter. For i første minutt av andre omgang så skårer Jardar.

Vi slår knallhardt tilbake på tegn til «opprør». På effektivt vis så setter vi 6-1 og 7-1.

Fredrik, Ex-Bærum, hadde en god kamp mellom stengene! Reddet vel 8-10 mål på egen hånd.

Det hele ender med for mye til at jeg verken husker eller kan beskrive uten å knekke tastaturet. Så la meg enkelt skrive 16-1 seier med en rekke målskårere.

Derfor er neste paragraf bare ren nerding, og når jeg tester på neste trening så er pengene mine på at det er Sander Caille som husker det som nå skrives (GO NADDERUD-nerds!)

 

                                                      Primærvalg i Texas, del 2:

 

På tirsdag som var det del 2 i primærvalg i Texas. Altså valg for å stille som kandidater fra de to dominerende partiene i amerikansk poltikk: demokratene og republikanerne.

Mest fokus fikk guvenørvalget, der demokratene gikk for en latinsk lesbisk kandidat. I konservative Texas! Hun vil nok (dessverre) tape mot sittende guvenør Abbott! Han sitter på en pengekiste til valgkampanjen på småpene 41 millioner dollar og er populær i denne tradisjonelt republikanske staten.

Videre så var det en del valg for å vinne plass i begge partiers kongresseter . I korte trekk gikk demokratene for moderate kandidater med fine bakgrunnshistorier (Allred TX-31, Fletcher TX-7). Disse kandidatene representerer distrikter der Trump er upopulær, men som hans parti representerer i D.C per nå. Her kan demokratene absolutt plukke opp en nettogevinst på alt fra 1 til 5. Som igjen bidrar til at demokratene får flertall i Kongressen i «sumpa» D.C

Texas er en stor stat med enorme avstander utenfor storbyer. Det medfører lav valgdeltakelse fordi det er langt til lokalet der man stemmer, så oppslutningen var lav som vanlig. Ca en halv million av 21 millioner brukte stemmeretten. Noen flere republikanere enn demokrater og det er jo intet nytt. Så totalt sett:

Avstanden mellom partiene blir mindre, men ikke nok til at demokratene vinner valg der hele Texas stemmer (som i Senatet og Guvenørvalget). Derimot kan de plukke opp kontresseter i enkelte distrikt som er villige til å skifte fra tid til annen.

 

                                                                   Tilbake til kampen

 

Det får være nok lærdom i dag. Vi vant altså 16-1 og naturlig nok mister vi ikke plasseringen på tabellen.  Fremover nå så gjelder det å hoste av seg siste rest av «russesjuka», trene litt og bruke tiden på Fortnight. Vi har to kamper igjen og de skal vinnes (BVH borte og Vollen hjemme)

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158998

Så er det en god nyhet at kneet til langtidsskadede Henrik Dahlmann taklet 90 minutter. Her løper han sågar etter ballen for å ta innkast langt ut i 2.omgang. Hvilken jernkondis

 

Takk til sympatiske Jardar, deres fans og måten vi blir tatt imot! Er hyggelig å spille ball på Bjørnegård!