Jr 2: Vi slo Askers beste

Asker Jr Elite- Bærum Jr 2  0-1 (0-1)

Starten på årets serie har vært varierende, i både prestasjon og poengfangst. Så det var en følelse av kniven mot strupen foran dagens lokaloppgjør mot Asker på Føyka. En følelse nok også de sort-hvite vertene må kjenne til, som lå bak oss med magre 3 poeng foran dagens derby.

Slik bar også kampen preg av skulle det vise seg! Slik seg et oppgjør med viktige poeng på spill og ære bør være.

En fokusert gjeng før kampen

På vår vei til årets nest korteste bortekamp (Øvrevoll marginalt kortere) så fikk vi beskjeden om at våre beste juniorer hadde avansert til 3-runde i NM etter en 3-2 seier mot ærverdige Fredrikstad. Så vi ville også vise at Bærum driver godt blant sine (alle fire!!) juniorlag! Kanskje det er en delforklaring, for det er ikke mange klubber i kretsen som har hele fire juniorlag (attpåtil er både  junior 3  og junior 4 ubeseira i årets seriespill og følgelig så leder begge de lagene sine respektive divisjoner!)

Det er godt å vite at med over 70 juniorspillere så har vi en god stamme å velge i fra når kampbelastningen er stor med serie, NM og Obos +viktige eksamener. Sagt på en annen måte: Man vet man har en god stamme når jr 3 har en spiller med 15 landskamper for Norges aldersbestemte landslag:

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?p=n&fiksId=2738056

 

                                                    Ut i 100

 

Over til selve kampen:

Dagens lag

Vi går ut i ett formidabelt tempo. Det presses høyt og gutta legger ned solid tæl i alt vi foretar oss i 1.omgang. Vi har en stor mulighet tidlig når Hveem kommer med en pasning til Fosen som nesten er alene med keeper. Dessverre en god utrustning av Askers sisteskanse.

Det setter et støkk i Asker som kommer klart mer inn i kampen. Vi blir presset og må klarere et par baller høyt over kiosken under det verste presset.

Kloke hoder sier jo at angrep er det beste forsvar. Hvorvidt det er fotballfaglig dekning for å reelt hevde det vet skribenten ikke, men på en herlig kontring så tar vi ledelsen 1-0. Sebastian Sjo trer igjennom til fartsmonsteret Fredrik Haave, og da kommer hans signaturskåring. Fin kontring og Gul ledelse!

I og med det kjennes som vi alle er med i Dakar Rally om dagen, så må hoder kjøles ned. Vannpause midt i omgangene er løsningen, og korte instrukser gis. Ikke at det var så mye å forbedre, for gutta er virkelig på i dag! Det feires med en tur til kiosken!

Fint anlegg på en fin dag!

Asker har tydeligvis benyttet pausen godt, for de tar initiativet etter en slurk vann. De presser oss, og har sågar et stolpeskudd. Vi derimot har en som kan defineres som alternativ fiske…for ballen går knallhardt ned i elva der laksen (?) trives om dagen.

Vi klarer å stå imot frem til pause, og kan nok en gang kjøle oss ned og tar «ei pust i bakjen» som Prøysen en gang sang sammen med Anne Cath Vestly

 

                                                          De brente sjanser omgang

 

Ting er lett antennelig om dagen. På 90-tallet var det diverse stavkirker, mens i dag så er det ikke lov med engangsgrill på Kalvøya. Her på Føyka så skulle sjanser og temperament stå for det samme.

Begge lag fyrer av på godt oppbygde angrep, men gode keepere og litt løskrutt gjør sitt til at det at knappene på fjernkontrollen til resultattavla forblir ubrukte. Aller nærmest er Torkel Åsnes som dundrer et frispark i vinkelen fra godt og vel 25 meter.

Etter hvert er det mer humør og tenning som tar fyr. Det blir noen gule kort fordi frustrasjon tar overhånd, mens vi får våre fordi det lukter brent stavkjerke av våre taklinger. Gutta legger ikke noe i mellom i dagens oppgjør.

Tiden går, men vi står i mot Asker sine forsøk. En god Adam + bakre firer minner om Island mot England i EM. De står imot med både kvalitet og tapper innsats. Samtidig frykter man at det verste presset skal komme, men det skjer aldri. Forsøkene blir mer og mer sporadiske og tiden renner ut.

Så det ender med 3 poeng, tabellklatring og en is på vei hjem etter å ha slått Askers beste juniorer 1-0 på bortebane!

Nå venter trening, dømming på Kalvøya Cup og OBOS-kamp på søndag mot Vålerenga! Det i tillegg til eksamener, intrikate visumsøknader (eller hva Torkel?) og henholdsvis USA og Kina-tur på sommeren!

Fremtiden er GUL!