JR 2: Knepent tap i en kamp vi fører

Bærum JR/2- Kjelsås JR 2-3 (1-2)

De to første kampene hittil i høst har vært himmel og helvete. Gutta viser potensiale som bor i dem når de slo topplaget Grei, men samtidig kom også bunnivået frem i bokstavelig kampen derpå da vi tapte stygt mot KFUM.

Nå skulle vi møtte tabellnabo Kjelsås, så sånn sett borget det for en jevn kamp i høstmørket nede på Sandvika Stadion.

Vi tar intiativet fra start, og spesielt på kantene er vi småfarlige. Men når vi nærmer oss med ballen innenfor 16meteren så stokker det seg. Der blir det for mange blå bein og kropper.

Jevnt og tett

Jevnt og tett

Fordi vi er flinke på å stresse Kjelsås på deres halvdel, så får vi til slutt lønn for strevet. Vi kommer nok en gang opp langs kanten, og Lamin er alene på kanten ved dødlinja. Der legger han herlig uegoistisk inn til Meinich som enkelt kan sette inn 1-0 til oss. Det er da spilt i underkant av 14 minutter.

Vi faller noe i prestasjonene etter den gode innledningen, og det er kun på Dauda sin kant vi faktisk er småfarlige. Kjelsås flytter seg oppover på banen, og de utligner noen minutter etter at vi tok ledelsen. Resten av omgangen er forholdsvis jevn, men jeg føler vi er farligere frempå enn de blå. Men som oftest er det mangel på avslutning, eller kvalitet på avslutningen de få gangene vi velger å gjøre det, som hindrer at vi skårer flere mål i 1.omgang.

IMG_1220

Det skal derimot Kjelsås rekke å gjøre. De utnytter at vi gjør personlige feil, og går opp i en 2-1 ledelse etter rundt 30 minutter spilt.

Når pausen er så snaker jeg rundt med folk på kampen, og de fleste er enige om at dette r jevnt. Så mulighetene til å snu det er så absolutt til stede. Det er hovedsaklig hva vi (ikke) gjør med ballen i Kjelsås sin 16meter som er problemet vårt.

2.omgang er på mange måter like jevn som første, og den fortsetter i stor grad i samme spor. Begge lag er frempå, men det er ikke noe krutt på avslutningene. Så selv om mulighetene skapes så blir de ikke tatt godt nok vare på.

Det skal drøye til ca 70 spilte før vi endelig får se noe med kraft i. Da får Lamin et innlegg som han er alene om å ta i lufta. Som LeBron James når han dunker, så smeller Lamin den kontant i mål. Både oppbygningen og selve angrepet fortjener kudos.

Vi utligner til 2-2 med Lamin

Vi utligner til 2-2 med Lamin

Nå sitter vi som ser på forhåpningsfulle og antar vi skal kjøre på de siste 20 minuttene. Derimot er det en kjisje om at alle kamper lever sitt eget liv, og det bevises vel nok en gang.

Istedenfor et forventet trykk fordi vi utlignet, så hever Kjelsås seg noe. Det betyr at spillet er jevnt, og nok en gang er Kjelsås mer effektivie enn oss. Med rundt regnet 10 minutter igjen, så skårer de når vi ligger feilplassert ved høyrebacken. Når vedkommende mister ball og tilhørende takling så kommer Kjelsås opp langs kanten, og ned mot 16meteren. Bødtker forsøker å komme ut i et hederlig forsøk på å avklarere, men blir passert. Ballen blir lagt inn på 5meteren, og det er enkelt for de å sette inn 3-2 målet.

IMG_1232

Vi har noen få minutter igjen, men det skjer lite de siste minuttene. Så kampen dør ut med en 3-2 seier for et effekivt Kjelsås lag. De tar samtidig et stort steg fra nedrykksstreken, mens vi må jobbe knalltøft videre for å holde 3 lag bak oss.

Naturlig nok skuffa etter tap når vi er på samme nivå

Naturlig nok skuffa etter tap når vi er på samme nivå

Vi har kvaliteten til det, det har vi vist mot Heming og Grei. Det gjelder å få det ut både i trening og på kamp.