Jr 1: Poengdeling i årets siste kamp!

Stabæk Jr1- Bærum Jr 1 —- 3-3 (2-1)

Årets godbit kom til slutt. Ikke ulikt nyttårsmiddagen med alskens tilbehør. Noe fyrverkeri ble det dog ikke, men de rundt 100 tilskuerne som dukket opp fikk alt i alt valuta for gratis inngang!

Klart for årets siste kamp

Stabæk startet best

«De Blaa» (om man staver blå feil) startet best. I alle fall eide de ballen, i kampen så vel som rent juridisk. Så de trengte verken mange sjanser eller tid før dagens første skåring er ett faktum. Godt hjulpet at vi ikke klarer å takle ballfører, så skjærer de gjennom oss som fersk ost og lobber over Julius S i vårt mål.

  • 1-0 og hadde Stabæk Support støttet klubben, og ikke bare A-laget, så hadde det vært jubel på langsiden.
1-0 feil vei etter 3 minutter. Skåring av konfirmanten Wendt!

Vi våkner opp litt utover kampen. Gledelig å se vi tør å stå i høyt press. Nevnte press medfører at vi vinner ballen høyt i banen og får noen halvsjanser. Så vi fighter oss tilbake. Om ikke på resulattavla, så i kampbildet.

Stabæk har mange gode unge spillere og nå slår 06-Wendt til igjen etter ca 30 minutter. Gutta fra distrikts-Bærum tar ledelsen 2-0. Ikke så mye å si på, for de har en viktig egenskap som vi så langt ikke kan måle oss med: Effektivitet foran mål! Hva som er surest av å havne bakpå 0-2 eller høstvinden er jamenn ikke lett å si nå.

2-0 til Stabæk ved Wendt.

Jeg leter etter kiosk som burde finnes ifm en slik fotballkamp, men det nærmeste er visstnok Coop-butikk flere hundre meter unna. Jeg har verken kondis eller Coop-medlemskap. Jaja, jeg har ikke godt av noe usunt.

Tilbake til kampen så kjemper våre Gule tappert videre. Om jeg fra sidelinja ble resignert av kombinasjonen 0-2 og ingen vaffel, så står i alle fall de 11 utvalgte på. Vi får straffe like før pause og Ihlen går frem…

…og setter den i mål som vi kan se her…

…dog litt å gå på i ren jubel! Uansett 1-2 til pause gir håp og et riktig bilde av 1.omgang der Stabæk er best de første 30 av omgangen, mens vi kjemper oss igjen med et godt siste kvarter.

Like åpent som guvernørvalget i Virginia

Om trenerteamet vårt har gitt gutta «Toro varmemix i koppen» og/eller kommet med kloke ord vites ikke. Dog så fremstår vi bedre fra starten av 2.omgang. Vi vil ha noe med oss hjem de 5 km hjem til «Kadda». Altså noe i tillegg til forkjølelse og viten om at man må sitte opp i natt for å gjøre ferdig leksene.

Så i skrivende stund (kl 0145) så tikker det inn en måling fra Virginia som avholder valg (bl.a.) guvernør om 5 dager. Nå leder Youngkin (GOP) over demokratenes kandidat McAuliffe. For første gang i det som de ti siste år har blitt mer og mer demokratisk stat i statlige valg. – Hvordan er dette relevant lurer du på? Vel, historisk har STB hatt taket på oss, og historisk i «Old Dominion» fordi demokratene frem til nå har hatt overtaket der.

Som Bob Dylan synger «The Times They Are-A-Changin«.

Etter kvarteret så utligner vi på et frispark som slås inn i feltet fra Magnus. Der kriger Simon til seg ballen og setter 2-2. Vi rekker knapt å juble, fordi minuttet etterpå så er vi frempå igjen. Nå er vi som veps på syltetøy-hadde det bare vært en sval sommerkveld OG…»sukk, så er det det med den manglende vaffelmuligheten her i Eliteserien-land da«.

Men hvem trenger vaffel når vi minuttet etterpå snur kampen til ledelse? Ikke jeg, ikke Honey Boo Boo og sikkert ikke han Dr. Fedon Lindberg. Målet kommer ved at Ihlen kriger til seg ballen, sentrer til Max som gir den videre til Sondre B som tar en dragning og skyter! BULLSEYE! 3-2. Moralen og spillet gutta viser nå smaker som den beste vaffelen på Stadion i Moss! Med pølse, sennep og duggfriskt syltetøy til!

3-2 er moro – for de som fikk sett målet (det sto altfor mange mål i veien for de fleste av tilskuerne på langsiden)

Som det står i Første Mosebok, kapitel 2 «Så skapte Gud Paradis med mennesket i sitt verdensbilde» Med andre ord er alt fryd og littegrann gammen for oss Gule her på bygda nå. Dessverre så kommer det frem i ett senere kapitel i samme Mosebok, og i denne kampen, at ingenting varer evig i Paradis. Noe med en slange og et eple av laber kvalitet. Sikkert fordi Adam måtte gå flere hundre meter til nærmeste Coop!

Det er dårlig med slanger eller skumle epler her på kunstgresset, men vi blir kasta ut av Paradis med kvarteret igjen når Victorio utligner til 3-3. Bittert er det i alle fall. For før deres utligning så hadde vi sjanser til å gjøre det som mange lag gjør mot A-laget til Stabæk: lede med flere mål.

Omgangen blir som med siste sesong av Game of Thrones: Det starter så bra, så faller det gradvis i kvalitet, før det ender med sur nedtur.

Når vi ikke klarer det, så får vi gjøre det de fleste i nevnte tv-serie ikke gjør: Overleve (med uavgjort) og en 5.plass i årets Interkrets!

Dette var siste kamp på junior 1 for Tobias S, Oskar I, Sondre B og Oskar H…. av samme grunn som Susan og Peter ikke fikk komme tilbake til Narnia etter «Prins Caspian» – de er for gamle til neste år!

Vi takker for fine år og mange gode bidrag!

Vennskapelig etter kampen- slik det skal være!