Jon Øya tar steget opp fra juniorlaget!

Jon er nestemann som har gått gradene i klubben og har nå blitt belønnet med kontrakt for A-laget i 2023. «Øya» som han gjerne kalles kom til klubben fra Thierry Coop sin ledelse på Bygdøy, og startet på vårt G18 lag.

Nytt år og nytt lag i 2022, hvor han leverte sterkt på interkrets A laget som endte på 2.plass der. Siden sesongenslutt har han trent med A-laget, og det har ført til et nytt opprykk for den treningsivrige spilleren som primært er forsvarer, men kan også bekle en defensiv midtbanerolle.

– Jeg begynte i Bærum fordi jeg startet på NTG og både skole+ venner fortalte om at Bærum er klubben som gir unge spillere sjanser. Det valget er jeg veldig glad for i ettertid. Både Bærum SK og NTG har god oversikt over min hverdag, være seg skader, belastning og skolehensyn, så dette kan jeg anbefale oss til de kommende årganger som tenker over VGS og klubbvalg. Nå er det rett fra skole og til økter på ettermiddagen med A-laget.

Hvordan vil du beskrive deg som spiller?

– Jeg har god teknikk (var primært midtbane i ungdomsårene. Red.anm), og vil gjerne fordele ballen videre. Bra med hodet og jeg må tilpasse meg det tempoet som A-gutta har. Naturlig nok på dette nivået.

Hans lærer på NTG og trener for juniorfotballen, Trond Andersen roser både Jon og klubbens avgjørelse:

  • Jon er en anvendelig spiller med bra fysikk, gode allround ferdigheter og en egen evne til å alltid få en lang tå på ballen. Han er en pliktoppfyllende og ærlig type som det er en fornøyelse å jobbe sammen med. Vi takker Jon for innsatsen på juniorlaget, og ønsker han lykke til videre på A-laget!