JJR Bredde: Målfest og drama i en nesten vellykket snuoperasjon!

Jardar JJR-Bærum JJR Bredde  4-4  (1-1)

I fjor så gikk vi ordentlig bank på Jarmyra. 5-0 om jeg husker rett, og et raskt google-søk bekrefter det. Hva skulle vente oss i dag?

Vi hadde en fin opplevelse i går, der vi uten sats klarte en fortjent uavgjort (1-1) mot Langhus. Jeg har vært lenge nok i gamet til å vite at kamper, alle som en, lever sitt egne liv. Det er mange faktorer som spiller inn, interne og eksterne. Så man skal ikke lese seg blind på tabell.

Klare for kamp!

Klare for kamp!

Direkte fra avspark så fester de blå som kommer to steinkast og ett elefantskritt fra «Kadda» grepet om kampen. De triller, vi løper. Heldigvis er det ikke særlig varmt og vi har en benk der det er trangt om plassen (og ikke bare fordi jeg må sitte å ta plass). Allikevel, så gir innledningen grunn til å frykte Jardar.

Det blir enda tyngre når de tar ledelsen. Lite å si på det.

Oppløftende å se da, er at vi plukker opp hansken, og kjemper på videre. Vi kommer til noen muligheter, men vi får ikke avsluttet. Det er bra frem til siste 16meter, der blir det for mange blå bein og kropper.

Med 10 minutter igjen så blir vi presset bakpå igjen. Denne gang virkelig for alvor. Jeg skal innrømme vi hadde fortjent å ligge under mer enn 0.1. Men husk hva jeg skrev over: «alle fotballkamper lever sine egne liv».  For med 2 minutter igjen, så utligner vi!  Zyrian løper langs kanten, løper og løper, og enda litt til. Helt på dødlinja så legger hun inn, og på motsatt kant:  DER er Ebba!   Som har fotballpause, men er sporty og blid slik vi kjenner henne og stiller opp for oss. Ikke bare stiller opp, men bidrar!  1-1 og pause rett etterpå.

JenteJardar3

I pausen forsøker vi å løse opp noen floker, og heller innpå med vann (cola for treneren) og bananer. Skulle vi klare å finne ut av Jardar?

Vel, 2.omgang starter litt som 1.omgang. De er noe hvassere. Samtidig er vi også frempå, og vi har mer orden i forsvaret nå. Hedda spiller i forsvar, og hun er tilbake i sitt gode, gamle, element!  Midtstopperne Kristin og Hannah er alltid kvalitet. Det er 100 % garanti. Alise må også ned på backen, noe som er litt uvant, men hun takler det fint!  Supert levert!

På midten må vi utover kampen improvisere, og vi fester vel aldri et ordentlig grep der. Vi er med, men vi er ikke dominerende. Derfor får til slutt Jardar utnyttet overtaket og skårer både 2-1 og 3-1 til blå jubel på Bjørnegård. Tiden flyr av sted, og det er kun 15 minutter igjen.

Nye bytter gjøres klart. DA! Som fugl Phønix reiser vi oss. Vi virket slitne, lite samspilte og noe frustrerte. Frem til da virket 3-1 som et noenlunde riktig bilde av kampen. Våre gule jenter ville det annerledes. Siri er farlig på kant, Ebba er nå nede på midten og Thea er inne igjen. Vi ruller ball langs kant, frem til Zyrian som utnytter bakrom og setter inn 2-3 målet.

Avspark tas, vi vinner ballen kjapt. Opp i angrep igjen. Det går som et japansk tog mellom Tokyo og Osaka. Vi er også like presise og pålitelige i avslutningsfasen. 3-3 og vi er tilbake og mer til!

Nå svever vi, og vi har alt av spill. Det som burde skjer, skjer også nå!  Vi gir oss ikke, frekke som en dårlig gjest, så tar vi likegreit ledelsen 4-3!  Vi har snudd det, på få minutter og med en voldsom entusiasme er det gått fra 1-3 og slitne bein og hoder til dans, jubel og 4-3 ledelse.

Disse spilte mot Jardar!

Disse spilte mot Jardar!

Det er 5 minutter igjen når Jardar tar sitt tredje avspark på kort tid. Håpet lå at de hadde like lite håp om å vinne som det norske herrelandslaget!  Her viser fotball igjen seg fra en lunefull side. Vi var langt nede, så høyt oppe. Nå…. ja, dere skjønner tegningen.

Jardar vil ikke tape. De jobber og forsøker å komme til avslutninger. Det er ikke all verdens som skapes, men nok til at de fra skrå vinkel kan skåre kampens siste mål, og dermed utligne til 4-4.  Nå var det deres tur til å juble.

Hele kampen var en «rollercoaster». Langt nede, høyt oppe og alt i mellom. Det ble noen «loops» og det gikk hurtig for seg.

Vi skal være fornøyde med mye, aller mest at vi ikke gir opp selv om deler av kampen er bratt oppoverbakke. Samtidig blir vi eksponert på noe som gjør at vi må terpe på det. Man kan være bitter for at vi ikke vant, men ta med dere at vi lå under 3-1 med kort tid igjen og at vi derfra viste lagmoral!