Jenter 13: Sterk laginnsats oppskrift bak seieren!

Bærum – KFUM 3-2 (1-1)

Etter en solid oppkjøring så skulle J13 spille sin første kamp på vårt nylagte sjakkbrett! Lite visste vi fans før kampstart at jentene skulle spille med taktisk mestring som en viss Carlsen selv.

For dagens motstander er meritterte KFUM. Så allerede i vår første gruppespillkamp i Adidas Cup skulle vi virkelig få måle oss mot god motstand (slik de som møter PSG hver uke må føle det nå).

Godt fokus på oppvarmingen

Innledningsvis så virket vi stresset og klarte alt for sjelden å få til vårt eget spill. Et pasningssikkert «Kåffa» fikk låne kampballen vi stilte med litt vel mye. Fra tribunen virket det som jentene var litt alvorstynget.

Vi var enige om at innsats, løping og duellstyrke skulle være grunnfundamentet vårt og der leverte samtlige jenter veldig bra. Litt mangel på spillet får vi skylde litt på at det er første kampen siden badetemperaturen lå under 20 grader.

Vi får en drømmestart når allerede etter 2 minutter når Martine spiller gjennom til Mia som raider videre og sender en suser i mål. Så kommer en periode med at gjestene fra Ekeberg presser, men det skal ta lang tid før de får uttelling for presset. Spilleuret skal vise 27 min får de får sin utligning.

Rapportene fra våre spioner skal ha det til at pausepraten gikk en del på å få korrigert sideforskyvingen i forsvar, slik at vi fikk flyttet kantene lenger opp. Så måtte vi samtidig roe ned når vi hadde ball. Altså rett og slett ikke stresse og spille oppjaget.

Drømmestart igjen- O Canada

Som i 1.omgang så skårer vi først. 2-1 kommer ved at Martine igjen assisterer og denne gangen er det hospitanten vår Serina som setter ballen i mål. For å si det på Serinas eget språk «Like Gretzky, McDavid og Lemieux, she shoots the puck/ball in the net and scoooooores«. Om dere har forstått at Serina er fra Kanada, så vinner dere en flaske med «maple syrup». Den kan hentes i ødemarken i Yukon mellom kl 23-24 når det er – 30 grader 😉

Tilbake til kampen:

KFUM gir seg ikke og utligner til 2-2 på et kjempeskudd som går stolpe inn. Kampen er helt åpen med minutter igjen. Morsomt for fans på tribunen og lærerikt med slike jevne oppgjør for jentene.

Så blir morsomt på tribunen til eufori når vi avgjør kampen med neste mål. Kuleramma da viser 3-2 til oss GULE! Arkitekten bak er Adele og denne gang er det Martine som setter ballen i åpent mål! Så herlig, så herlig etter all innsats vi legger ned alle sammen!

Alle var gode i dag, men om vi prøver oss på en BB (Banes beste) så må det i denne kampen bli Kaja som spiller en stor kamp som keeper. Skulle tro hun hadde vært keeper hele livet – en liten premie fra skribenten Massimo kommer på neste trening!

Kaja er god keeper og god på banen! Rett og slett: GOD i fotball!
🙂

Dette var Adidas (uoffisielt NM) kamp og da fikk vi med oss 3 poeng i første kamp og vi er fire i gruppe. Da har vi 2 kamper igjen og de to beste går videre. KNALLSTART!

Gratulerer jenter og takk til alle som kom som heiagjeng!