J98: Suksess i Sverige

Skadevi cup i Skövde er Sveriges 3. største ungdomsturnering og tiltrekker seg de beste lagene i alle klasser. J98 spilte i klasse «Flickor 15/16 år» og vi fikk tette og gode kamper mot

Gode jenter foran Knistad gods

Gode jenter foran Knistad gods

fysisk sterke spillere. Cupen var en flott opplevelse, med gode baner og dommere og korte avstander mellom arenaene. Vi bodde herskapelig på Knistad gods i flotte landlige omgivelser, med tre spillere pr rom og trenere, stab og supportere innlosjert samme sted.

Her er en kort opsummering av våre kamper:

INNLEDENDE KAMPER:

FBK - Nora Sunniva

Nora er først på ball, Sunniva følger på

Fre 28.6 kl 10:00 Igelstorp: Bærum SK – Skövde KIK 2-0 (0-0). Lenge jevnt, men vi kom stadig til flere muligheter og mot slutten av kampen dominerte vi med masse fint pasningsspill. To mål av Alex, det siste på hodet etter et klasseinnlegg av Pia etter en kort corner fra Astrid.

Fre 28.6 kl 14:00 Igelstorp: Bærum SK – Bergdalens IK 2-2 (1-2). Sterke motstandere som vant J14-klassen i Gotia cup i fjor, imponerende av våre jenter å komme tilbake fra å ligge under to ganger. Igjen to mål av Alex, på innøvd «lure»-corner og raid alene med keeper. Vi var nærmest seieren på slutten, med et slitent svensk lag fikk feid ballen unna. Imponerende hvor godt vi holder, forsvar og midtbane er veldig solide.

FBK - Ida

Ida går til så det kjennes

Fre 28.6 kl 20:30 Claesborg: Bærum SK – Skultorps IF 6-1 (3-1). Ingen tvil i denne kampen, vi kjørte på og så oss aldri tilbake. Alex (3), Kamilla, Kristine og Astrid satte målene, flere av dem var herlige susere.

FBK - Astrid

Astrid fyrer løs

Lør 29.6 kl 12:00 Karlstorp: Bærum SK – Fanna BK 1-1 (1-1). Vi kjørte kampen fra start, Kristine satte frispark rett i mål fra 20 meter og vi spilte dem ut. Etterhvert gikk det litt i stå, et unødvendig baklengsmål, en straffebom og en sluttspurt som aldri kom, snøt oss for tre poeng. Man får en sånn kamp i løpet av en turnering, og siden vi var sikre 2. plassen i gruppa vår allerede før kampen, og Berdalens IK hadde 8 mål bedre målforskjell, hadde det uansett ikke endret på noe.

1/8-FINALE:

Lør 29.6 kl 18:00 Södermalm: Bærum SK – Våmbs IF 2-0 (0-0). På en hard kunstgressbane (alle andre kamper gikk på gress) mot et utrolig fysisk og hardtspillende lag, fikk vi ikke til noe særlig av det gode spillet vi hadde vist så langt. Vi måtte bare stå opp i duellene, forsvare oss mot lange baller og løpe fra dem. Etter en krevende første omgang, kom

Pia presser og Carine sikrer

Pia presser og Carine sikrer

vi sterkere tilbake etter hvilen. Mulig Team Nes sin «flashmob» i pausa hadde inspirert jentene våre. Ihvertfall satte Alex og Astrid ball i nett, samtidig som vårt bunnsolide forsvar gjorde jobben, og da var vi videre. Hjem til Knistad gods for full musikk og en ventende varm og herlig utendørs badestamp for å lege jentenes ømme muskler!

KVARTFINALE:

NGOIF - Mie

Mie løper opp motstanderen

Søn 30.6 kl 09:00 Lillegården: Bærum SK – Nättraby 0-1 (0-1). Mot et rent J16-lag, som til daglig spiller i svensk 2. divisjon senior damer, visste vi at vi måtte kjempe hardt, og det gjorde vi. Vi var på dem som veps, taklet dem, løp dem opp og stoppet skudd. La gå, det var ikke lett å etablere noe særlig eget spill i denne kampen, og vi skapte vel egentlig bare en 2-3 relle muligheter selv. Det var derfor ikke noe å si på at vi røk ut mot en slik motstander, jentene gikk ut med hodet hevet vel vitende om at de hadde kjempet som løvinner. Nättrabys ledere sa etter kampen at de var overrasket over hvor hard motstand de hadde fått og at laget deres var rimelig mørbanket etter møtet med oss.

FBK - Kristine

Kristine i fart, Pernilla følger på

Alt i alt en meget bra cup for oss, både sportslig og sosialt. Godt å kjenne at vi matcher de beste svanske lagene i 15/16 årsklassen, og greit å erfare hvor fysisk harde mange av lagene er. Skadevi cup er godt organisert og personalet veldig serviceinnstilt, så den kan anbefales!