J98: Fra 3-1 til 3-4 etter pause

Vi hadde initiativet før hvilen, men Lyns J99-talenter snudde kampen i 2. omgang

J15 1. div, Sandvika Stadion, tirs 4.6.2013 kl 20:15: Bærum-Lyn2 3-4 (3-1)Generelt0012_bane

Fra god kontroll i første til motbakke i andre omgang. Lyns J99-talenter lyktes med det meste i andre omgang og nektet oss rom å spille i. Før det var vi gode og ledet fortjent til pause, men en kamp har som kjent to omganger.

Harald har som vanlig fått med seg det aller meste som skjedde:

Lyn har første sjanse, men allerede etter drøyt 4 minutter kommer første mål. Fint gjennomspill fra Ida til Alex som løper fra forsvaret og setter inn 1-0. Men hvor lenge var Adam i paradis. Lyn svarer så å si umiddelbart og setter inn 1-1 på et velplassert skudd. 1-1. Ny sjanse etter 10 minutter. Strålende langpasning fra Ida nok en gang til Alex men skuddet blir reddet av keeper. 13 minutter med fin Bærum opprulling hvor Alex skyter, keeper avverger til corner.

15 minutter, Alex med eminent soloprestasjon og fra nesten død vinkel kipper vår gode spiss inn 2-1 i lengste hjørne. Flott mål. Bærum er inne i en god periode og nytt mål fra Alex med en fin fin stikker fra Thea til Alex, 3-1! 26 minutter og Bærum har corner hvor jentene presser på. Dessverre klarer vi ikke få ballen i mål. 1. omgang ebber ut etter en god Bærum periode og Lyn virker litt kjørt etter at de har gått hard ut med høyt tempo.  Men Lyn har vist at de spesielt i den offensive lagdelen har gode ballspillere. Lyn har også vist at de har til tider høyt tempo og taktskifter. I denne delen av spillet sliter vi med å komme opp i de rødkledde. Julie (99) legger ned et meget bra arbeid på midtbanen og vinner mange baller for de gule.

2. omgang og Lyn kommer ut i samme høye tempo som starten av første omgang. De får nesten umiddelbart los på Bærum etter corner i det 3. minutt etter at ballen spretter i et Bærum bein i eget mål. 3-2. Oppildnet av målet trykker Lyn inn 3-3 på corner etter drøyt et minutt. 3-3.  Det blir mer og mer tydelig at vi sliter med tempoet til Lyn. På topp har Lyn gode spisser som har gode individuelle ferdigheter og med raske bein henger vi stadig etter. Bærum har små tilløp til spill men vi bruker litt for mye tid med ballen når vi først vinner ballen.

Fra referentens synspunkt og burde vi muligens strukket ut spillet litt mer. Når spillet blir tett mister vi for ofte ball til gode tekniske og bevegelses raske Lyn spillere. Det er for mange situasjoner hvor 2 Bærums spillere og en Lyn spiller kriger om ball og Lyn spilleren kommer ut av situasjonen med ballen. Når vi vinner ballen makter vi ikke å sette tempo i spillet, og det er store rom sentralt hvor vi ikke lenger har ork til å dekke disse områdene. Dermed blir det som kunne blitt fine overgangsmuligheter lett stoppet av Lyn rundt midtbanen. Vi må trene kondis og ikke minst tempovekslinger jenter. Vi kan ikke «gå» oss til seire!