J98 Adidas cup: Fantastisk tur til Stord og klar for 1/4-finale

J98 Stord sept 2013 comp

 

 

 

 

 

Makan til vertskap som Stord IL J16 skal man lete lenge etter, de ordnet ALT for oss fra vi landet på flyplassen til vi dro, inkludert transport, innlosjering på skole, pizza til kvelds, bankett med minigoftkonkurranse, treningskamp og treningstid. Et flott opplevelse for spillere, stab, trenere og supportere.

1/8-finalen ble spilt i regnvær lørdag, hjemmelaget var på oss fra start av og kriget i alle dueller slik at det ble vanskelig å få i gang pasningsspillet. Allikevel tok vi ledelsen etter 10 min etter herlig veggspill på 16 m mellom Alex og Ida, der Alex til slutt satte kula i mål alene med keeper. Før det hadde Alex og Ida forøvrig hatt hver sin sjanse fra kort hold, men hjemmelagets gode keeper var på pletten. Stords utligning kom kun 5 min etter vårt mål med et hardt og lavt skudd fra ca 15 m hvor vertene var flinke til å fylle på med folk etter to dueller i vår boks. 1-1 til pause, der vi følte at vi hadde hatt det meste av spillet, men Stord var farlige på lange fremspill.

2. omgang startet som den første, allikevel stod kampen og vippet med bl.a. to cornere i stolpen fra hjemmelaget. Midtveis i omgangen ble Alex spilt fri i midten på nytt, og hun trillet nydelig ballen inn til 2-1 og gul ledelse. De siste 15-20 gikk Stord-jentene tom for krefter, etter at de hadde løpt og vært på oss i alle duellene hittil i kampen. Det ga oss mer ro til å trille ball, og vi fikk i gang kantene til fine innlegg fra siden i tillegg til stikkere gjennom i midten. Sandra, som tok over som spiss da Alex ble skadet, plukket opp de mulighetene hun fikk og puttet rutinert og rolig inn 3-1 og 4-1 til oss. Deilig, de siste minuttene kunne vi cruise inn, nå venter Asker i kvarten ons 25.9 kl 20:00 på Føyka.

Se hva lokalavisa på Stord skriver om matchen her: http://www.sunnhordland.no/article/20130916/UNGSPORT/130919850

Søndag møtte vi Stord J96/97, som til daglig spiller i damer 4. div, til treningskamp. Dette ble en viktig test for oss for å se hvordan vi takler fysisk sterk motstand. Vi fikk fort merke at de var hurtige og kontante, og til tross for at vi hadde ballen en god del, lå vi under 0-2 allerede etter 15 min. Vilde satte 1-2 5 min før pause, men jammen feide Stord inn et utagbart langskudd fra 20 m til 1-3 rett før hvilen. Etter pause fikk vi mer fasong på spillet, hjemmelaget gikk tom for krefter, og vi slo etter hvert «leir» på deres banehalvdel. Katta banket inn 2-3 fra skrått hold, men vi fikk 2-4 i sekken direkte etterpå på kontring i mot. Vi løftet hodet, viste vilje og evne til fin angrepsfotball, og skapte store sjanser som ble satt enten over eller til side for mål. Tatjana blåste en corner direkte i mål via bakre stolpe, og Katta og Sandra sørge for de to siste fra kort hold, slik at vi tok med oss et oppmuntrende 5-4 resultat på flyturen hjemover.

Solid innsats av samtlige spillere, det er tydelig at dere er i form jenter! Dere er kjempeflotte å dra på tur med, god oppførsel og herlig humør! Kred også til supersupporterne Siri og Aina som tok turen og lagde masse lyd på tribunen.

Takk igjen til Stord for god steming, flott fotball og suveren gjestfrihet!