J19 snudde 0-1 til 4-1 seier mot Røa

 

Sandra og Heidi spilte en god kamp for J19

Sandra og Heidi spilte en god kamp for J19

1.omgang.

Etter en dag med pent vær kom regnet i kveldingen og satte litt av rammen på J19 sin kamp mot Røa Elite onsdags kveld. Et lite men entusiastisk og syngende publikum satt trygt og godt under tak, mens jentene spilte 2×45 minutter i regnet på Røa Stadion. 

Dette ble ingen kamp som vil bli husket for gode kombinasjoner og flott pasningsspill – det tillot ikke en våt bane og et fysisk sterkt Røa lag og fremfor alt satset på lange baller. Våre jenter åpnet forsiktig og ble nok tatt litt på senga av et aggressivt Røa lag som etter 25 minutter gikk opp til 1-0. Dette tente Bærum og vi kom til noen fine sjanser med Alex98 og Sandra99 – sjansene resulterte dessverre ikke i utlikning. 1. omgang ble preget av mange tekniske feil og egentlig mye dårlig spill – men den hadde hele tiden nerve. 1-0 til Røa.

2.omgang.

Regnet fortsatte i 2. omgang, men kampen fikk en helt annen karakter. Bærum tok grep og var  det laget som ville mest i denne omgangen. Midtbanen og forsvaret begynte å vinne duellene, bevegelsene ble bedre og mer bestemte og presisjonen i pasningene forbedret seg. Og sjansene kom….Alex og Synne hadde hver sine store sjanser før det var gått 10 minutter. Den etterlengtede utlikningen kom i det 15. minuttet – kapteinen Sofia tok ansvar og scoret på et flott langskudd. Publikum sang «Nyd’li jobba, nyd’li jobba» og jentene fikk lettet sine skuldre og var klar for nye slag og nye mål.

Glade, slitne og våte J19 etter 4-1 over Røa

Glade, slitne og våte J19 etter 4-1 over Røa

Etter utlikningen gikk Bærum inn i en god periode med bra spill, gode sjanser og noen farlig cornere slått av en godt opplagt Tatiana. Men Røa var likevel farlig frempå og bare en kjemperedning fra keeper Vilde hindret Røa i å gå opp i ledelsen etter 24 minutter. Så etter 35 minutter løsnet det for Alex – et kjempeskudd fra 18 m gikk i mål etter godt og aggressivt spill av Bærum i forkant av skuddet.  Aggressiviteten var karakteristisk for Bærums-jentene i 2. omgang og grunnen til at BSK kunne gå av banen med 4-1 i målkontoen. Sandra99, som spilte en flott kamp på topp, satt inn 3-1 i det 40 m på retur etter et Tatiana frispark, og 4-1 kom i det 42. minutt etter en flott gjennombruddspasning fra forsvarsklippen Pia.

 Oppsummert.

Det ble aldri kjedelig på Røa Stadion – kampen hadde nerve helt til dommeren blåste av. Arbeidsseier er kanskje et riktig ord på kampen i går kveld – etter en 1. omgang hvor vi ble litt passive og puslete mot sterke Røa spillere, så fikk vi se en helt annen aggressivitet og pågangsmot i 2. omgang. Stor honnør til alle våre våte og slitne jenter – imponerende å se hvordan årgangene 96, 97, 98 og 99 smelter sammen og blir til et godt og hardtarbeidende J19 lag kyndig veiledet av Jawad og Abdir. Takk til publikum som møtte frem og støttet laget – uvurderlig, og gode representanter for klubben og laget vårt.

Bjørn M – 09.05.13