J17: Solid gruppespill…Clear skyes ahead!

J17 har gjort unna et gruppespill det lukter svidd av. Ikke bare fordi det har vært 30 +, men fordi spillerne leverer på de (en gang) grønne banene!

Første kamp var mot Alvdal. Bygda mest kjent for fantastiske Kjell Aukrust sitt univers. I dag brukte vi litt tid på å bryte ned «Flåklypafjellet» som Alvdal utgjorde, men ut i kampen så kom forskjellen mellom lagene frem og vi vinner uten å måtte skru på «El Tiempo Gigante». 9-1 når dommeren blåser av Vi spiller til tider nydelig fotball, men føler samtidig vi har ganske mye å gå på. Det er alltid litt spesielt med første kampen i en cup, så her er det bare å applaudere for jentenes gjennomføring.

Bærum J17- Alvdal J17 9-1

Bildet gir riktig bilde av kampforløpet

På dag to så ventet Ull/Kisa. En ikke helt ukjent klubb for oss, men kanskje mest kjent for allmuen med å være stedet nærmest flyplassen. I dag så «landet» vi kampen tidlig til tross for motbakke, motvind og sola i øynene i første omgang. 2-0 halvveis ble til 3-0 etter 2*30!

Bærum J17- Ull/Kisa J17 3-0

Cuptradisjon: Bytte av vimpler (merk ene dommeren som ser retning Gardemoen? )

På gruppespillets siste dag ventet derimot noe helt ukjent, i et land (om ikke galakse) langt, langt borte. Nemlig Selection elite fra Mexico. Dette er noe av sjarmen med Norway Cup. Lag fra land vi knapt vet navnet på landbruksministeren!

Dessuten var det en ren gruppefinale, der vinneren visstnok etter å ha snakka med være beste tallknusere, ville bli nr 1 i gruppa 😉

Innstillingen inn mot denne kampen var et fokus på at vi ikke måtte vinne på grunn av at det er fordeler med å bli nummer 1, men andre fordeler med å bli nummer 2.

Sett under ett så er vi desidert best i hele kampen, men med det utgangspunktet burde vi hatt mer ro i spillet vårt. Det ble litt for oppjaget hele tiden, men de gangene vi hadde roen og spilte skikkelig så åpnet vi opp Mexicanerne med den muren de la opp til innledningsvis. I de beste periodene er vi veldig gode og vi viser nivået vi har inne og utligningen deres var en litt vel gavmild forsvarsspiller som syntes synd på de som forærte dem 📷

Vi spiller veldig bra de første 10 minuttene i sterk motbakke (tenk Mørdarbacken i Falun) og styrer alt, mens de bare slår langt og lengre enn langt. Rapporter fra sidelinja vil ha det til at pulsen til trener så vidt taklet akkurat det!

Dessverre ble vi litt med på deres oppjagede spill og først når vi øker til 2-0 så finner vi spillet vårt tilbake. Det ender med:

Bærum J17- Selection Elite (MEX) 3-1

Vi jogger ut av gruppespillet med 3 av 3 seiere og fokus på A-sluttspill!

Gratulerer med gruppeseieren og A-sluttspill jenter. Nå begynner cupen for alvor og forberedelser, innsats, innstilling vil være veldig avgjørende for hvor langt vi når