J15 tok sølv i Sandar cup

Vi deltok med 15 lag i klassene fra 9 til 15 år for jenter og gutter i helgas Sandar cup. J15 var eneste av våre i A-finale i de klassene med sluttspill, og fikk sølv etter at Team Horten scoret finalens eneste mål i ekstraomgangen.

J15 spilte innledende gruppe lørdag med 2-0 over Storm fra Skien, 6-1 over Hadeland og 3-5 for Team Horten. Søndag var det dermed klart for A-sluttspill for våre jenter, hvor Trøgstad/Båstad/Mysen ble slått 3-0 i kvartfinalen og Kvernbitt 3-2 i semifinalen. Det ble altså nytt oppgjør mot Team Horten i finalen, hvor vestfoldingene stakk av med gullet. Vi gratulerer både gull- og sølvvinnerne med strålende innsats!

Her er Bjartes oppsummering av cupen:

«Nok en sommercup er over og vi klarte å bli sølvvinner i Sandar Cup A-sluttspill!! Slett ikke verst! Da vi meldte oss på Sandar Cup så var det uten spesielle forventninger sportslig, dette var J15 sin overnattingscup denne sesongen og det viktigste var å få en fin tur og god opplevelse for alle jentene. Men når vi måtte låne spillere og endte med å få med 5 jenter fra Dame/Jr-troppen, så tenkte vi jo at dette kunne bli ganske bra også sportslig. J15-laget vårt er et godt lag og spiller jevnt med de aller fleste, men når motstanden blir ekstra tøff så får vi ofte problemer det siste stykket inn mot motstanders mål. Med Victoria, Mali, Amalie, Andrine og Ingrid Aa så fikk vi hjelpen vi trengte for å bli gode også den siste tredelen av banen. Dette viser også målstatistikken fra cupen: vi scoret 17 mål, av disse laget Andrine 8, Amalie og Victoria 3 hver, mens Julie scoret 2 og Hedda ett.

Lørdagen gikk veldig bra lenge, med seier 2-0 og 6-1 i de første to kampene. Så møtte vi Team Horten og fikk testet oss for alvor. Siden dette var en sosial cup så holdt vi på regelen om at alle skulle spille minst en omgang og det ble til tider i tøffeste laget. Team Horten var et jevnt godt lag med en kjempegod spiller sentralt i banen og vi fikk kjørt oss ordentlig, spesielt i starten. Men vi klarte å justere oss litt etterhvert og kampen ble spennende og vi kjempet oss til et godkjent 3-5-tap. Det som ikke var så bra var at Rachel fikk et brudd i håndleddet ca 10 minutter inn i kampen og er nå ute i 3 uker med gips på armen.

Skade og sykdom skulle påvirke oss mer enn vi ønsket. I tillegg til Rachel, så var Argenita skadet nesten fra første spark (hun fikk spille bare noen få minutter) og Ingrid Aa syk lørdag, deretter ute med skade etter en kamp søndag. Så ble Mali syk søndag morgen og vi var uten henne i kvartfinalen. Likevel, vi kjempet oss gjennom kvartfinale (3-0) og semifinale (3-2) på imponerende vis og var klar for finale og revansj mot Team Horten.

Denne gangen var vi bedre forberedt og valgte å kjøre med toppet lag fra start. Det ble en spennende kamp, med sjanser til begge lag, selv om vi kanskje var litt heldig som unngikk baklengs i første omgang. Men Lisa var utmerket i mål og stoppet alt som kom innenfor stengene. I andre omgang stokket vi om litt på laget og valgte å spille litt mer kynisk. Med Amalie ned som midtstopper så klarte vi å unngå å gi Team Horten flere store sjanser, men Andrine ble også litt mer alene på topp. Likevel var det nære på at hun kjempet seg helt gjennom, men ballen spratt ikke helt vår veg. Rett før slutt så får Amalie en real smell og dermed mistet vi enda en midtstopper. Og når Team Horten fortsatte å pumpe ballen opp mot målet vårt så klarte de til slutt å kjempe inn det avgjørende målet.

Uansett, vi bør være strålende fornøyd med denne cupen, både sportslig og sosialt. Jeg håper og tror alle jentene hadde en super helg og at de kom glade og fornøyde, og ganske så utslitt, hjem i kveld…»