J15 kretsmestre med ett måls margin!

Abildsø-Bærum/Høvik 1-7 (1-3). Våre jenter slapp jubelen løs etter at vi vant ligaen på målstreken med kun ett eneste mål i bedre målforskjell enn Gui i J15 1. div, dermed er vi også kretsmestre J15-klassen!

Glade spillere, i drakter fra Bærum og Høvik, etter at det er klart at serien og KM er vunnet!

«En stor og god tropp på 35 spillere er årsaken til at vi tar hjem dette kretsmesterskapet», sier lagleder Unni Aagedal. «2. laget hadde en utrolig bra sesong, med 3. plass i J15 2. div, og veldig mange fra dette laget har også bidratt til at vi endte på topp i 1. div!»

Sølve Stang, J05s egen reporter, beskriver lørdagens kamp mot Abildsø slik: «Vi lå på 2. plass i serien, med lik poengsum som Gui, men med ett plussmål mindre. Vi måtte altså vinne med ett mål mer enn Gui, som møtte Holmen et par timer før oss. I det jentene hadde spilt 10 minutter og erfart at Abildsø slett ikke er et lag man kjører over, fikk vi resultatet fra kampen i Asker: Gui hadde vunnet 5-1. Vi måtte altså slå Oslo Øst-laget med minst 6 mål.

Håpløst! Det tenkte de mange supporterne som hadde tatt turen fra Bærum. Vi gikk riktig nok tidlig i ledelsen etter en elegant gjennomløping av lynraske Jenny. Hun fungerte som spiss i dag og tente håpet om at det kunne gå. Men håpet ble raskt slukket minuttet etterpå, da Abildsø fikk straffe og utlignet.

Jentene våre fortsatte ufortrødent. Det meste satt i dag, både spill og gedigne målsjanser, men ballen ville ikke inn i målet. Var dette de brente sjansers kamp for oss? En av de mange. Abildsø-jentene kjempet med alt de hadde av lange baller og fysisk styrke, og det var ikke så rent lite, men spillemessig var vi noen hakk bedre.

Men så, etter 31 minutter tente Maria en gnist av nytt håp da hun fikk oss opp i ledelsen igjen. Da Silia økte ledelsen tre minutter senere, begynte vi på sidelinjen å kikke nervøst på hverandre.. Kunne det gå likevel?? Fire mål til nå..

2. omgang fortsatte med enormt sjansesløseri fra vår side. Mille, Silia, Jenny og flere andre opplevde at stenger, keeper og hva det måtte være sto i veien. Håpet svant, men så… så fikk Mille endelig hull på byllen. Få minutter seinere lå ballen igjen i nettet bak Abildsø-keeperen. Hun måtte gi tapt for Heddas velplasserte skudd!

Da begynte nervene på tribunen å vibrere som filolinstrenger og hjertene hamret så det hørtes på andre siden av Østensjøvannet, for da øynet vi et reelt håp. Den fjerne drømmen var plutselig kommet mye nærmere. Bare to mål igjen. Det var 20 minutter igjen av kampen, og det tar ikke mange sekundene å skåre et mål. 2 minutter senere viste Jenny de raske Abildsø-forsvarerne at de slett ikke er raske nok. Hun brukte dem som rundingsbøyer.

Så var det kun ett mål i manko før vi kunne kalle oss seriemestre. Sju minutter senere var det nytt Jenny-show. Forsvarere og keeper trodde de hadde full kontroll på et tilbakespill, men den gang ei. Som fra intet var Jenny der, snappet ballen og banket den i nettet. 1-7. Vi var i mål. Nå gjaldt det bare å unngå baklengs.

Visst var det ekstremt nervepirrende de siste 10 minuttene for oss på sidelinjen, men jentene holdt hodet kaldt og hadde full kontroll. Jeg vil tro at Abildsø var skuffet over tapet, men på langt nær så skuffet som Gui. Etter sin kamp i Asker hadde de kastet seg i biler og sust til Østkanten for å juble over seriemesterskapet som de trodde var i boks. De brøt sikkert ikke fartsgrensen på vei hjem. Det er deilig å være seriemestre, det gjør enormt godt for motivasjon, glød og vilje til å fortsette. GRATULERER 05-jenter fra Høvik og Bærum!!!!!»

Vi slutter oss til gratulantenes rekker og må si oss imponert over hva J15 har fått til i år i sitt samarbeidsprosjekt mellom Bærum SK og Høvik IF. Samarbeidet fortsetter på J17 i 2021, det er bare å glede seg allerede!