J13 til OBOS-cupfinalen!

Nordstrand-Bærum 0-6 (0-1). Etterhvert var det ingen tvil om at vi skulle vinne semifinalen og ta oss til OBOS-finalen i Valhall fredag 2. november. Våre uoffisielle Norgesmestere kjemper dermed også om Oslomesterskapet.

Thomas oppsummerer:

«Når det er mørkt allerede ved avreise, ja da er det høst… Vel, jeg må si at stemningen i garderoben i dag før kamp var vanvittig. Jeg vet ikke om det var spenning, konsentrasjon eller nervøsitet, men det var stille og rolig. Det virket som om fokuset var på de neste to timene, og det var enkelt å gå gjennom planen for kampen. Vi måtte bare omsette dette fokuset ute på banen.

Oppvarmingen er så som så, og det tar litt tid før vi varmer opp med den kvaliteten som trengs. Når kampen endelig kommer igang ser vi med en gang at det er relativt stor forskjell på lagene. Vi er bedre i alle ledd, men sliter litt fordi vi bruker for få touch. Vi får ikke kontrollert ballen så ofte som vi ideelt sett skulle gjort. De gangene vi gjør det derimot synes jeg vi skaper noe omtrent hver gang. Vi styrer kampen relativt kontrollert, men de har en farlig spiss som hele tiden setter forsvaret vårt på prøve. De situasjonene takler vi godt hele kampen gjennom, bare så det er sagt.

Forsvaret vårt kan andre ting enn å stoppe motstanderens angrep. Både Marie, Ingeborg og Hedda Louise som spiller på backene får ballen gang på gang fra Victoria bakfra. Noen ganger klarer vi å spille oss fri, andre ganger klarer vi ikke det, men vi fortsetter å prøve. Guro i midtforsvaret forsøker stadig oftere å brette spillet ut på sidene. Noen ganger velger imidlertid Victoria å spille langt bakfra, og kvaliteten på utspillene blir bedre for hver kamp som går. I går noterte hun seg til og med for en målgivende pasning når hun banker en femmeter høyt opp i banen. Karoline plukker ballen ned, vender på den berømte femøringen, legger ballen til rette, og skyter et herlig langskudd via stolpen og inn bak en sjanseløs keeper. 1-0 etter cirka 15 minutter(?). Uansett var det meget fortjent, basert på både spill og sjanser.

Sentralt på midten i førsteomgang styrte Selma og Marthe spillet. Pasninger gikk både fremover i banen og bakover i banen, og i mine øyne er begge deler like viktig hva gjelder å skape/utnytte rom. Og når vi snakker om rom. Ava fikk prøve seg i mellomrommet i førsteomgang med relativt god suksess. Hun får god tid med ballen, og får strødd baller gjennom til Karoline og ut på kant til Mille, som også utnytter rommene de skaper på en god måte. Mille kjører karusell med backen deres gang på gang og sender inn giftige innlegg foran mål, uheldigvis for oss er vi noen millisekunder for sent ute ved disse anledningene i førsteomgang. Foruten scoringen til Karoline handler omgangen i stor grad om å bevege seg vekk fra fysisk tøffe forsvarsspillere. Det var lettere sagt enn gjort, men det er målene som teller, og vi som kan være mest fornøyd inn mot pause.

Det som derimot var litt urovekkende var at vi slapp oss litt ned de siste 10 minuttene av omgangen. Det gjorde at Nordstrand fikk spilt ball mer enn tidligere i omgangen, uten at de skapte noe særlig (les over angående forsvarsspill).

I pausen forteller jeg rett og slett at det ikke er noen tvil om hvilket lag som er det beste utpå banen, men at vi må være forsiktige med å slippe oss ned på innsats. I tillegg gjorde vi et par posisjonelle endringer som må kunne sies å være relativt vellykkede. Mer om det senere.

Andreomgangen starter litt småstresset, motstanderen fortsetter å gå knallhardt inn i duellene, samt benytte seg av enkelte elementer som irriterer våre spillere litt. Vi må fortsette å ha fokus på oss selv, og hvordan vi kan unngå dette, nemlig å spille ballen rundt dem med gode bevegelser. Det klarer vi ikke før det smeller nede i vårt høyre hjørne. En, i mine øyne stygg og unødvendig dytt i ryggen (som vi har sett tidligere i sesongen, f.eks. mot L/S) gjør at Ingeborg må ut av banen, og vi løfter det fysiske nivået vårt opp på der vi må være for å kunne kontrollere kampen i større grad. Vi begynner å vinne dueller igjen, og har fokus på å spille fotball. Det skal vise seg at det lønner seg når det er en ball på banen. Helena og Ava spiller nå inne sentralt, mens Maria har tatt plass på topp for å kjempe på flere baller med litt duellstyrke.

Vi blir gradvis bedre til å få ballen på bakken, og med litt mer ro begynner vi å skape sjanser. Og vi er effektive i en periode! Veldig effektive. Jeg lurer på om 2-0 kommer etter en pasning fra Marie gjennom til Mille på venstresiden. Hun løper fra forsvaret, og kommer ned til dødlinjen, inne foran mål finnes både Maria og Karoline, og det er Karoline som får æren av å tappe inn 2-0 fra kort hold. Et nydelig angrep med herlig tempo! Og nå begynner det å gå unna. Få minutter senere står det 3-0, og denne gang er det Mille som gjør det selv. Fra skrå vinkel på venstresiden banker hun ballen i tverrligger og inn med venstrefoten. Under minuttet(?) etterpå ligger det enda en ball i nettet. Mille forsøker å legge inn igjen, men det blir blokkert. Det er flere spillere som er i gode avslutningsposisjoner, men Mille tar saken i egne hender og setter ballen inn med høyrefot, 4-0.

Det som er interessant når målene begynner å komme, er også at vi får en helt annen ro i spillet, og det viser seg når vi angriper på høyresiden, og presenterer gårsdagens fineste angrep. Selma og Ava kombinerer sentralt før Ava stikker i bakrom, Selma serverer gjennombruddspasningen på sølvfat, og Ava tar en bit av kaken før hun sender fatet (ballen) videre til Maria inne foran mål. To touch og inn i nærmeste gjør at Maria avslutter dagens fineste angrep med en fin avslutning og sørger for 5-0. Maria fikk også æren av å fastsette sluttresultatet til et klassisk tennisresultat, 6-🥚. Det kommer etter at hun mottar ballen på høyrekanten, løper fra forsvaret. Alene med keeper (sammen med Karoline) velger hun å gå for avslutning. Da må man score, og det gjør hun når ballen triller langs gresset i lengste hjørne.

De siste 10-12 minuttene blir en ren formalitet. Det som til pause så ut som skulle bli en tett og jevn kamp punkterte vi med en fantastisk 15-minuttersperiode i andreomgang hvor vi er ordentlig gode med ballen, og da er det morsomt å se på. Fullt fortjent seier, og vi er klare for OBOS cupfinale fredag 02.11. Hold av datoen.»

Vi gratulerer våre jenter med nok en finale i år. Finalemotstander blir enten Heming eller Skeid.