J13: Dobbel triumf i Vinterligaen

Finaler A-sluttspill: Frisk/Asker-Bærum Sort 3-4 (3-2); Bærum Gul-Kolbotn 4-1 (2-1). Vi stilte med to jevne lag i årets Vinterliga, og etter 5 kamper på hvert lag står de igjen som vinnere av hvert sitt A-sluttspill. Imponerende, inspirerende og veldig gøy!

Glade jenter på begge lag etter finalen mellom Bærum Gul og Kolbotn mandag kveld

Her er hovedtrener Thomas Jacobsens oppsummering av kampene:

Søn 11.3.18, Risenga kunstgress: Frisk/Asker-Bærum 3-4 (3-2)

«I snøvær som bare ble tettere utover kampen var det klart for finale mellom Frisk Asker og Bærum Sort på Risenga. Vi starter kampen på verst tenkelige måte, men vi må innrømme at det var veldig fortjent også. Oppvarmingen vår bar preg av lite fokus på kampen, og da blir vi hardt straffet når vi møter et lag som er klare fra start. Det er noe vi må begynne å ta litt mer på alvor, for det er ikke gunstig å starte kampen med 0-1.

Det gjør uansett at vi er nødt til å være best i den neste fasen av kampen. Vi løfter oss, og spiller bedre fra kampens 2. minutt til det 15. minutt, og i løpet av den perioden utligner vi også til 1-1 etter en nydelig pasning fra Ava til Karoline som alene med keeper setter ballen kontrollert i mål. Under minuttet senere scorer Frisk Asker igjen, noe som gjør at vi må jage scoring enda en gang. Jeg synes vi kjemper bra i vanskelige spilleforhold. Det er likt for begge lag, men når det blir så glatt som det var i dag, handler det litt om tilfeldigheter også. Karoline utligner igjen på et frispark som sitter tett opptil krysset. Det skal også nevnes at mellom 2-1-scoringen og utligningen vår, hadde Frisk Asker noen enorme muligheter, men Guro sto fantastisk i mål i førsteomgang og holdt oss inne i kampen.

Rett før pause scoret Frisk Asker igjen etter en corner. Kanskje var det akkurat det vi trengte for å skjerpe oss nok før andreomgang. I pausen snakker vi om at vi skal gjøre ting mye enklere, og spille ballen ut på sidene for å unngå farlige situasjoner inne i midten foran mål. Samtidig skulle vi flytte laget høyere opp, og angripe med flere spillere. Vi skulle også jobbe med å slå pasningene i forkant av hverandre. Rett og slett tilpasse oss været.

3-3 kommer etter et nydelig veggspill mellom Ava og Karoline, hvor Karoline ender opp alene .med keeper igjen. Et strålende eksempel på bevegelse uten ball og pasninger på få touch. Da blir det vanskelig for forsvaret til Frisk Asker å henge med. Den avgjørende 4-3-scoringen kommer av at vi vinner ballen sentralt i banen, og spiller ballen ut på kant til Mari. Hun drar seg forbi et par spillere på siden og trer gjennom Karoline som scorer sitt og lagets fjerde. Med over 20 minutter igjen å spille stilte det nye krav til oss. For første gang i kampen var vi foran. Da var det fantastisk å se innsatsviljen fra alle jentene. Vi får flere muligheter enn Frisk Asker til å avgjøre kampen, men klarer ikke sette noen av dem.

I mål var Guro fantastisk i førsteomgang, mens Marie vikarierte fordi ingen andre ville i andreomgang. Hun hadde heldigvis mindre å gjøre. Forsvaret i dagens kamp bestod av Mille A, Ulla, Hedda Louise og Alexandra. Etter en brukbar førsteomgang er de bunnsolide i duellspillet i andreomgang, samtidig som de er flinke til å finne Bærumsspillere i oppspillsfasen.

På midtbanen spilte Mari, Anita, Ava, Maria og Mariola. Som forsvaret var de vesentlig bedre i andreomgang, særlig med tanke på å ha ro med ballen, og tørre å dra av spillere. Også ekstremt viktig at de turte å flytte seg høyere opp i banen når vi jaktet scoringer, og like viktig at de hjalp forsvaret mot slutten av kampen når vi trengte å forsvare oss.
På topp spilte Karoline som beveget seg bra hele kampen gjennom på tross av at hun hadde spilt kretskamp tidligere på dagen, og gjorde ofte gode bevegelser i bakrom, i tillegg til å score 4 mål.

Deilig med årets første pokal i en kamp som kunne gått begge veier. Det er kanskje ikke helt tilfeldig at vi igjen vinner en jevn kamp..?»

Man 12.3.18, Sandvika Stadion: Bærum Gul-Kolbotn 4-1 (2-1)

«I nydelige spilleforhold med flomlys, én plussgrad og en strøken bane var det duket for en spennende finale mellom gjestene, Kolbotn, og Bærum Gul.

Før kampen fortalte jeg litt om viktigheten av de første 10 minuttene av en kamp, og at dette er noe jeg nevnte før hver eneste kamp for 03-jentene i fjor. Ved å være best de første 10 minuttene satte man standarden for resten av kampen, og jeg merket i garderoben at jentene var giret på å vise seg frem fra sin beste side. Jeg fortalte også om gårsdagens kamp, der Sort havnet under etter 15 sekunder, og at det er tungt å starte kampen ett mål bak. På bakgrunn av dette skulle vi ha en god oppvarming, og være fokusert på å gjøre det bra i starten av kampen. Vise hvem sin hjemmebane det var!

Og jammen meg tok det ikke lang tid før ballen lå i et nett. Og denne gangen lå den i riktig nett. Vi gikk rett i strupen på Kolbotn-spillerne, og vant ballen få sekunder etter avspark. Marie banket inn 1-0 og ga oss en drømmestart på kampen etter 17 sekunder! Men vi var enda ikke spilt 5 minutter når den andre ballen hadde funnet veien til nettet. Etter et nydelig gjennomspill fra Selma, og Mille løp fra forsvaret til Kolbotn, var hun plutselig alene med keeper. Hun gjorde ingen feil, og vi ledet 2-0. Men det var enda 65 minutter igjen av kampen. Mye jobb gjenstod fortsatt.

Etter 2-0-scoringen faller vi litt dypt tilbake i banen, og lar Kolbotn føre kampen litt mer enn hva jeg hadde håpet. Vi sliter med å flytte ut laget når vi har muligheten, noe som gir Kolbotn muligheten til å angripe gang på gang. Vi forsvarer oss ganske bra, og lar ikke Kolbotn komme til de største mulighetene i første halvdel av førsteomgang, og det som kom, hadde Victoria, som forøvrig stod en vanvittig bra kamp i mål, god kontroll på. En scoring fikk likevel Kolbotn, etter et fint angrep på høyresiden deres. Et innlegg på bakre stolpe hvor motsatt kant hadde kommet inn, og kunne bare bredside ballen i mål. Sånne mål er vanskelig å forsvare seg mot.

Kolbotn fortsatte å presse oss frem mot pause, og vi la om til 4 bak, istedenfor 3, som vi normalt bruker. Det gjorde at vi hadde bedre kontroll, men det gjorde også at vi slet med å skape egne sjanser. Vi holdt ut til pause, og den pausen ble viktig for oss. I pausen snakket vi om å starte andreomgang akkurat på den måten vi startet første, men at vi skulle holde ut lenger. Vi ledet tross alt 2-1, det viktigste for oss var ikke å score flere mål, men å forsvare oss godt. Vi regnet likevel med at vi kom til å måtte score minst et mål til, basert på antallet sjanser Kolbotn skapte.

Andreomgangen består stort sett av heroisk forsvarsspill, og det gjelder ikke bare forsvaret, men det er også midtbanen som jobber iherdig og gjør jobben for forsvarsspillerne enklere. I tillegg hadde vi en levende vegg i mål i dag. En viktig ting som skille andreomgangen fra førsteomgangen er at vi er mye bedre til å flytte laget etter når vi eller Kolbotn spiller ballen nærmere Kolbotns mål, hvilket betyr at vi får forsvart oss høyere i banen, og dermed også får bedre muligheter til å angripe oftere enn i førsteomgang.

Mot slutten av kampen kontrer Mille inn 3-1 scoringen, og hamrer ballen inn i høyre hjørne. Minuttet senere får hun servert ballen av keeperen til Kolbotn, drar seg forbi en forsvarer, og setter ballen inn i samme hjørne. Da var det 2 minutter igjen, og kampen var i praksis avgjort, men jeg blir VELDIG glad når jeg ser hvor hardt jentene jobber selv etter 4-1-scoringen. Kampen er ikke over, før den er over, og det viser jentene ved å gi alt i hver eneste duell, og det er til slutt derfor vi vinner denne kampen. Fordi vi forsvarer oss som et lag, spiller en solid andreomgang og spiller for hverandre.

For å starte forfra i dag. Mille jobber på alt på topp, og legger grunnlaget for et godt lagarbeid, samtidig som hun scorer tre mål. Wilma, Julie, Helena, Selma, Andrea og Zoe jobber knallhardt på midten i 2×35 minutter, samtidig er de gode nok til å finne roen og en medspiller i kritiske situasjoner, som er helt avgjørende for å kunne skape noe eget.

Giang, Anette, Ellen, Marie og Kristine spiller smart gjennom hele kampen. De er tøffe i duellspillet, og forsøker å spille seg ut av forsvar selv om Kolbotn presser høyt. Tidvis lykkes vi også med det, men det er den defensive jobben som er den viktigste i dag. Bakerst står, som nevnt tidligere, Victoria helt fantastisk i mål, og hadde noen ekstremt viktige redninger. Det var veldig gøy å se!»

Vi gratulerer våre glade og gode jenter, resultatene fra Vinterligaen finner du her!