J05 tar sommerferie etter publikumsfrieri

Bærum-Ready 3-0 (1-0): Våre jenter leverte meget godt spill i siste seriekamp i J14 9er i vårsesongen, og dermed ble «publikumskampen» en suksess både for spillere og supportere.

Vi lar Thomas ta oss igjennom begivenhetene:

«Overskyet vær og litt vind ønsket oss velkommen på Kadettangen i kveld. Siden dette var siste hjemmekamp før sommerferien ønsket vi å gjøre det til en publikumsfest. Diverse andre arrangementer samtidig gjorde at det kanskje ikke dukket opp så mange, som hvis temperaturen hadde vært som i forrige uke, og VM var ferdigspilt. Men i likhet med mange av kampene tidligere i år fikk publikum servert god fotball, mange sjanser og scoringer. Det var likevel en fin ramme rundt kampen. Flere tilskuere enn normalt, og også mer liv og røre på tribunen. I tillegg ropte speakeren opp alle jentenes navn, og gjorde at hvert fall ikke jeg savnet en gørrkjedelig England-kamp på TVen.

I garderoben før kamp er stemningen konsentrert. Det er ikke noe hokus pokus vi snakker om i dag heller, men vi er takknemlige for at vi får spille på stor bane, for da er vi bedre, vi får utnyttet plassen bedre.

Starten av kampen er jevn. Vi står ganske høyt med laget og får et par halvsjanser tidlig. Ready skaper ikke de aller største sjansene, men får etterhvert etablert et lite trykk på oss med flere cornere på rad, som vi klarer å rydde greit bort. Førsteomgangen er preget av to lag som er relativt jevne. Spillet bølger frem og tilbake. Nærmest er Maria som kommer alene med keeper etter ca halvspilt omgang. Vi så på oppvarmingen at keeperen likte å slenge seg lavt, og at det lønte seg å avslutte høyt i målet. Avslutningene våre var stort sett lave, og der var keeperen god. Etterhvert i omgangen får vi løftet spillet vårt gradvis. Vi er flinke til å brette spillet ut mot kantene, og forsvaret er gode på å bryte foran. Bak dem er Victoria veldig offensiv og har kontroll på det meste som kommer i bakrom fra Ready.

Vi går til pause med 1-0, og det kommer etter en fin scoring. Kristine vinner først to dueller nede på høyrebacken, deretter spiller hun til Marthe som på et touch finner Wilma på høyre. Hun bruker to touch og finner Karoline sentralt i banen 20 meter fra mål. Hun bruker også to touch og banker ballen rett under tverrliggeren. Resultatet holder seg som nevnt til pause.

I pausen snakker vi om den positive tendensen vi har vist i omgangen, og at vi må forsøke å dra dette med oss inn i den andre. I tillegg måtte jeg bare berømme scoringen, og si at det var en fantastisk lagprestasjon med mange fine prestasjoner. Totalt sett så det veldig enkelt ut, og så enkelt kan det være når vi får alt til å stemme.

Andreomgangen starter vi godt. Vi har svak motvind i andreomgang, noe som passer oss godt i dagens kamp. Ballen rullet litt fra oss i den første omgangen, mens i den andre kunne vi slå like harde pasninger og beholde ballen. Det førte til at vi gradvis tar over spillet mer og mer. Det er et par ting som imponerer meg veldig i andreomgang. 1) Det er måten vi forsvarer oss på, ved at vi omtrent ikke slipper noe igjennom og er gode med ballen. 2) Vi skaper trekanter, og spiller ballen på få touch høyt i banen, som gjør at vi opprettholder trykket. 3) Kommunikasjonen, særlig fra Victoria er bra, som gjør at en trygghet sprer seg i forsvaret. 4) Vi er ivrige på å bryte gjennom, enten det er med eller uten ball.

Mens punkt 1,2 og 3 er gjennomgående i 95% av andreomgang, ser vi resultatet av punkt 4 ved to anledninger hvor det fører til scoring. 2-0 kommer etter en ballvinning sentralt i banen. Karoline starter inn bak forsvaret, og Ava stikker ballen gjennom. Keeper kommer ut, men Karoline er først på ballen, kjører en såledragning og triller ballen i det åpne målet. Nok en gang, ser det enklere ut enn det er. Dette er jo en ting vi prøver på gjennom hele kampen, å stikke gjennom til spillere på vei inn bak. Ved enkelte anledninger skaper vi sjanser, ved andre mister vi ballen, og blir kontret på. Den andre situasjonen hvor gjennombrudd gir tellende resultat er når Ava selv velger å ta med seg ballen inn i en ledig luke. Hun blir imidlertid kontant stoppet på 11 meter. Kanskje kunne det blitt blåst frispark, men det ville ikke Marthe ha noe av, hun snappet ballen, og plasserte ballen nede i venstre hjørne.

Derfra og inn er det mye kriging på midten, og lite finspill, men det er ingenting å si på at vi vant kampen 3-0. Det kunne vært mer, men det kunne ikke vært mindre. Vi hadde god kontroll bakover på banen.

Til slutt må vi takke alle som møtte opp. Det var definitivt mer liv på tribunen enn hva det har vært tidligere. Det gir litt ekstra spenning i kampen. Det var stas med trampeklapp etter kamp, og speaker før kamp. Til en annen gang håper vi på enda flere på tribunen, men til å være første gang, må vi sies å være fornøyd. Snart må flere få øynene opp for disse superjentene!»