J05 og Thomas er en god match!

Vi er meget tilfredse med at hovedtrener Thomas Jacobsen følger med J05 videre inn i 2019-sesongen. Etter at 2018 ga masse fine opplevelse, god sportslig fremgang og noen resultatmessige oppturer er det med forventning at spillere og stab forbereder seg til nye tak.

– Jeg visste at jeg tok over et lag med stort potensiale da jeg startet i november i fjor, men den entusiasmen jentene viste gjennom vinteren i fjor, og så mye vi klarte å utvikle oss spillemessig fra mars-november i år var over min forventning, oppsummerer Thomas. – Grunnen til at vi lyktes så godt i år er satt sammen av flere faktorer:

1) Jentene er utrolig nysgjerrige, lærevillige og ivrige. 2) Vi klarte å bevare gleden ved å spille fotball, fordi vi ønsket å utvikle oss på hver eneste trening. 3) Vi hadde gjennom hele sesongen godt humør i gruppen, uavhengig av resultat (selv om det hjalp at vi ofte gjorde det godt resultatmessig). 4) Vi jobbet hele sesongen med å ha fokus på prestasjon fremfor resultat, og at resultatet kom som en konsekvens av prestasjon.

– Fokus neste sesong kommer fortsatt til å være å utvikle oss videre, bli enda mer komfortable i pasningsspillet, samt bli gode 1 mot 1 over hele banen, både offensivt og defensivt, fortsetter han. – Ideelt sett skal vi være så trygge på oss selv at vi aldri trenger å sparke ballen vekk, men alltid se etter gode løsninger. Vi skal spille fotball, ikke sparke den; da må vi bevege oss masse uten ball, og fortsette å jobbe med de samme tingene vi har jobbet med i ett år.

Foran 2019-sesongen har J05 fått inn flere nye spillere, både fra Haslum og Nesøya, og teller nå ca 30 spillere. Dermed er det grunnlag for å stille to lag i serien og bli med på Adidas cup, OBOS cup, Dana cup osv. Vi har også med to lag i Vinterligaen og det blir meget nyttige kamper gjennom vinteren ved overgangen til 11er-fotball.

I disse dager spiller et J04/J05-lag fra oss kvalik til J15 regional serie, men det har vist seg å være et litt for stort steg å ta for dette unge laget. Spillemessig har de hengt bra med på notene, dog uten å ha lykkes i å omsette spill til sjanser og sjanser til mål. Her ligger det masse læring og det forstår spillerne, så da er det bare å være tålmodige og komme sterkere tilbake ved neste anledning.

Vi ønsker J05, Thomas, staben og supporterne lykke til med vinterens sesongforberedelser. 🙂