– Ikke pinlig, men voksent

IMG_2752A-lagstrener Morten Tandberg reagerer på lokalavisens omtale av spillernes twittermeldinger etter gårsdagens tap.

Onsdag tapte Bærum 1-2 for Follo i cupens 2. runde etter ekstraomganger, en kamp der Bærum-spillerne følte de ble snytt for to straffer da de ledet 1-0 og avansement.

Etter kampen skrev Amahl Pellegrino og Christian Bjerke svært lite gjennomtenkte twittermeldinger, som refset dommeren og publikum.

Budstikka.no har skrevet om det under tittelen «Bærum-spillere amok på Twitter etter cup-exit», og redaktør i Budstikka.no, Dag Otter Johansen, har skrevet kommentar om det. Morten Tandberg uttalte i Budstikkas nyhetsartikkel at twittermeldingene  «kan legges på kontoen for frustrasjon og at de er skuffet og lei seg for at de ikke gikk videre i cupen».

I kommentaren skriver Dag Otter Johansen at Tandbergs uttaleleser er «pinlige» og  «ved å bagatellisere dette forsvarer han indirekte twitringen, og slikt lederskap rammer kun Bærum Sportsklubbs omdømme».

Tandberg svarer slik:

– Uansett så jeg vil jeg ikke  gå ut i Budstikka  med våre interne avgjørelser, det har de ikke noe med, sier Tandberg.

– Interne ting tar vi internt. Om Budstikka-redaktøren ønsker en klubb som tar reprimander offentlig, trenger de ikke kontakte oss, for vi gjør det ikke sånn.

– Det er ikke en pinling måte gjøre det på, men en voksen måte å gjøre det på.

Tandberg vil legge til at Budstikka både skriver nyhetsartikkel og kommentar fra redaktøren etter tweets som er lagt i affekt etter et ekstremt skuffende resultat, at de heller gjør det enn å skrive om klubbens spillere når de blir tatt ut på aldersbeste landslag.

– Det synes jeg er betenkig, for det er nemlig sånn at vi satser på toppfotball med egenutviklede og unge spillere, og det skriver de lite om.  Men når disse spillerne gjør dumme  uttalelser, så er det vegg-til-vegg-dekning i nettavisen deres.

– Dessuten, jeg så at Budstikka hadde ringt da jeg sto på treningsfeltet omringet av 25 ungdommer, og jeg ringte opp.  Da leste Budstikka opp noen tweets, og mens jeg måtte sette i gang treningsøvelsene, svarte jeg at det der er skrevet i frustrasjon – at de ut fra det kan trekke det dit at Bærum Sportsklubb gir f…  i god oppførsel, er  overdrevet og slett  journalistikk, sier han.