Herrer B: Ungdommelig iver måtte gi tapt mot rutine!

Bærum B- Oslojuvelene 1-4 (1-1)

«Det er ikke gull alt som glitrer» ble jeg fortalt som ung pode når jeg ville ha noe bling fra det omreisende tivoli som besøkte min hjembygd Elverum. Den beskjeden fra mor og far vil jeg gjerne gjenfortelle til alle som ikke så kampen i dag. For om man leser resultatet så virker det som vi var bokstavelig talt ett nummer eller to for små. Ok, vi var det, men hvorfor er viktig å få frem.

Dette var kampen mellom to lag, der ett av de var lag med snittalder mellom konfirmasjon og oppkjøring til førerkort, mot en motstander der de i snitt har Volvo stasjonsvogn, huslån og to barn+ bikkja i bakken .

Så slå deg ned, sett på litt Prøysen og les, for:

  • Vi skal alle få en dag i mårra, som rein og ubrukt står. Med blanke Ipad-skjermer og nye oppdateringer tæl!
Jeg har ikke så bra mobilkamera- guilty as charged! Men de to pikslene man ser fra bildet viser oss med offensivt press!

De unge får muligheten- og de viser seg frem!

Spesielt moro når 15 år gamle Mathias Ø får sin seniordebut! Det varmer faktisk mer enn de gode vaflene fra kiosken. Klubbutvikling, og ha i mente at vi generelt bruker 4 div som en arena for de mange spennende juniorspillere fra G18 og G19 + ispedd to stk klyper med A-spillere som trenger kamptrening inn mot neste PostNord-kamp.

Så fullt av ungdommelig pågangsmot gikk vi til verks og tok kontroll på kampen tidlig. For å si det på en annen måte: vi var Liverpool, mens bortelaget fremsto som…united med særdeles liten u?

Så vi tar tidlig ledelsen når Ludvik H legger en kremassist til like unge Lukas F Ø som setter inn 1-0 etter 3 minutter. Guttene som knapt er konfirmerte, men her går alt etter planen og vi fikk tidig uttelling. Nå håper vi på like stor fest på banen som for tivoliet rett bak skal stå for nærmere helgen.

Spillet utover omgangen gir grunn til økt optimisme. Vi er som nordstatene etter slaget i Vicksburg for 159 år siden. Nå er gjestene fra Oslo presset over sin egen elv, slik sørstatene ble presset over Mississippi-elva i nevnte borgerkrig. Dog så tar «Nord vs. Sør»-metaforen slutt her, for vi utnyttet ikke overtaket vårt godt nok til å gjenskape vår eget Gettysburg.

For i det 37 minutt så får Oslojuvelene «elfmeter» og den settes i mål. Så på tavla står det 1-1, mens i spill, ballinnehav og sjanser så er vi i føringen.

1-1 står seg til pause, det kjennes like surt som nordavinden som nå blåser innover fra alle kanter.

Vi bommer på alt, mens Oslojuvelene omsetter som De Beers

For de som ikke har sett «Blood Diamond» så er De Beers verdens største diamantselskap og omsetter i blod, penger og alt i mellom. Slik skulle det vise seg at 2.omgang forløp.

Starten er like oppløftende som meningsmålingene er for Macron om dagen. Det tyder på en komfortabel ledelse. Ikke så stor som man skulle ønske, men nok til at man tross gjør det viktigste: være seg å bli gjenvalgt for fem år, eller få med seg 3 poeng herfra.

Sjanse på sjanse skapes, men brennes med samme hyppighet som stavkjerker rundt om i landet på 90-tallet. Så da skjer det som klisjeen tilsier skal skje….bortelaget skårer. På en corner som triller forbi alle og havner i mål på bakerste stolpe. Ai ai ai…fra tribunen trøster vi oss med all verdens statistikker og sannsynlighet. For dette kan da ikke gå så gæli?

Så flytter vi frem laget i det som blir et jag etter utligningen. Da viser bortelagets fremste juvel på midten seg med stor krafft (Karl Felix Bendiksen Krafft – Profil – Norges Fotballforbund

1-3 er et faktum, uavhengig av hva vi mener er rettferdig eller ei. Vi kan klage, syte og mene mye, men det hjelper pent lite. Det er tross alt igjen ca 20 minutter. Dog har vi på tribunen nå gått bort fra sannsynlighet og statistikk. Fokuset vendes i retning overtro og nordnorsk ganding!

Straffen ble reddet

Vi fortsetter å brenne mer pulver enn gutta i Exit, og på tampen har vi det som all verdens unitedfans må føle livet er om dagen. Kjipt.

Gjestene glimtrer til med kampens siste skåring på overtid. Nå har vi mer bakrom enn det er ørken i Namibia. Helt naturlig, for vi jager offensivt. Men som en konsekvens av det så kommer 1-4.

Så skal jeg nå ikke trekke inn Kant her – til dels fordi jeg aldri forsto meg helt på Immanuel og hans tankegods, dels fordi klokka er 0205 og det er tid for siste nytt om kommende primærvalg i Pennsylvania.

Oslojuvelene brukte sin erfaring- i snitt var de nok 10 år eldre. Eller som det heter på Elverum— «pappa?»

Summa Summarum

Vi starter kampen klart best og skårer nesten umiddelbart. Slik fortsetter 1.omgang og det er som å høre på fiolinene i Vivaldis «vår». Hurtig samspill i ren og skjær harmoni. Fra å le over de 2-3 første bommertene, så vender det seg til mistro og så sorg. For 1-1 kommer på tampen av 1.omgang.

De siste 45 minuttene starter i grunn som tilsvarende innledning av de foregående. Sånn ca halvveis får vi årets første blåveis når Oslojuvelene skårer på en corner. Så presser vi litt på, men gradvis mister vi piffen. Når 1-3 kommer så står vi slik russen vil gjøre om 1 måned:

  • Blakke, kalde og med alskens anger på noe som virket bra, men endte med sjukdom, dårlig helse og gjeld fra forbrukslån.

Dog er jeg trygge på at vi skal slå tilbake når vi skal opp til en ny test mot Gamle Oslo som er neste kamp 26.april kl 2015