Herrer A: Zzzamme mønster som i tidligere kamper

Førde SK – Bærum SK 1-1 (0-1)

Mange kamper kalles for viktige, denne (og neste mot Fløya) er ordbokdefinisjon av 6-poengskamper. Med det i bakhodet la oss fortelle om selve kampen.

Man ser tegn tidlig

For også Florø starter best. Det er ikke all verdens av overtak de har, men nok til at sjansene tilhører hjemmelaget. Heldigvis blir vi ikke så strengt straffet som når vi har møtt bedre lag enn sisteplasserte Florø. Så etter noen sjanser innledningsvis, så kjemper vi oss inn i kampen.

Merk nå en trend fra de X siste kamper om det første kvarteret eller der omkring. Vi har noen skuddforsøk, men de blir enten «tatt av vinden» eller så er det lite krutt i støvlene.

Florø derimot er nærmest på dødballer. Noe vi gir de vel mye av, men som vi ikke blir straffet for. På hodet er Slemdal og Zalo trygge, men tidvis havner ballen som moden saftbær fra Sogn nede i vår 5-meter. Heldigvis så blir den dunket unna.

De siste minuttene av 1.omgang er dramatiske. Først kommer hjemmelagets spiss alene med Midtgarden, men vår keeper er også vår helt. Sammenligningen med hockey-keeper Hasek fra forrige referat står seg også i dag. En benparade av dimensjoner holder buret rent!

Så fire minutter på overtid får vi en corner som blåser over alle. Minus en mann- kaptein Slemdal som hamrer inn en suser og vi går til pause med ledelse 1-+. Noe ufortjent ut i fra sjanser, men det å ikke skåre er også en mangel på egenskap.

Jevnt og nervepirrende

De siste 45 minuttene er jevne i det store og hele. Det er tungt utpå gressmatta med «nordavind fra alle kanter». Det er mer kjemping og dueller enn finspill. Vi står til godkjent i «krigen», men på slutten så blir vi vel orienterte på å kun holde ball.

For med minutter igjen så gir Florø oss kontringsrom, men vi velger å søke ned mot cornerflagget i stedet for å ta overgangsmulighetene de gir oss. Klart vi drøyer max 10 sekunder, men det blir balltap på balltap.

Så vår defensive holdning blir vår bane på slutten. De vinner ballen fra oss når vi ikke søker å holde den i laget (kun i egne bein). Florø spiller seg opp og de kommer vel lett til i vårt felt. Der står innbytter Husa fra samme avstand som Slemdal i 1.omgang og den bitre utligningen er et faktum

Fortjent, men så ***** bittert.

Vi løfter oss igjen fra avspark i det 89 minutt og skaper noen ok halvsjanser. Det er bare ingen midtspiss som kan hamre den inn når ballen havner i feltet.

Summa Summarum

Så da ender det med 1-1. Et resultat som vi kan leve med, men man får i «ente» kamp se samme mangel på offensiv produksjon. Vi skaper vel 2-3 store sjanser, en del halvsjanser på nedfallsfrukt i feltet fra dødballet og en del feilpasninger med høy risiko i bakre ledd. Alt i alt er uavgjort riktig bilde på kampen.

Så fikk vi ikke skaffet oss noen større luke til lag bak, men den krympet i grunn ikke heller (Moss spilte U, Senja og Fløya tapte).

Zzzzzzøvnige kampfakta:

Florø SK- Bærum SK 1-1 (0-1)

Laget: Midtgarden- Eng Strand- Slemdal- Zalo- Løberg- Hauger- Frøysa- Thorberg- Kvernstuen- Sørensen- Ilolo

Bytter: Arvesen inn for Sørensen (76 min) – Burba inn for Thorberg (86 min) – Sjøl inn for Ilolo (89min ).

Mål: 0-1 Slemdal 45 min , 1-1 89 min

Gule kort: Frøysa, Eng Strand (hans fjerde og karantene i neste kamp), Arvesen

Tilskuere: 266 ( i alle fall to Gule der oppe- imponerende og takk på vegne av klubben)