Herrer A: Velfortjent poeng!

Gjøvik-Lyn – Bærum SK 1-1 (1-0)

Siste kamp før ferien og symbolsk nok gikk reisen til Mjøsas bredde i sommervarmen. Nærmere bestemt til Gjøvik, og laget som rykket opp i fjor etter en sterk sesong i Norsk-Tipping ligaen. I år har det i grunn fortsatt som i fjor og de er nok tilfreds med sin plassering og poengfangst så langt.

For ikke å snakke om avansement i cupen. Som også kanskje kunne bli en faktor i dag, da vertene spilte i 120 minutter på onsdag mot Strømsgodset. Vi Gule var i alle fall klar for å skape et antiklimaks for de.

En velkjent omgang fra oss

Etter 1 minutt så kaster vi til Bransdal som får på hjørnet av 16-meteren, men skyter den over. Så kommer det en periode med mye oppjaga spill fra begge lag. Tutt og mæl – løp og kjemp. Så ingen har ballen i mer enn tre trekk, som oftest færre. Det mest dramatiske er når Augdal tar telling etter 6 minutter, men det gikk bra

Fem min senere (11 min) så er det vertene som får en nede for telling (Østerud), men som med Augdal så går det bra her og.

Etter litt over kvartet har vi mer kontroll på ball, men det blir ikke noe ut av det. Hjemmelaget slår opp og får heller ikke betalt for de lange pasningene.

Vi fikk god tid på å bygge opp angrepene …etter hvert.

Når 20 minutter passerer får vi vår største sjanse når Bransdal klarer å få med seg ballen inn i feltet, og kommer til avslutning. Rett på keeper. Lovende tegn etter de siste minutters overtak.

Strategien så langt virker å være stikkere inn i boks, men de er i all hovedsak for lange og ender med utspill.

Så kommer det en kalddusj vi burde vært foruten for i det 30 minutt så skjærer Gjøvik-Lyn veldig lett igjennom på vår venstre kant. En stikker som er vellykka og alene med Midtgarden så setter de på kaldvannkrana til 1-0.

Etter den sure baklengsen så har vi omtrent like mye ball, men når vi nærmer oss målene så er det en av to ting:

  1. En for lang stikker som ender i utspill
  2. Vi slår til feilvendt Bransdal som med mann i ryggen har dårlige arbeidsvilkår fra minst 20 meter.

Så sjansene uteblir. I det 44 minutt får vi vår 100 corner for året, men den ender som 98 av de andre i sesongen 22: Ufarlig.

Vi går til pause med 1-0 under. Ikke fortjent, men til tross for ballovertak så fortsetter trenden på at vi ikke skaper noe sjanser seg tydelig ut.

Bedre 2.omgang, og vi får (delvis) betalt

Åpningen av 2.omgang er oppløftende. Det er mer tempo i pasningsspillet og vi bruker kantene. Innleggene kommer, men det blir ingen i boks som kan avslutte. Dog så er det tendenser i spillet og håpet om poeng med hjem i bagasjen lever. Spesielt greit da vi tar buss og det ikke er noe gebyr for ekstra «innsjekka» bagasje.

Etter 58 minutter så er vi virkelig i støtet og det er via kanter som truer. Denne gang Ilolo som truer, vinner og skjærer inn. Forskjellen på Gjøvik-Lyns og vår er at denne treffer stolpe og ut. Mens vertene skåra som kjent.

Like etterpå er ballen ledig i feltet, men vi får ikke noe bein som kan mose den i nettet. Nå nærmer vi oss. Det siste kvarteret har vært oppløftende.

Så kommer det noen cornere, men det er lettere å vinne i Vikinglotto på en lørdag, enn at vi setter noen av dødballen i nettet. På en av de så kommer det rim på ballen etter en tur opp i stratosfæren.

Halvveis ut i 2.omgang så ser vi tydelig hvordan kampen og har vært og skal bli. Vi har ball mest, mens Gjøvik-Lyn satser på kontring.

I 68 og 69 minutter har vertene noen halvsjanser, men vi kommer på en sjelden overgang like etterpå. I overtall 4 mot 3 så sentrer Ilolo helt perfekt til Bransdal som gjør alt riktig…bortsett fra det som teller mest:

Avslutningen. En fin bue, men tverrliggeren og ut. Det vil seg ikke.

For hvert minutt så så snører vertene igjen den defensive sekken, men vi skaper halvsjanser. Dere har hørt det før, det som mangler er DEN avslutningen. Vi er skremmende lik Gudfaren 3, ok, men avslutningen skuffer.

Så når det gjelder og med 10 minutter igjen så får Sorter sin virkelige ilddåp! Nå er det ikke kun symbolske minutter, nå tør vi bruke han når vi ligger under med 10 minutter igjen. Det gledes at vi tør fra tribunehold.

På overtid får vi en solid mulighet igjen der vi avslutter upressa inne i boksen, men rett på keeper.

Nå er det virkeli trøkk fra oss. Det minner om en Stanley Cup kamp. Og i det 93 minutt så er innbytter Sorter fremme med at brassespark som hadde gått i mål, hadde det ikke vært for at Luiz Suarez har trappet ned og begynt på Gjøvik-Lyn. Kanskje det er norsk bonderomantikk som frister?

For en av deres spillere redder med vilje og viten med hånda. Rødt kort og straffe til oss.

Lasse Bransdal går frem, ser en vei, sender keeperen samme vei. Heldigvis sendes ballen i motsatt side og VI HAR UTLIGNA PÅ OVERTID!

Man skal bo lengst inn i Toten uten internett og poteter for å mene at det virkelig ikke er fortjent!

Noe mer er det ikke tid til, og det ender med poengdeling!

Summa Summarum

En oppjaget åpning fra begge lag det første kvartet. Så fester det seg et visst bilde og det er at vi har ball, mens Gjøvik-Lyn kontrer. Så med ball kunne vi skapt noe, men det nærmeste er når Bransdal kjemper seg fri inne i boks og skyter på keeper.

Hjemmelaget derimot setter sin sjanse på kontring etter halvtimen, og når vi heller ikke etter baklengsen skaper noe farlig, så står 1-0 seg etter 1.omgang.

Innledningen av 2.omgang (45-60 min) er oppløftende og nå skaper vi sjanser. Størst er når vi treffer stolpen fra skrått hold.

Utover så fortsetter omgangen slik den startet. Dessverre litt for likt, for til tross for noen sjanser så får vi aldri noen mål ut av det.

Så er det så godt å se at vi virkelig VIL. Selv om tiden er knapp så kjører vi på. Et intens press fører til at hjemmelaget lager straffe, og den setter vi.

Vi fortjente tre, men slik kampen artet seg er ett bedre enn ingenting.

Kampfakta:

Gjøvik-Lyn – Bærum SK (1-0)

Laget: Midtgarden, Eng Strand, Grimstad, Zalo, Haugen, Hauger, Augdal, Sørensen, Arvesen, Bransdal, Ilolo

Bytter: Jatta inn for Augdal (71 min), Sorter inn for Ilolo (82 min), Skattum inn for Arvesen (86 min , Nordby inn for Sørensen(86 min)

Mål: 1-0 (30 min), 1-1 Bransdal str (90 min)

Gule kort: Eng Strand (må sone neste kamp),

Tilskuere: 210