Herrer A: Tøff kamp ga null poeng!

Alta IF- Bærum SK 2-1 (0-1)

I morgengryet var gutta samlet på Gardemoen, klart for langtur til vakre Alta! Flighten går fint og vi lander på formiddagen med god nok tid til gåtur og lunsj!

Rolig start- så kom smellen

Når først kampen kommer i gang så er det to avventende lag. Tenk typ klassefest i 8.klasse. Ingen som tør by opp til dans. Så da står man og ser blygt bort på alle andre. Slik er spillet og, frem og tilbake uten at noen skaper noe særlig. Dødballene vi fryktet på forhånd fra hjemmelaget skremmer verken Fanden på flatmark eller noen i luftrommet mellom Gardemoen og Alta.

Det er to kompakte lag som møtes. Så sjansene uteblir, sett bort fra en volley fra Balto som Sondre redder mesterlig. Sett bort fra det, så er det ikke noe å kaste bort tastetrykk på den første halvtimen i SmartDoc-Arena.

Derimot så tar det av de siste 15. Først så tar Fofana av, dessverre. Hissig etter første duell som han blir blåst imot på, tar han med seg 10 sekunder senere. Det kommer en hånd i hals/ansiktet på Gamst, og dommeren dømmer helt riktig rødt kort. Med en mann mindre så faller håpet noe herfra.

Skal sies at den frykten inn mot pause er ubegrunna, for Alta knekker ingen kode på oss. Vi ligger kompakt. Godt organisert rett og slett. Det gledes!

Glede blir til mild eufori noen minutter senere når Jarmund snapper opp en svak pasning mellom Alta-spillere. Når keeperen står langt ute så får en gavepakke! Den takker Jarmund Kvernstuen for, og vi tar ledelsen 1-0!

For ordens skyld: Avstanden mellom Alta og Rovaniemi er ca 6 timer med bil. Google maps skriver ikke hva sleden til nissen bruker.

Vår bestemann i dag: Sondre Golden Midtgarden

Tøff start på de siste 45

Alta er tidlig ute fra garderoben og har tydeligvis en plan. De har også ball, og alt etter 3 minutter spilt av 2.omgang så utligner de når vi ikke klarer å klarere i feltet. Tungt.

Så nå frykter jeg haugevis med mil unna at nå skal det bli tungt. Gutta våre bretter opp ermene og står godt opp mot Alta. De neste 20 minuttene er jevnspilte, uten altfor mye. Eneste forskjell er at vi jager mer uten ball. Så det koster krefter.

Da kommer smellen i form av tap av krefter. Fra 70 minutter så har Alta sjanser nok til å ta ledelsen, men en god Sondre Midtgarden holder oss i kampen. Med 7 minutter igjen så kommer smellen. Som på første skåring imot, så klarer vi ikke å klarere en ball. Derfor spretter den og vi forsøker å mose kula på spretten. Det vi treffer derimot er motstander og straffen er klarere enn trusselen fra Russland. Straffe!!

Som settes sikkert i mål og vi ligger under 1-2. Så legger Alta seg bakpå og vi kan få noen innlegg i boks. Dessverre uten i nærheten av riktig postnummer.

Så med 6 minutter tillegg, så håper vi på noe. Det skal dog vise seg at det mest spennende er om vi rekker flyet hjem i kveld med så mye tilleggstid?

For vi skaper ikke noe særlig og Alta kontrollerer inn 2-1 seier.

Summa Summarum:

Vi er jevne med Alta til vi får et rødt kort. Så forandrer kampen seg. Rett nok skårer vi først, men etter pause er vi dårlige på klareringer. Det straffer oss ikke bare en, men to ganger. Først får hjemmelaget skåre fra kort hold, får vi lager straffe på slutten når vi bommer på en klarering og istedet treffer lår.

Bittert tap. Vi la ned mye krefter, så får vi se med tett kampprogram om det koster oss i fremtiden og.

Laget: Midtgarden- Sjøl- Eng Strand- Slemdal (K)- Grimstad- Frøysa-Sørensen-Vedvik-Hauger- Kvernstuen og Fofana

Bytter: Arvesen inn for Vedvik- Haldorsen inn for Sjøl-

Mål: 0-1 Jarmund Kvernstuen…1-1 …2-1….

Gule kort: Kvernstuen- Eng Strand-

Rødt kort: Fofana etter 36 min.

Tilskuere: 200 (2 fra Bærum som ferierer der oppe i det vakre nord).