Herrer A: Tap mot Odd

Odd 2-Bærum SK 1 2-1 (0-1)

Åtte poeng ned-tre kamper igjen. Det var forutsetningen når vi gikk på bussen fra Kadda i kirketiden. Når vi er vel fremme i Skien så har lagene bak oss vunnet sine kamper, så forsprang har skrumpet inn.

Vi kunne med seier være 100 % sikra, med uavgjort kun trenge et poeng, mens med tap så lever vi noe skumlere. Dog med skjebnen i egne hender. Der det letteste å huske er at poeng hjemme mot Senja neste lørdag (kl 1300—merk tiden) vil garantere neste år i PostNord.

Frisk start

Så til kampen i dag. Vi som har sett alle (minus en) kampene i år får flashback til Alta borte av dagens åpning.

Høyt press når motstander har ball, som ofre fører til at vi får ball høyt på banen. Med det kommer det noen halvsjanser. Så solid åpning. Vi fester etter hvert grepet på kampen, og står for det aller meste.

Mye går via Jon Tveit Rønning på kant. Ikke alt ender opp med å være farlig, men det er nok til at vi på en dødball tar ledelsen når (for dagen) midtstopper Attila Markus skårer sitt åttende mål for året (vår toppskårer).

Skåringen kommer på en godt slått corner av Daniel Berg, og hodet til Markus er på rett plass til rett tid. 1-0. Som står seg til pause. Fortjent nok sett utifra de fleste perimeterne.

Fra hjemmekampen i mai…uten at vi ripper noe mer opp i det 😛

Savner avslutninger

2.omgang har så vidt kommet i gang, og knapt 50 av i alt 107 tilskuere har fått satt seg på solsiden av stadion før Odd varmer 106 av de 107 betalende. Rett opp langs kanten og bak (for dagen) back Anwar Pellegrino, 1-1.

Gledelig nok så mister vi ikke initiativet i kampen, det er i grunn jevnt. Dog de som ser fotball og vil se sjanser, de måtte bli skuffa. Defensivt er vi stort sett trygge, mens offensivt så velger vi (for?) ofte å spille ut på kant i stedet for å søke avslutning fra 20 meter og inn.

De fleste innlegg langs kanten er som min form på puttinggreenen. Iskald og upresist med andre ord. Når innleggene er svake og vi samtidig går for få skudd utenfor boks, ja da blir det vanskelig å skåre.

Ikke umulig, for vi har noen sjanser, men stort sett etter at Odd har tatt ledelsen 2-1 med 20 minutter igjen.

Ikke helt trygge ennå

Så det ender med tap, i en kamp vi kunne tatt poeng. Nå gjelder det å plukke et poeng eller mer mot formlaget Senja til lørdag kl 1300 (som sagt, merk tiden). Da er vi sikre på spill. Med tap der, så er det småskummelt.

Vi har igjen Senja hjemme og Mjølner borte. Lag vi absolutt kan slå. Samtidig har vi dårlig «track record» mot lag bak oss på tabellen (vi har kun tatt to poeng mot Oppsal f.eks og null mot Odd 2).

Kampfakta:

Odd 2- Bærum SK 1 2-1 også her etter 0-1 til pause.

Laget: Midtgarden (K)-Lyngbø-Kill Olsen-D Berg-Rønning Olsen-Pellegrino-Breivik-Markus-Tveit Rønning-Sørensen og Frøysa

Bytter: Rogulj inn for Sørensen 78 min- M Berg inn for Breivik 78 min- Kidane inn for Tveit Rønning 87 min

Mål: 0-1 Markus 22 min- Gripsgård 46 min- Jahnsen 72 min

Gule kort: Rønning Olsen (hans sjette, og dermed karantene mot Senja).

Tilskuere: 107, derav en sort og gul!