Herrer A: Svakt mot Mjølner

Mjølner FK- Bærum SK 3-0 (1-0)

Den siste uka har jeg skrevet opp og ned+ 95 teser som Luther selv, om forutsetningene vi hadde for å klare oss. I løpet av gårsdagens kamp ble 94 av de brukt.

Den enkleste vei var å ta poeng selv. Det lå vi ann til å gjøre helt til Mjølner skårte rett før pause. Da var det rullgardin ned.

Innledningen var ikke så halvgæren. I grunn vil jeg beskrive kampen som tv-serien «LOST». En helt ok innledning, så falt nivået mer og mer helt til vi «jump the shark».

Vi presser høyt, vinner ball og kommer til (litt) innlegg. Dessverre er ikke spissene på rett sted, eller innlegget presist. Kanskje begge deler samtidig og?

Så på 0-0 halvveis i første omgang før vi melding om at Elverum leder mot Åsane. Nerver melder seg hos oss på klubbhuset. Nerver blir til behov for medisin av reseptbelagt sort når vi gir Mjølner 1-0 rett før pause. En av våre beste spillere for ret, Aron Kiil Olsen, gjør en jr-4 feil i valg og utførelse og da er vi bakpå.

Heldigvis hadde vi en overlege på klubbhuset.

Nede og opp igjen

«There and Back Again» er undertittelen på Hobbiten. I dag omskriver jeg den litt. For når vi lager en helt unødvendih (men korrekt idømt) straffe og kommer 2-0 under, så blir det klart at vi ikke ville komme tilbake i vår egen kamp med poeng. Da var det frem med telefoner, ipader og ravner fra GOT ble sendt av sted til å sjekke nyheter i to andre kamper (Senja-Alta og Elverum-Åsane).

Ravnene forsvant på veien, men det lyste opp etter 65 minutter at vi kun var en skåring fra å rykke ned. Elverum holdt på ledelsen og Senja-Alta var 1-1.

Som Gandalf når han kommer ridende i slaget om «Helms Deep» så ser vi lyset når Åsane utligner og Alta tar ledelsen. Med 20 minutter igjen.

Oppe i Narvik så skjer det lite. I alle fall på fotballbanen. Om det var liv i sentrum vites ikke. Kanskje det var Narvik-dagene eller tilsvarende?

Vi ender med å tape 3-0 etter at vi slipper inn vårt tredje for dagen pga personlig feil i bakre rekker. Da er vi trygge på klubbhuset fordi vi vet, mens gutta nok lengtet til garderobe for mobil, varme og noe å spise.

Kampen oppsummert

Rett og slett svakt i begge ender. Vi skaper lite, og vi er ikke akkurat New England Patriots i forsvar. Faktisk skaper vi mest for vertene ved store personlige feil. På det taper vi kampen.

Heldigvis får vi hjelp, så en blomsterkvast sendes til Didrik og Åsane, og hvem vi måtte kjenne på Senja.

Sesongen oppsummert ( i korte trekk)

Høyt oppe og lavt nede. Sjelden middels. Så tabellen lyver nok ikke. Dette er skribentens tanker. Vi kan spille fint, har lagmoral som har gitt oss nødvendige poeng og en kjerne spillere som har tatt steg (Leo Cornic, Aron Kiil Olsen, Martin Andre Berg, Attila Markus).

Samtidig så skaper vi for lite offensivt, og når vi en gang gjør så er vi ikke effektive nok. Det brennes som vi skulle vært «Greven» mot stavkjerker på 90-tallet).

Sesongens høydepunkt er Asker borte (4-0 seier) og Vålerenga hjemm (5-3 seier). Lavmålet kom i går.

Gledelig er det at flere egne juniorspillere etablerer seg på A-laget. Aron Kiil Olsen er nære landslaget G17, mens Erik Frøysa har startet de fire siste kampene for A-laget.

Nå er det to uker fri. Så starten man smått med å bygge til neste år. Heldigvis i PostNord det og!

De sure kampfakta:

Mjølner FK- Bærum SK 3-0 (1-0)

Laget: Midtgarden (K)- Lyngbø-Kiil Olsen-Markus-Pellegrino-Rønning Olsen-Breivik-Frøysa-D Berg- Tveit Rønning-Rogulj

Bytter: Sørensen inn for D Berg 43 min- Kidane inn for Pellegrino 62 min- M Berg inn for Breivik 75 min.

Kort: ingen

Tilskuere: Hemmelig. Vi vet at to stk tok turen fra Bærum! Respekt Harald og Per Tore!