Herrer A: Organisert seier borte mot Alta!

Alta IF- Bærum 1-2 (0-1)

Historisk har vi alltid fin fangst i Alta, så vi satset på å forlenge den trenden når vi sto opp grytidlig i dag morges. Om vi sto opp tidlig, så står vi høyt i presset i selve kampen og med det vinner flere innkast eller bryter ballbanen til hjemmelaget. Ut av det så kommer noen småsjanser, bl.a et skudd inne i boks fra Adrian Rogulj.

Vi er gode i det kollektive presset første 15 minutter, gutta er organiserte og hver enkelt tar jobben. Dog koster dette krefter, og vi Gule fans ble usikre på hvor lenge det vil holde? I alle fall lenge nok til vi kommer til en gedigen mulighet. Alta sin keeper gjør en feilvurdering av dimensjoner og vi er alene ved 16-meter. Eneste mulighet for å hindre skåring er en sunday League takling. Etter et komiteemøte ender det med gult kort og frispark på 16.1 meter. Som skytes svakt rett på keeper.

Halvveis ut i 1.omang så reduseres kreftene/presset vårt, naturlig nok. Alta har ball, men vi ligger godt defensivt. Så vertene kommer ikke til de store sjansene.

Dette kampbildet holder seg omgangen ut, og det defensive er tre galakser og mer til bedre enn sist mot Oppsal. Om ikke Star Wars, så ble det nesten krig der ute de siste 10 minuttene før pause. Flere stygge taklinger, og dommer trekker opp det gule en rekke ganger. Heldigvis unngår man også skader på spillere i Altahallen!

Det smalt ordentlig til flere ganger i kampen (Foto: Karl Eirik Steffensen)

Betalt til slutt!

Ofte ønsker man drømmestart på kamper, i dag skjer ikke det. Men det nest beste? Drømmeavslutning. For på en corner to minutter på overtid så er Attila Markus oppe helt alene på 5-meteren og stanger den kontant inn! 1-0 til oss, så rett til pause. Oppsummert er det fortjent også ut i fra spillets gang

Ny omgang, ny kamp

2.omgang starter med mye frem og tilbake. Uten de store sjansene for noen av lagene, men Alta er mer direkte i spillestilen nå. Så vi sliter litt mer med å bryte de, slik vi så ofte fikk til i 1.omgang

Jo lengre ut i omgangen, jo mer Alta. Uten at de skaper så mye. For ja, vi har senket presshøyden vår som fører til at Alta har mer ball, men vi organisert som et godt EU-byråkrati!

Så i en periode der hjemmelaget triller, så kommer vi på overgang. Klokka viser ca 67 minutter spilt når så vi ball på høyresiden. Først Rogulj, deretter Sørensen, så Berg over til Aubert og endelig Markus fra 3 meter denne gang. Klikk-klakk og 2-0 til oss på et av våre beste kollektivt oppbygde angrep denne sesongen!

Vi tok ledelsen
Foto: Karl Eirik Steffensen

I de påfølgende minuttene så ser det ut til at vi har kontroll. Helt til vi inviterer de inn i kampen med å pådra oss en idiotisk utvisning. Med 15 minutter igjen på klokka så er det tid nok når vi blir en færre på banen.

Et visst trykk skaper de, men det mest imponerende i dag er vår defensive organisering. Der presterer vi minst årsbeste. Slikt får vi betalt med å holde det reint…lenge. For på overtid så skårer Alta på hodet etter et fint innlegg fra kant.

Skal vi klare å rote bort 75 minutter med fint spill for et øyeblikks idioti?

Det er så nære at svaret blir ja på det! For i påfølgende angrep så kommer Alta alene med Sondre som gjør vinkelen vanskelig og takk til alle høyere makter for det! Det hindrer poengtap, som det ville helt klart føles som når vi ledet lenge og fortjent!

Med 2-1 i bagen, så betaler vi gjerne overvekt til SAS!

For vi tar med oss tre poeng hjem, noe som smaker ekstra bra ut i fra det vi leverer i store deler av kampen. Er også flere ting å glede seg over i denne kampen! Jeg har «tjata» nok om defensiv struktur, la meg nevne Sondre Midtgaarden som spiller til 8 er på fantasy!

Til slutt er det en glede å ønske velkommen til Leo Cornic som kommer veldig godt fra sin debut i den vakre gule drakta!

Nå gleder vi oss til lokaloppgjør mot Asker søndag på Sandvika Stadion kl 1600 (da er skribenten på grensa til Kongo, så kan ikke love fyldig dekning)

Kampfakta fra nord:

Alta IF-Bærum SK 1-2 (0-1)

Laget: Midtgaarden-Kiil Olsen-Slemdal (K)-Grimstad-Cornic-Berg-Aubert-Markus-Rogulj-Kidane-Sørensen

Mål: 0-1 Markus 45 min, 0-2 Markus 69 min og 1-2 Alta 91.min

Gule kort: Kidane 24 min (3. i serien) – Slemdal 44 min (må stå over mot Asker)- Cornic 73 min (2. i serien) – Sørensen 83 min (1. i serien)

Rødt kort: Rogulj i 75 min (må stå over minst mot Asker)

Tilskuere: 244 som betalte for seg.