Herrer A: Målet uteble

Bærum SK A- Eidsvold Turn A 0-2 (0-0)

Etter forrige ukes kamp hvor Herrer A: Vi traff ikke på noe som helst | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no) , så var det dukket for årets første hjemmekamp på et solkledd Kadettangen med omegn.

Påskrudd fra start

Innlendingen av kampen er mer fyr og flamme enn hva brannvesenet liker. På tribunen så koser vi oss både med spill, vaffel og sol. For det er vi som tar grep om kampen og burde skåra i alle fall en, kanskje to i løpet av de første 10. En kombinasjon av svak avslutning og god Vedeler i Eidsvold-målet gjør sitt til at det er smultring på tavla til tross for godt oppbygde angrep.

Defensivt er vi sjeldent trua, men klart i fotball får «alle» lag (minus united) sjanser til å skåre. Grunnlovens menn har blant annet et frispark som Midtgarden redder nede ved stolperota.

Midtveis i omgangen så er det jevnere, men vi sitter med trua fra seterad nr 8. På tampen så blir trua nesten omgjort til mer, da vi igjen har noen store sjanser. Dog vil det seg ikke og vi går til pause på dobbel smultring.

Vi fører kampen

Sur vind- surt tap

Gutta viser at de første 45 ikke er noe blaff. For også her i innledning blåser vi av gårde i takt med nordavinden fra alle kanter. Nå som vinden alt er nevnt, så skal det understrekes at det blåste mer her (enn backstage på en Rolling Stones-konsert), så moder natur ble en faktor. For de lange pasningene og dødballene er like vanskelig å beregne avstand på som det er å spille en runde på ærverdige St. Andrews på en vanlig skotsk sommerdag.

Så vi tilpasser oss og har noen frekke kombinasjoner langs bakken. Det som mangler er den siste frispillingen og/eller avslutningen. Spesielt viktig da Vedeler i Eidsvold-målet både er god og kunne nok vært på audition som «The Mountain» i Game of Thrones. Alt i lufta plukket han som en «klo-maskin» på kjøpesenter i Tokyo.

«You shall not pass» gjelder både for Vedeler og balrogen i «Lord of The Rings»

Litt over halvveis i omgangen så oppdaterer jeg på facebook: «vi står for det meste her nå, det lukter poeng». Snakker om å banne i -valgfritt gudshus- for i det påfølgende minutt så skårer Eidsvold på et frispark.

Nå er det surt og jævlig å være på banen, så vel som spiller! 0-1, men trøsten er at det er igjen 20 minutter og vi har jo mye spill og tidvis sjanser. Her finnes det håp!

Om Eidsvold ville bruke tid før 0-1, så fryktet jeg at vi skulle gå glipp av 300-års jubileum for enighet om den norske grunnlov. Så jeg legger inn sperre på alt fra kl 1730, 23 april 2022 og frem til år 2114. Slik sett er jeg sikker på at om ikke annet, så ville jeg få med meg den markeringen.

For det skjer mindre nå. I en hver anledning ville bortelaget gjort Mourinho stolt som en hane. Mye er glemt av fotball i corona-tiden, men jeg bemerker at krampe ikke kun er for old boys. Så «tikk-takk», og jeg legger inn en ekstra ferieuke i kalenderen slik at jeg er sikker på å rekke hjem etter kamp.

På tampen gjør vi om formasjon, og vi får virkelig eie ballen. Dog så skapes det ikke all verden (ref: united). Rett nok kommer det ett mål til, men det er på kontring signert gjestene fra Eidsvold.

Summa Summarum

En glimrende første 15 av 1.omgang gir ikke mål, men skaper en positiv følelse for resten. For alt unntatt mål stemmer. Så går tiden og vi bommer og bommer, slik at man kan mistenke vi er på stafettlaget i skiskyting. Gledelig i alle fall er at vi skaper mye, på forskjellige vis.

Defensivt har vi stort sett kontroll. Være seg i lufta eller langs bakken. Kanskje vi følger Churchills ord om «on the beach, in the air etc» ? 0-0 til pause

2.omgang er noe jevnere, men det vil seg ikke inne i Eidsvold sin boks (16-meter). Så kommer det en uggen følelse av flere grunner en min femte vaffel og sur vind.

Et frispark skåres på og Eidsvold kan legge seg defensivt og med fokus på kontroll. Noe de løser måtelig ok, og kampens andre mål kommer da på den klasiske «vi-har-alle-i-angrep»-kontringen.

2-0 er surt, men prestasjonen bak gir grobunn for optimisme når vi spiller vår neste kamp som er borte mot Frigg kl 1600 30 april

Full strekk i flaggene

Kjølige kampfakta:

Bærum SK A- Eidsvold Turn A 0-2 (0-0)

Laget: Midtgarden, Arvesen, Zalo, Slemdal (K), Eng Strand, Hauger, Nygaard, Augdal, Bransdal, Sørensen og Nordby

Bytter: Haugen inn for Augdal (42 min), Jatta inn for Nordby (61 min), Thorberg inn for Hauger (85 min), Grimstad inn for Slemdal (85 min)

Gule kort: Slemdal

Tilskuere: 149. (Heldigvis hadde de fleste med vindbreaker).

Dagens Comfyballs-gutt: Nygaard som både gavekort på Sandvika Folkebad, samt undertøy fra Comfyballs.

Vi takker Comfyballs.no | Verdens mest komfortable undertøy – Comfyballs.no og Folkebadet Sandvika (sandvikafolkebad.no)